Jump to content

Препоръчан пост

Защо при опит да създам мултисесиен диск (добавям рар файл към друг файл на СД-диск) след като го посоча в падащото меню, ми дава грешка и не иска да го запише!

Моля за пояснение как да изляза от ситуацията.

Между другото - откъде мога да видя ръководство за работа с Nero, но да не е в store3.data.bg. Много е непълно самото ръководство и повърхностно.

Редактиран от Tragedy
Сподели другаде

Дай малко повече информация за грешката, какво точно правиш (не се сещам за падащо меню за добавяне на файл, с Nero 6 съм) - по възможност - screenshot.

На страницата с ръководствата от официалния сайт има доста неща.

Редактиран от panevdd
Сподели другаде

Привет!

Според мен има няколко възможни причини:

1. Останах с впечатление, че записваш върху диск, на който вече е правена сесия.

Ако е така първата и най- банална грешка е- при самия запис на първата сесия да не си отбелязал, че ще правиш мултисесиен диск- тоест да отбележиш, че стартираш мултисесиен диск. В този случай не можеш да добавиш към него повече нищо.

2. Сигурен ли си, че при стартиране на Неро отметката за мултисесиен диск е активна?- защото има определени видове запис, които не поддържат мултисесиен диск, н-р Audio CD и др..

3. Ако си правил повече от две сесии на този диск, възможно е когато трябва да укажеш коя е последната сесия, да правиш грешка в посочването.

4. Ако си направил една сесия и се опитваш да вмъкнеш рар във вече записана папка- това е невъзможно. Файловете от старата папка ще са ти бледи, неактивни, а тези, които добавяш ярки и активни.

Това се сещам засега. Дай повече инфо. Какъв е диска? Имало ли е вече запис? В какъв режим записваш? и т.н.

За ръководствата- има във форума три, но ако питаш за запис на мултисесиен диск- май не сме го разглеждали. Все пак виж тук:

Тук!

Тук!

И тук!

Все пак струва ми се, че някъде из темите бюх дала шотове за мултисесиен диск- потърси.

Ако има проблеми, ще направя нови.

Успех! :)

Сподели другаде

1. Да-записвам в/у диск на който е правена сесия и отметата пред мултисесиен диск е активна.

2. Записа е на антивирус и се опитвам да добавя превода на Нерото - на ozzy1.

3. Един е записа

4. Файла наистина е рар, но не се опитвам да го вмъкна в записаната папка, а да го добавя към диска.

Хайде ,нека първо да потърся някое ръководство за мултисесията и пак ще пиша.Нещо с тая мултисесия не съм приятел .

Диска е обикновено СД-700МВ и искам да направя диск със данни.Когато му зададох скорост 32х ми даде грешка.Пробвах на по-малка -8х, пак грешка.Явно нещо не правя както трябва и затова питам за ръководство за мултисесиен диск.При положение че има само един запис на диска (NOD32), не си струва да записвам превода на друг след като има място и за него на диска.

Сподели другаде

dallaz имам чувството, че ползваш Nero Express, защото там е възможно да има падащи менюта за файловете.

Относно ръководството - мога да драсна този уикенд нещо, само че ми кажи за стандартното Nero или за Nero Express да бъде.

Сподели другаде

Нерото е 6.6.1.4. ,а колкото до диска да се е прецакал - знам ли , може и да си прав.Цялото това действие се развива на друг компютър-служебния на който работя денем.В момента съм с къщи , а и диска не е в мене.Утре ще пиша ако нещо различно се случи.Много благодаря за вниманието и приятна вечер на всички.
Сподели другаде

А има ли вероятност поради някаква причина самият диск да е прецакан ?

Аз бих пробвал на друг диск.

Повече евтини дискове няма да купувам.На нов диск всичко си стана веднага.

Сподели другаде

Повече евтини дискове няма да купувам.На нов диск всичко си стана веднага.

То въобще защо си купувал? Евтиното обикновено излиза скъпо. Човек се учи от грешките си. ;)

Сподели другаде