Night_Raven Публикувано Февруари 12, 2011 Report Share Публикувано Февруари 12, 2011 Това, че досега захранването не е създавало проблеми, в никакъв случай не значи, че не е възможно да е започнало да създава. Най-добре натовари системата като цяло и следи напреженията с мултицет. Методът на замерване с въпросния уред е описан в тази тема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimitar_682 Публикувано Февруари 13, 2011 Report Share Публикувано Февруари 13, 2011 Интересното в случая е , че гасне сутрин като го пуснеш минават 10-15 минути и се изключва , пускам го отново работи по цял ден без проблем натоварвам го до 100 процента , температурите се вдигат до 80 градуса на ядрата и не се изключва работи до вечерта.Незнам мисля си дали някакъв кондензатор не прави проблем вече да е тръгнал . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 13, 2011 Report Share Публикувано Февруари 13, 2011 Ами, огледай тогава и за подути кондензатори по дънната платка. Замерването на напреженията с мултицет обаче си остава много добра идея, за да имаме по-надеждна информация как се справя захранването. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimitar_682 Публикувано Февруари 13, 2011 Report Share Публикувано Февруари 13, 2011 Да прочетох статията ,но понеже го нямам уреда първо ще трябва да си го набавя и после ще видя как ще се справя според инструкциите, че електрическите неща не са стихийята ми,но ще пробвам все някога има първи път.За кондензатори огледах , но нищо подозрително не видях та си мисля , че е нещо в началото, което още няма категорична клинична изява. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kras4ooo Публикувано Февруари 13, 2011 Report Share Публикувано Февруари 13, 2011 Изключва или се рестартирва? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimitar_682 Публикувано Февруари 13, 2011 Report Share Публикувано Февруари 13, 2011 Изключва се не се рестартира включвам го и после никави проблеми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimitar_682 Публикувано Февруари 14, 2011 Report Share Публикувано Февруари 14, 2011 Здравейте, мисля , че открих проблема включих компютъра тази сутрин и започнах да наблюдавам температурите, които започнаха да се покачват стремоглаво достигнаха до 117 градуса на двете ядра и като отворих кутията вентилатора не работеше ,включих го отново вентилатора започна да върти и нещата са както трябва.Скоро го свалях да го почисвам и смазвам ,че много бръмчеше и сигурно съм разместил нещо , но интересно ми е , че първият път не зацепва , а при повторно пускане без някаква намеса започва да работи нормално цял ден. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimitar_682 Публикувано Февруари 14, 2011 Report Share Публикувано Февруари 14, 2011 Дайте , ако може идея за хубав вентилатор този е китайски Qoolmaster някакъв ,нямам идея общо взето какви са изизскванията за добър такъв. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 14, 2011 Report Share Публикувано Февруари 14, 2011 Имаш предвид охлаждане за процесора? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimitar_682 Публикувано Февруари 14, 2011 Report Share Публикувано Февруари 14, 2011 Да на процесора, аз имам само 2 един на захранването и един на процесора. Не знам дали няма да е разумно да сложа и още един има място ,но не знам как да го вържа за захранването. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 15, 2011 Report Share Публикувано Февруари 15, 2011 Значи нека се разберем за какво става въпрос. Охлаждането на процесора е общо взето комбинация от радиатор + вентилатор. Ти имаш предвид смяна на цялото охлаждане с ново, смяна само на вентилатора на охладителя на процесора или добавяне на допълнителен вентилатор за кутията? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimitar_682 Публикувано Февруари 15, 2011 Report Share Публикувано Февруари 15, 2011 Става дума за вентилатора на охладителя, не тръгва при първото пускане на компютъра сутрин, след това тръгва ,но не върти добре явно се е задръстил и от там се вдигат температурите и компютъра гасне. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Февруари 15, 2011 Report Share Публикувано Февруари 15, 2011 Пишеш,че скоро си го свалял,почиствал и даже смазвал,а после - че се е задръстил? Аз никога не съм отварял вентилатор за смазване. Твоят колко е стар? Ако ще взимаш само вентилатор за процесора - виж добре как се закрепва към радиатора. А през лятото ако нямаш климатик е добре да сложиш един вентилатор пред харддисковете - може и на 5 волта. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimitar_682 Публикувано Февруари 15, 2011 Report Share Публикувано Февруари 15, 2011 Благодаря за съветите взех някакъв китайски сложих го и всичко е ОК.Да чистих му праха и капнах малко масълце там където върти защото беше станал много шумен и се оправи, но след няколко дена започна да създава проблеми тази сутрин го свалих пак свалих му и перката почистих всичко основно сглобих го тръгна и всичко беше добре до следобяда .После лека полека пак започнаха да се вдигат температурите и аз отидох и купих нов за сега проблем няма.С температурите на хартдиска не съм имал проблем най високата до сега измерена е лятото 39 градуса, само тази на MCP е около 70 градуса та затова си мисля дали да не сложа нещо допълнително, а другите в момента са под 40 градуса. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dido0 Публикувано Ноември 1, 2011 Report Share Публикувано Ноември 1, 2011 Здравейте, и при мен изникна същия проблем. От 2 дни след включване на компютъра сутринта той си изгасна сам без натоварване, без нищо просто ей така.. Проблема се повтори за деня още 2,3 пъти след което спря до вечерта нямаше проблем.. Но на другия ден отново се повтори сценария... Та реших и аз да пиша в темата за помощ понеже не сам много на "ти" с компютрите и желая малко мнения/препоръки. В момента е включен от 40мин и няма проблем..а някои път вече е изключвал 2 пъти.. Темата е малко старичка, но се надявам да ми помогнете и на мен. Благодаря предварително.Ето и снимки от Еверест.. http://store.picbg.net/pubpic/F8/89/11e981b0427ff889.JPG http://store.picbg.net/pubpic/55/74/0bc8cb7f81dd5574.JPG Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост