vesodimov Публикувано Ноември 30, 2006 Report Share Публикувано Ноември 30, 2006 Привет на всички любители на софрите Мисля, че е доста егоистично да си поркаме и хапваме самопоединично и да не споделяме с останалите. Вижте какво правят сънародниците в Сървайвър. Затова предлагам в тази тема да поместваме снимки от нашите подвизи от масите и столовете ... че и под тях. Ама без извращения, че бременни жени и малки деца четат форума Започвам първи. Ще бъда откровен. Тази салата е направена специално за снимката, а ракийката е 10 годишна шабленска кайсиева. Честно !!! Аз по принцип не сядам сам да смуча, ама какво ми стана тоя път ... салатата свърши след час . Та такива ми ти работи .... Ще се радвам да споделите и вашия "опит". http://www.softvisia.com/users/vesodimov/Other/nazdrave.jpg Тцтцтц сега като чета написаното излизам егати алкохолика битов, ама да знаете, че не е така ... хлъц ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mireto Публикувано Декември 1, 2006 Report Share Публикувано Декември 1, 2006 Подготовка и резулат за снощната вечеря: суровите картофки, подготвени да бъдат изпържени: http://pics.softvisia.com/design/pics/2465/1.jpg и старателно приготвените шишчета, вече метнати на скарата: http://pics.softvisia.com/design/pics/2465/2.jpg Софрата и част от нашия хол: http://pics.softvisia.com/design/pics/2465/4.jpg като натюрморт: http://pics.softvisia.com/design/pics/2465/3.jpg Салатката е от печени чушки с чесънче, а бирата - Шуменско п.п. съжалявам за лошото качество, но фотоапарата спа в офиса и нокийката на Миленския толкова може Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Neuton Gimic Публикувано Декември 1, 2006 Report Share Публикувано Декември 1, 2006 Vesodimov, направо ми открадна идеята от главата за подобна тема! Който има желание, да слага и рецепти. Аз след малко ще пост-на снимки от "нашта" софра. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Декември 1, 2006 Report Share Публикувано Декември 1, 2006 Eй, купонджии!Като слагате софри, гости каните ли?Аз пък си нямам цифров фотоапарат, та засега само ще се наслаждавам! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Viki Публикувано Декември 1, 2006 Report Share Публикувано Декември 1, 2006 Vesodimov, браво за темата - чудесна е.И не се притеснявай, с такава салатка всеки може да стане битов ... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mireto Публикувано Декември 1, 2006 Report Share Публикувано Декември 1, 2006 Каним. При нас гостите винаги са поканени, особено, ако са купонджии Тези, които са идвали знаят колко е забавно Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Декември 6, 2006 Report Share Публикувано Декември 6, 2006 Честит Никулден на всички, които празнуват. Ето и две снимчици от нашата скромна софра и вкусното шаранче, което Мирето сготви толкова вкусно, че си охапах пръстите на няколко пъти: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Декември 6, 2006 Author Report Share Публикувано Декември 6, 2006 КРЕХКИ СВИНСКИ РЕБЪРЦА Барбекюто се загрява до необходимата температура. Малко преди слагането на месото барбекюто се намазва два пъти : първия път с олио или свинска мас, а втория път с лук, набоден на виличка ... Първото се прави за да не залепва месото , а второто - за дезинфекция и вкус ! Свинските ребърца се обръщат най - малко по 2 пъти на всяка от четирите страни. Забележка: ребърцата са киснати в продължение на 24 часа в специална марината и стават невероятно крехки и напоени. След изпичане се слагат в широка тенджера покрита с еднослоен парцал. В никакъв случай капак !!! През парцала месото си взима необходимото количество въздух, не изстива и не променя вкусовите си качества. Забележка 2 : появилият се огън задължително се гаси с бира. Чувал съм за всякакви извращения от рода на лимонов сок ... вода ... Бира и само бира ! Задължително условие: до приключване на манипулацията готвачите задължително трябва да са изпили поне по две бири. В противен случай духът на свинските ребърца няма да бъде благоразположен. Проверено е. Така е ! Та ... резултатът е следния: http://www.softvisia.com/users/vesodimov/Other/reburca.jpg Забележка 3 : след изпичането на ребърцата остава жар, която се ползва за ....... но за това - следващият път Желая ви приятен апетит и наздраве !!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Neuton Gimic Публикувано Декември 7, 2006 Report Share Публикувано Декември 7, 2006 (Редактиран) Това за гасенето на огъня с бира е хубава идея, макар че то обикновено бирата я свършваме още докато правим скарата Най-накрая успях да си издиря в коя папка бях заровил снимките, правени в момент на вдъхновение преди охолна вечеря. Естествено, за украсата отговаря едно прекрасно същество от женски пол, аз съм по дегустациите. http://img237.imageshack.us/img237/2254/img5042mh3.th.jpg http://img178.imageshack.us/img178/4969/img3587pi0.th.jpg http://img244.imageshack.us/img244/5010/img4234kl5.th.jpghttp://img246.imageshack.us/img246/1419/img5043ma0.th.jpg http://img141.imageshack.us/img141/8664/hpim0781wn0.th.jpg http://img296.imageshack.us/img296/5623/hpim0572eu1.th.jpg http://img299.imageshack.us/img299/8763/img3302op6.th.jpg Редактиран Декември 7, 2006 от Neuton Gimic Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Destiny Публикувано Декември 14, 2006 Report Share Публикувано Декември 14, 2006 ... Естествено, за украсата отговаря едно прекрасно същество от женски пол, аз съм по дегустациите. Точно като видях снимките, си помислих че ги е подреждала жена. Браво, мисля че заслужава поздравления! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Декември 14, 2006 Author Report Share Публикувано Декември 14, 2006 Neuton Gimic , че това са си произведения на изкуството направо. И как ти даде сърце да ги изядеш ... Всъщност то се яде с уста, не със сърце, така, че те разбирам И ето, че достигнахме до колосален извод: трябва да се яде с уста, но от сърце Ха ха ахааа ... очаквам и други снимчици ... Чак мед ми капе на душичката ... милата тя ... хлъц ! .. .наздраве !!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Neuton Gimic Публикувано Декември 19, 2006 Report Share Публикувано Декември 19, 2006 Тази тема нещо почна да поизстива...Абе хора, вие к'во се опитвате да ми кажете - че не ядете изобщо вкъщи ли? Предполагам по коледа и Нова година тук ще бъде пълно със снимки на печени прасенца, сърмички, чушчици, пържолки, баници, тортички, меденки, ореховки и тем подобни символи на хранителна вакханлия Дотогава, ето нещо като предястие - гнездо от кайма, пълнено с яйце и зеленчуци. Става изключително бързо - тръгвате да правите шницели, и като усетите, че нещо формата не се получава, слагате набързо моркови, грах и чушки, чуквате отгоре едно яйце и докато останалите дойдат, удряте една украса за замаскиране на положението http://img367.imageshack.us/img367/6480/img5486sqj7.th.jpg http://img277.imageshack.us/img277/3122/img5489sva4.th.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
BO6KO Публикувано Декември 23, 2006 Report Share Публикувано Декември 23, 2006 [Забележка: ребърцата са киснати в продължение на 24 часа в специална марината и стават невероятно крехки и напоени.Как се приготвя маринатата? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Декември 26, 2006 Author Report Share Публикувано Декември 26, 2006 Как се приготвя маринатата?Приятелю, ти ме затрудни.Вече десета година се опитвам да изкопча тайната от жена ми, но ... уви ....Била някаква семейна рецепта. Надявам се моето послушание през 2006 г. да бъде оценено и да получа рецептата. А получа ли я - веднага я поствам. Но до тогава ... попивайте слюнката и експериментирайте. По общата тема: коледните празници освен източник на нестихващи хранителни и алкохолни рекорди са и повод за невероятни снимки. Скоро ще напиша за още подвизи. А до тогава - пишете вие хлъц ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
BO6KO Публикувано Декември 27, 2006 Report Share Публикувано Декември 27, 2006 Надявам се моето послушание през 2006 г. да бъде оценено и да получа рецептатаСамо да си се издънил нещо аз ще ти се карам,наистина искам рецептата. Ребърцата ги изядох на коледа.Мариновах ги в соев сос,малко мазнина и лук.Стнаха хубави,но при наличието на такава семейна тайна мисля че твоите ще са по-вкусни. ПП. Бързо се ометоха и нямаше време да ги снимам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.