Jump to content

Езикова икона за Windows (Language Bar)

Препоръчан пост

Как ли не се опитвах да имам езиков туулбар за БГ фонетика, ама не ще.

Не искам помощ, ами споделям перипетиите си с тази недомислица.

Според мен (както и Н.В. Microsoft) няма нужда от изобразяване на тази иконка. Май се бъгват посочването с "мишката" в тулбара другите икони, aко има активен "Language Bar" за български език на фонетика. За информация: ползвах за този експеримент варианта на "Инженера".

Така има бъг за стартиране на т.н. "task manager" или прочее дивотия, като се посочи този "Language Bar", който даже не е в тулбара.

Много ми е странно как така с всеки пореден ъпдейт на Windows XP не ще да се показва проклетия "Language Bar". На мен не ми е необходим, но е принципен въпрос.

Трудно ми е да коментирам подобен повтарящ се "трик" от вездесъщия Microsoft.

Имам отговор на въпроса технически (т.е. как се върнем и видим проклетия "Language Bar"), но не мога наистина да разбера логиката на Microsoft. Защо не го приема?

Сподели другаде

Ако ти се занимава, опитай с фонетиката оттук - http://vladimirg.hit.bg . Известно време ползвах фонетиката на Инжинера, като през това време имах проблеми при превключване на езиците. Възможно е проблемите да са били в следствие на нещо друго, но не съм сигурен - става дума за няколко РС-та с Windows 2000 и с WindowsXP. След като ги преинсталирах направо сложих горната фонетика и проблеми не съм имал; не съм опитвал обаче как ще се държи фонетиката на Инжинера на чиста инсталация.

Може да опиташ и друго - премахни бг фонетиката и остави само БДС подредбата. Добави някой друг език с две клавиатурни подредби и виж как се държи индикатора.

Сподели другаде

Аз също съм много доволен от фонетиката на Владимир. Иначе си мислех - не може ли да се направи така, че клавиатурната подредба на Владимир или на Инжинера да се разпознава като отделна група, т.е. да не е като Bulgarian, а да речем Bulg и така да се появява като отделна група в езиковите настройки и съответно със собствена иконка.
Сподели другаде

Аз също съм много доволен от фонетиката на Владимир. Иначе си мислех - не може ли да се направи така, че клавиатурната подредба на Владимир или на Инжинера да се разпознава като отделна група, т.е. да не е като Bulgarian, а да речем Bulg и така да се появява като отделна група в езиковите настройки и съответно със собствена иконка.

Може разбира се. От Regional and Language Options в контролния панел -> страница Languages -> Details -> Add. За Input Language се избира нещо различно от Bulgarian, което автоматично ще измести долното меню до съответните подредби, но нищо не пречи да си скролираме и да си изберем каквото ни душа иска. Така можем Bulgarian(Phonetic) да си го "ръгнем" към който език искаме - US, DE, IT, FR и т.н.

Всъщност дано съм разбрал правилно какво имаш предвид.

Сподели другаде