Jump to content

Може ли Top ThemesXP да ни докара да преинсталация

Препоръчан пост

Скоро си качих въпросната програмка, за да направя Windows-a по-красив, но започнах да се замислям дали една такава програма не може да ми докара куп неприятности, до преинсталация, :crosseyes1:

Моля дайте съвет, да я оставя ли или да я деинсталирам. :blush:

Сподели другаде

В какъв смисъл да ти докара неприятности? Имаш ли досега някакви проблеми с нея или просто се притесняваш?

Иначе принцип на подобни програми е да заместват визуалтните стилове в XP, така че не знам какво толкова може да ти навреди. Все пак ще я погледна.

Сподели другаде

Ами притесненията ми идват от това, че на доста хора мнението е , че при инсталиране на подобни програми, променящи визуално настрйкиде (Основните имам предвид) на Windows после се стига до преинсталация, а и веднъж бях ползвал друга една програма Vista Transformation Pack, и след това наистина преинсталирах.

За това питам.

Сподели другаде

Vista Transformation Pack е на различен принцип, като тя променя много системни настройки, освен тапета и някои иконки.

Кажи ми официалната страница на тази програма, за да я дръпна и да я разгледам.

Сподели другаде

Странно. Поне при мен www.topthemes.com прехвърля към друга страница: www.dowtheme.com.

Kaкто и да е, но за някои теми има адуер: Adware-BonziBuddy, Downloader-EAccel или NukeNabber.

Ще взема и аз да пробвам тези зарази, че отдавна не съм тествал антивирусите и антиспай програмките си...

Сподели другаде

Смисъла на тази програма е да ти помогне лесно и бързо да промениш текущата тема в Windows, звуците, картинката при начално зареждане на операционната система, картинката при включването на потребителите, схемите (шрифтове, цветове) и други визуални аспекти. По принцип част от нещата можеш да ги направиш и ръчно като инсталирах необходимите файлове, поставиш ги в нужните папки и използваш някой прозорец в Windows да смениш облика или звука. Най-лесно се сменят темите и звуците, също така можеш да подмениш и цветовите схеми.

Има обаче някои компоненти (като boot прозорците или екрана при включване на потребителите), които се сменят малко по-трудно, но не и невъзможно.

Цялата идея на това описание е, че по принцип потребителя може и сам да смени всичките тези неща, които ти предлага програмата, само че с нейна помощ това ще стане доста по-бързо и не изисква големи познания. Според самия автор (понеже не съм тествал програмата лично), TopThemes XP ти помага освен да поставиш някоя нова тема, но освен това и да създадеш своя или да деинсталираш някоя такава. Кратък преглед на програмата и възможностите й можеш да видиш от официалната й страница - http://www.topthinks.com/TopThemesXP/

Също така на официалната страница ще намериш две ръководства - за създаване на тема и за зареждане на такава - http://www.topthinks.com/themexp_quick_make.php и http://www.topthinks.com/themexp_quick_load.php

Иначе наистина има някои проблеми, свързани с използването на подобен род програми и то ако са некачествени. Те могат леко да ти поомажат визуалните стилове, да не премахнат качествено инсталирани теми или звуци. В последствие на подобен род програми можеш да загубиш всичките визуални елементи, за които споменах в началото, както и звуците. Но все пак доста от нещата можеш да възстановиш. Също така в някои подобни програми, както каза Sir William, се навъждат и вирусчета, така че трябва да сканираш преди да инсталираш. Лично аз не бих казал, че подобна програма може задължително да те доведе до преинсталация, но силно те съветвам да провериш официалната страница, форумите и евентуални ревюта на дадената програма, преди да я сложиш.

За TopThemes XP има сравнително добра секция с въпроси и отговори на официалната им страница, който те съветвам да прочетеш - http://www.dowtheme.com/faq.php

Иначе подобни и вече утвърдени програми за тези дейности са StyleXP и WIndows Blinds, така че можеш да погледнеш и тях.

Сподели другаде

Много благодаря за подробната информация, ще прегледам всичко. Само не ми стана ясно как да променя звуците - инсталирал съм друга тема, но при самото променяне не се задават нови звуци, много бих искал да намеря тези за Windows Vista, после знам как да ги сменя, но тази програма (според мен) не го прави (поменянето на звуците)
Сподели другаде

Програмата променя звуците, но го прави по малко неудобен начин поне според мен.

За да мога да ти отговоря по-точно и да съм сигурен си дръпнах програмата и я инсталирах, за да видя как работи.

Принципа на работа се върти около това дали ще създаваш нова тема или ще заредиш съществуваща вече такава. Аз пробвах да създам нова тема, базирана на сегашната, като сменя само звуците. Процеса на създаване на нова тема минава през 10 стъпки, като някои от тях са избор на тапет, избор на цветова схема, избор на начален екран и т.н. Стъпка 7 от този процес е избора на звуци, като можеш да зададеш при кои събития какви звуци да се чуват:

http://pics.softvisia.com/design/pics/TopThemeXP.jpg

Иначе аз не виждам смисъл да се използва цяла програма, за да си промениш звуците на операционната система, като можеш да направиш това много лесно по следнния начин:

Start -> Settings -> Control Panel -> Sounds and Audio Devices -> Sounds и там си маркираш даденото събитие и с бутона "Browse..." си избираш звука, който искаш да се чува или си зареждаш цяла схема със звуци. Т.е. този начин е същият, както и това, което ти предоставя въпросната програма.

Сподели другаде

Не, не си ме разбрал, аз смених темата , но след смяната свуците бяха същите но ще пробвам да ги променя. Ако знае някой къде мога да намеря звуците от Windows Vista нека пусне линк или ЛС

Благодаря много за бързата :OK: реакция и помощта

Сподели другаде