Jump to content

Въпрос за работа с Remote Administrator

Препоръчан пост

Здравейте!

Аз имам един конкретен въпрос - възможно ли е да се ограничи достъпа на даден човек човек до дадено PC да речем само до една функция - browse между папките а не и да може да ми гледа PCто :) Надявам се че ме разбирате какво питам, може и предложения към някоя друга програма! Благодаря предварително и също браво на автора на прекрасната тема! Продължавай все така :)

Сподели другаде

• Отговори 40
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Здравейте!

Аз имам един конкретен въпрос - възможно ли е да се ограничи достъпа на даден човек човек до дадено PC да речем само до една функция - browse между папките а не и да може да ми гледа PCто :) Надявам се че ме разбирате какво питам, може и предложения към някоя друга програма! Благодаря предварително и също браво на автора на прекрасната тема! Продължавай все така :)

Здравей korn!

Благодаря ти за интересния въпрос! Честно казано, не съм пробвала с ограничаване на достъпа до конкретни папки, но смятам, че това може да стане от настройките на самият акаунт, с който ще се влиза. Да му се даде право да разглежда само конкретни папки без да може да рови из компютъра ти.

Тъй като аз не знаех как става това се свързах с MEK, на когото казвам ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ и той ме преведе през малко дългичкия процес на настройване на правата на потребителя, който ще влиза.

Ще се опитам да опиша процеса, а ако нещо те затруднява може да приложа и снимки.

Преди да направиш настройките на remote administrator по начина описан по- горе, правищ настройките на потребителя, който ще влиза при теб.

start > settings > control panel > administrative tools > Computer Management.

В появилия се прозорец отваряш local users and groups > users.

Кликваш с десен бутон на мишката върху бялото поле и маркираш new user.

В появилия се нов прозорец, въвеждаш името на новия потребител, паролата му и даваш create. Новият потребител се появява до другите. До тук приключихме със създаването на нов потребител.

Сега да му ограничим достъпа до няколко папки.

Отваряме My computer, след това ако например искаме да не го допускаме до D, кликваме с десен бутон върху D и от контекстното меню избираме sharing and security. Влизаме в появилия се прозорец в security > add > advanced > find now. Маркираме името на новосъздадения потребител > ok > ok.

Потребителя се появява в прозореца при другите. В долния прозорец permissions on махаш всички отметки / тоест забраняваш достъп до цялото D / и даваш apply. Изчакваш доста и > ok. Сега потребителят няма да има достъп до D.

За да направиш папка от D достъпна за него, кликваш с десен бутон върху избраната папка > sharing and security > security > add > advanced > find now > Маркираме името на новосъздадения потребител > ok > ok.

Потребителя се появява в прозореца при другите. В долния прозорец permissions on този път не махаш отметките и разрешаваш на потребителя н- р да чете само > apply > ok. С това потребителя има достъп до посочената папка, но няма достъп до D.

Нататък си правиш настройките на remove administrator по посочения по- горе начин, за да въведеш потребителя, да има отдалечен достъп и готово.

Мисля си и за друг, неизпробван вариант- хипотеза. Ако заключиш с парола всичките си папки без тези, които искаш да споделиш, дори и при пълен достъп от вън до компа ти, няма да може да виждат нищо, освен това, което не си защитил с парола.

Може да пробваш с WinGuard Pro 2006 да си заключиш папките с парола.

Успех и пиши какво е станало! :bye1:

Сподели другаде

Дани БРАВО ... хубаво си го обяснила,но мисля,че Корн имаше в предвид да ограничи достъпът на определен юзер само до толкова до колкото той да може да използва трансфера на данни(което мисля е не възможно да се направи в Remote Administrator-a ).Ако не разбирам правилно Корн моля да ме извините за флуда.
Сподели другаде

Да именно това се опитвам да направя. Просто не искам да използвам самия отдалечен достъп посредством графичен интерфейс който е страхотно направен в програмата а да се използва само и единствено трансфера на файлове :) Благодаря все пак за чудесното обяснение! За пореден път си се постарала ;)
Сподели другаде

Да именно това се опитвам да направя. Просто не искам да използвам самия отдалечен достъп посредством графичен интерфейс който е страхотно направен в програмата а да се използва само и единствено трансфера на файлове :) Благодаря все пак за чудесното обяснение! За пореден път си се постарала ;)

Здравейте!

Съжалявам, че не съм разбрала правилно питането.

По повод новото / старо / питане- незнам дали е възможно, но мисля, че можем да се доверим на Българче. Той показа, че е напълно наясно с програмата и щом казва, че няма да стане, значи няма да може.

Поздрави! :)

Сподели другаде

Да ви кажа честно се поразрових още малко в настройките на Remote Administrator-a и такова нещо няма.Ако ви интересува филтрирането на ИП-тата питайте.Ще гледам да помогна с каквото мога :)
Сподели другаде

има нова версия на програмата - 3.0 където това мое искане е оправено ;) благодаря на всички за отговорите :)

Здравей korn!

Аз пък ти благодаря, а предполагам и всички потребители затова, че сподели с нас как си решил проблема с възможностите на новата версия.

Браво на теб! Много уважавам хора, които довеждат нещата докрай и не запазват постигнатото за себе си. Ти си от тези хора. Благодаря ти! :bravo: :bravo: :bravo:

Сподели другаде

Remote Administrator 3.0 Beta 2:

server 2.65mb

Програмата е достатъчно елементарна и обяснението за ползването на старата версия ще ви свърши идеална работа и в новата версия. Добавени са някои наистина интересни опции, препоръчвам я на всеки ;). А колкото до превода - пиши едно ЛС защото и аз мисля да го захвана :)

Сподели другаде

Българче и korn- страхотни сте момчета! С нетърпение ще чакам превода!

А сега ми се ще да споделя и още един, много по- директен начин за влизане в чужд компютър, без да е необходимо да създавате нов акаунт. Това може да направите, ако имате изцяло доверие на човека, който ще влиза, защото той ще има пълен достъп до компютъра, без ограничения.

Правим следното:

1.Отиваме на Start > Programs > Remote administrator v.2.2 > settings for remote administrator server и се появява този прозорец:

http://pics.softvisia.com/design/pics/120/015be.jpg

2. Тук натискаме бутона Set password и се появява нов:

http://pics.softvisia.com/design/pics/120/024dt.jpg

Забележете, че тук отметката на Enable NT security е премахната.

3. Въвеждаме осем цифрова парола, повтаряме паролата в съответните полета и даваме ok.

Това е всичко.

4.Когато ще влизаме в другия компютър и знаем тази парола, изпълняваме описаното в предното ръководство- точка 4, но тук няма да се иска да въвеждаме име/ акаунт/, а само трябва да въведем осем цифровата парола и сме вътре.

Това е. Не забравяйте, че достъп може да получите, ако файерлоу е изключен.

Това е най- лесният и бърз начин, но въпреки всичко аз предпочитам създаването на акаунт, с оглед възможностите за ограничаване на правата на този, който ще влиза.

Всеки си решава сам за себи си.

Сподели другаде

Корни ама тя версията от калдата е бета и едва ли ще можем да я преведем.Ако съм с грешка ме поправете.И се извинявам на Дани за офф топик-а,но ме смързя да пиша ЛС :)
Сподели другаде

Вярно е че е бета, но аз мога да преведа и ехе-то на файла. Въпроса е да се докопаме до lng файловете на програмата, които очевидно в тази версия ги няма. Писах на support-a надявам се да ми отговорят.
Сподели другаде

• 5 months later...

Всико е ок, но аз имам проблем с тази част

Задължително, за да реализираме отдалечения достъп, трябва да е стартирана програмата и на двата компютъра. В този случай в стартовата лента ще ви се появят 2 компютърчета с буквичка R. Ако ги няма, отидете на Start > Programs > Remote administrator 2.2 > Start Remote administrator server и те ще се появят на посоченото място.

Ни ми излизат тези 2 компютърчета с буквичка R и при опит да стартирам Start Remote administrator server, изписва следната грешка: Cannot start administrator serverice

Оттук нататък си правя всичко по план, но при опит да се вържа с машината на мой приятел изписва, че не може да се конектне. При него се получава същото. и на двата компа са пуснати програмите и сме с реални айпита!?!?!

Някакви идеи?

Сподели другаде

Привет!

Да ти кажа честно в момента нямам програмата, но ако трябва ще я сложа, за да се помъча да помогна.

Според мен или версията на програмата дава някакъв бъг- щом е така и при приятеля ти, или нещо пречи на програмата да се върже. Мисля си, че пречка може да бъде защитна стена. С каква защитна стена си? Да не би тя да не дава достъп? Малко по- нагоре съм писала, че понякога защитната стена пречи. И при мен се случи веднъж. Трябваше да я изключа за да стане. Пробвай!

Мисля, че това е проблемът. :)

Сподели другаде