Jump to content

Препоръчан пост

Значи бърках нещо по настройките и ги направих default, но от тогава проблема е, че когато стартирам PC-то ми излиза още в самото начало някакви работи. Описание на системата ми (параметри и др.) още някакви неща, които не ги разбирам и на края F8 за незнам си какво, F1 да продължа нататък и DEL да вляза в BIOS и да ръчкам там. Ако някой има идея как мога да си го направя като преди, да не ми излизат тия неща, моля да помага.
Сподели другаде

Ще ни бъде по-лесно, ако напишеш какво точно ти излиза, за да знаем откъде идва проблема. А другият вариант е да направиш една снимка с цифров фотоапарат и да я пуснеш тук.
Сподели другаде

Кои стойности за Default си заредил, защото по принцип има 2 - fail safe и optimized. Зареди вторите. Ако си заредил тях, просто влез и излез от BIOS-а - това трябва да е достатъчно.
Сподели другаде

Нямам идея да ти кажа коя от двете е.Сега за първи път чувам, че има две стойности по подразбиране.Доколкото помня, като влезеш в BIOS и екрана е разделен на две.Май от дясната страна пипах, имаше нещо си default и аз бърникам с кухата си глава, че даже и не помня точно къде.Tragedy, нямам възможност да направя снимка, съжалявам.
Сподели другаде

Можеш ли да кажеш какъв е модела на BIOS-а ти?

Единия вариант е да видиш дали в самото начало при пускането на компютъра ти показва някакво лого или надпис, а втория начин е като влезеш в него да пише в някой от краищата на екрана.

Сподели другаде

Ми не зная точно.Май беше нещо от сорта на Phoenix Award Bios.Компютъра се стартира нормално, изписва BIOS с червени букви и отдолу адреса и вместо както си е нормално след това да излезе логото на Уиндоус първо излиза това и аз не знам какво е.Там е описана компютърната ми конфигурация(процесор, рам памет и т.н.)и най отдолу имам три избора:

1.Да натисна F8

2.Да натисна F9

3.Да натисна F1, при което ме пуска нататък и компютъра се зарежда нормално или да натисна DEL, за да влеза в BIOS и да ровя там.

Първите две не помня какво гласяха.Ако искаш мога да рестартирам и да ги препиша точно ако това ще помогне.

Сподели другаде

Ето това трябва да представлява BIOS-а ти като влезеш в него:

http://www.computerhope.com/help/bios3.gif

В него избери "Load Optimized Defaults" и пиши какво е станало.

Ако нищо не се оправи ще е добре да препишеш нещата, които ти се появяват, за да разберем по-точно, особено това, което пише за F1.

Сподели другаде

Да повторя: ако след зареждането на optimized defaults пак изкарва това съобщение, просто натисни DEL, за да влезеш в BIOS-а, натисни F10 и Enter, за да излезеш, като запазиш настройките. При мен така това съобщение не се появява повече.
Сподели другаде

Пичове, и по двата начина нищо не стана, а на F8 пише to enable system configuration, а на F9 to select booting device after POST, но и двете не ебават като ги натискам, в смисъл нищо не става.Другите работи, които изписва са кой диск какъв е - master, slave от тоя род.
Сподели другаде

Предполагам, че дъното ти има native RAID контролер, който преди е бил забранен и когато си посочил Defaut отново се е активирал и сега при стартиране на системата те подканва да конфигурираш настройките. Най-добре кажи точно какво пише когато се появи нежеланото съобщение.
Сподели другаде