stanilabg Публикувано Декември 7, 2006 Report Share Публикувано Декември 7, 2006 Няколко думи на увод. Живея в Словакия и поради тази причина използвам доста програми на чешки език. Докато не бях инсталирал кирилизатора на Инжинера, нямах никакви проблеми, с изключение на това, че неможех да си чета mail-а написан по български, а ми се появяваше текст по китайски :'( След инсталирането всичко се оправи(четях, пишех и др. по български), но затова пък започнаха да ми се кодират думите по чешки - не целите, както преди това българските по китайски, а няколко букви в думата: Когато записвам с Неро на мястото на "soubory" излизаше "souborщ" (soubory е files). Или "setrideny" като "setшнdмny" (setrideny е formed) и т.н.Направо няма избавяне от това. До толкова се променят, че някога имам проблем да си допредставя думата по чешки, какво означава.И това не само с Неро, и с други програми е така. Които имат настроен чешки език. С настроен словашки също е така. Но когато е на английски няма проблем. Излиза както трябва.Моля Ви, помогнете ми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Castigado Pantockrator Публикувано Декември 7, 2006 Report Share Публикувано Декември 7, 2006 В случая не седи въпроса как да ти се помогне, а ти трябва да избереш. Или всичко ще ти излиза коректно на латиница или ще кирилизираш всичко за сметка на буквите имащи ударение. Просто те ще ти излизат с друг знак. При мен е същото защото WINDOWS ми е на испански и за да имам български съм постъпил като теб. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост