AtOm_AnT Публикувано Ноември 21, 2006 Report Share Публикувано Ноември 21, 2006 Сложих си нов windows върви супер но като го рестартирам самия winows не тръгва след welcome sreena-а излиза си desktop-а но немога да правя нищо нито да влезна в my computer нищо се едно зарежда с десен клик на мишката нищо не излиза абе се едно не е стартиран windowsa това май секи пат ми става като преинсталирам и се се оправа само май.Иначе като му дам log out и влезна на ново стартира и сичко е бомба.Та така кажете как да оправя това нещо че винаги да си стартира без тоя проблем. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Ноември 21, 2006 Report Share Публикувано Ноември 21, 2006 (Редактиран) За "показването" на иконите и лентата със задачи отговаря процеса explorer.exe. Опитай следното:1. След като се покаже Desktop-а, отвори Task Manager (с едновременното натискане на клавишите Ctrl, Alt и Del).2. От менюто File избери първата команда -> New..., напиши explorer.exe и потвърди с ОК.След като проблемът се повтаря при всяко преинсталиране, има много голяма вероятност инсталацията на Windows, която ползваш, да е повредена. Редактиран Ноември 21, 2006 от panevdd Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
AtOm_AnT Публикувано Ноември 21, 2006 Author Report Share Публикувано Ноември 21, 2006 Пробвах да напиша explorer.exe но той вече си варвеше и нищо не излезе.Обаче като го напиша кагато сичко си бачка и си работи windowsa ми се отваря windows explorer-a а при "спеканото положение" когато нищо не мога да правя не се отваря нищо но пък ми показва в task managera че си има процес с име explorer.exe който си варви дори и в това положение.Можеби не е от това проблема незнам.Ще сам много благодарен ако кажете още нещо да пробвам че да зема да го оправя! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Ноември 21, 2006 Report Share Публикувано Ноември 21, 2006 Пробвах да напиша explorer.exe но той вече си варвеше и нищо не излезе.Това не го разбрах, напиши по-подробно кое си е вървяло, когато си написал explorer.exe....при "спеканото положение" когато нищо не мога да правя не се отваря нищо но пък ми показва в task managera...Отваря ли се Task Manager или не? Ако се отваря, отиваш в раздела Processes, цъкаш с десен бутон на explorer.exe и избираш End Task. След това го стартираш отново: От менюто File избери първата команда -> New..., напиши explorer.exe и потвърди с ОК. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
AtOm_AnT Публикувано Ноември 21, 2006 Author Report Share Публикувано Ноември 21, 2006 (Редактиран) Така пробвах да спра процесът explorer.exe и да го пусна на ново, и да сичко се оправа тръгва си сичко явно в това е проблема Така и сега как да го оправя за винаги така че като си пусна компа да не се налага да отварям task manager-a и да спирам и наново да стартирам explorer.exe сигурно има няква разликата като се стартира само и като го стартирам ръчно не знам.Кажете как да го оправя.Много благодаря на panevdd дано помогне още!!! Редактиран Ноември 21, 2006 от AtOm_AnT Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Ноември 21, 2006 Report Share Публикувано Ноември 21, 2006 Ами нали ти писах: ако проблема се появява при инсталиране "на чисто" и се повтаря при всяка инсталация, явно нещо с инсталацията не е в ред. Може компакт диска да не се чете, може инсталацията да е "усъвършенствана" от някой "специалист"... има доста варианти. Ако всичко останало работи нормално (игри, програми, мултимедия), ще трябва да си търсиш друг диск с инсталация на Windows, по възможност - оригинален. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
AtOm_AnT Публикувано Ноември 21, 2006 Author Report Share Публикувано Ноември 21, 2006 Ееее :'( за следващия път ще знам да си намеря дръг диск.Но за сега няма ли някакв начин да го опавя защото не ми се слага нов win понеже този е на 5 дена и вече сичко сам си направил точно и не ми се трие сичко и пак на ново...та ако има някой идеи които да оправят проблема ми да каже. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Ноември 21, 2006 Report Share Публикувано Ноември 21, 2006 (Редактиран) Отваряш Notepad и вътре пишеш следното (можеш да го копираш оттук):taskkill /f /im explorer.exeexplorer.exeСъхраняваш файла (File -> Save As...) с име ekill.bat, за предпочитане е да го оставиш в C:\. След това издърпваш съхранения файл върху бутона Start, All Programs, Startup. Така командата ще се изпълнява автоматично при всяко стартиране на Windows.Добавено: Свали си Autoruns, разархивирай го и стартирай файла autoruns. Изчакай да се попълни списъка, отвори менюто Options и сложи отметка на Hide Microsoft Entries; след това цъкни на бутончето Refresh (второто). Запази списъка (File -> Save As...) и го публикувай тук да го видим. Редактиран Ноември 21, 2006 от panevdd Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
yasya2 Публикувано Ноември 21, 2006 Report Share Публикувано Ноември 21, 2006 пробвай да създадеш нов профил с администраторки права ! какво последно си инсталирал преди да почне да "увисва " при стартиране , да си трил някъде някакви файлове ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
AtOm_AnT Публикувано Ноември 21, 2006 Author Report Share Публикувано Ноември 21, 2006 panevdd , мисля че сам направил сичко което каза правилно.Не сам тествал още дали работи това дето го сложих в start up-a.Ето това което искаше от autoruns: C:\Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programs\Startup + FlexType 2K.lnk c:\windows\datecs\flex2k.exe C:\Documents and Settings\atom_ant\Start Menu\Programs\Startup + Shortcut to ekill.lnk c:\ekill.bat HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run + Skype Skype. The whole world can talk for free. Skype Technologies S.A. c:\program files\skype\phone\skype.exe HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Desktop\Components + 0 File not found: About:Home HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Shell Extensions\Approved + Display Panning CPL Extension File not found: deskpan.dll + HyperTerminal Icon Ext HyperTerminal Applet Library Hilgraeve, Inc. c:\windows\system32\hticons.dll + WinRAR shell extension c:\program files\winrar\rarext.dll HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Browser Helper Objects + gFlash Class getflash Module c:\program files\flashget\getflash.dll + Google Toolbar Helper Google IE ?????? Google Inc. c:\program files\google\googletoolbar2.dll + IeCatch5 Class jccatch Module FlashGet c:\program files\flashget\jccatch.dll + Yahoo! Toolbar Helper Yahoo! Toolbar Yahoo! Inc. c:\program files\yahoo!\companion\installs\cpn\yt.dll HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar + FlashGet Bar FlashGet IE Bar Amaze Soft c:\program files\flashget\fgiebar.dll + googletoolbar2.dll Google IE ?????? Google Inc. c:\program files\google\googletoolbar2.dll + yt.dll Yahoo! Toolbar Yahoo! Inc. c:\program files\yahoo!\companion\installs\cpn\yt.dll HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Extensions + &FlashGet FlashGet FlashGet.com c:\program files\flashget\flashget.exe HKLM\System\CurrentControlSet\Services + Ati HotKey Poller ATI External Event Utility EXE Module ATI Technologies Inc. c:\windows\system32\ati2evxx.exe + ATI Smart ATI Smart c:\windows\system32\ati2sgag.exe HKLM\System\CurrentControlSet\Services + ati2mtag ATI Radeon WindowsNT Miniport Driver ATI Technologies Inc. c:\windows\system32\drivers\ati2mtag.sys + atitray File not found: C:\Documents and Settings\atom_ant\Desktop\ATI Tray Tools\atitray.sys + BlueletAudio Bluelet Audio Driver IVT Corporation c:\windows\system32\drivers\blueletaudio.sys + Btcsrusb Bluetooth USB Device Driver IVT Corporation c:\windows\system32\drivers\btcusb.sys + FETNDIS NDIS 5.0 miniport driver VIA Technologies, Inc. c:\windows\system32\drivers\fetnd5.sys + Ptilink Direct Parallel Link Driver Parallel Technologies, Inc. c:\windows\system32\drivers\ptilink.sys + Secdrv SafeDisc driver c:\windows\system32\drivers\secdrv.sys + VIAudio VIA AC'97 Enhanced Audio WDM Driver VIA Technologies, Inc. c:\windows\system32\drivers\viaudio.sys HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Notify + AtiExtEvent ATI External Event Utility DLL Module ATI Technologies Inc. c:\windows\system32\ati2evxx.dll Това е ... нямам никаква идея какво е дано ти говори нещо.Сега още нещо ще има ли да правя? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Ноември 21, 2006 Report Share Публикувано Ноември 21, 2006 FlexType - това е излишна (и според мен - вредна) програма. Не се деинсталира. Честита преинсталация на Windows. За справка - страницата на Инжинера.Google Toolbar и Yahoo! Toolbar направо ги деинсталирай, не вярвам да ги ползваш. Влез в настройките на Skype и му забрани автоматичното стартиране; и без това при стартиране на Windows мрежата тръгва последна, няма смисъл да го чакаш да се свърже. След това влез в настройките на драйверите за видеокартата (ако не се лъжа, ти си с Ati) и забрани иконката до часовника и клавишните комбинации (Hotkey). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
AtOm_AnT Публикувано Ноември 22, 2006 Author Report Share Публикувано Ноември 22, 2006 Ам...това което го сложиих в start up-a не работи пак така не стартирата нещата.Трябва от task managera-a да спирам и да пускам explorer.exe :'( много тъпо Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост