Jump to content

Проблем с клавиатура

Препоръчан пост

Здравеите, имам следният проблем на компа му изгоря захранването и след като го поправиха не му функционира клавиатурата. Значи от контролпанела отварям кииборд и на хардуер няма нищо. Върнах го в сервиза- там бачка и казаха че компа не разпознава клавиатурата и за т'ва не бачка. Да де ама тои бачкаше цяла година с тая клавиатура, да е изгоряла- не е щот имам 2 и другата не баца, а на лаптопа като ги свържа бацат и двете. Та къде да търся проблем? Как да преинсталирам драиверите?(мисля че проблема е в това)
Сподели другаде

Eми ако имаш драйвери за клавиатурата ги инсталираи на ново. Ако немаш кажи каква марка ти е клавиатурата, за да видим дали ще може да намерим нещо.

Само за сведение да ти кажа, че и на мен ми се появи този проблем с калвиатурата, смених я, и всичко се оправи.

Сподели другаде

Драйвери за клавиатура не са необходими по принцип. Клавиатурата на PS/2 или USB е?

PS/2 htc-1001 -супер проста кофтито е 4е и двете с които разполагам са такива

работи и някакъв друг модел пак PS/2

но с моята не фела

Сподели другаде

то4но така

понеже се усъмних за дъното и порта за клавиатурата, носих пак компа в сервиза и там му боднаха няква клавиатура която бачкаше.(и тя беше PS/2)

но след това вкъщи пак ядец!!

драивери има но според мен не са инсталирани или нещо такова...как да проверя ....или да преинсталирам.....

иначе кардиналното решение го знам - USB клавиатура

но въпросът е как предитова бачкаше с тази клавиатура а сега неще

(сменено е само захранването)

в device manager-a няма keyboards. ?????

Сподели другаде

Явно Windows е забравил тази ти клавиатура. В контролния панел отвори модула Keyboard, избери горе страница Hardware, после кликна два пъти върху клавиатурата, избери Driver и кликни Uninstall. После сканирай за нов хардуер или рестартирай.

Offtopic: моля те пиши "ч" вместо "4". ;)

Сподели другаде

Явно Windows е забравил тази ти клавиатура. В контролния панел отвори модула Keyboard, избери горе страница Hardware, после кликна два пъти върху клавиатурата, избери Driver и кликни Uninstall. После сканирай за нов хардуер или рестартирай.

OK ... но control panel- keyboards-hardware-празни полета - своиства и трабълшута- не реагират

- все едно на game controllers когато нямаш вързано нищо. когато търся драиверите със сърча излизат в sistem32-i8042prt.sys и kbdclass.sys но .....??????

сори за 4-то ...ще се погрижа

Редактиран от cacho
Сподели другаде

пита дали има свързано устроиство... като дам че съм го свързал и след това да избера какъв тип е от изброените пак няма keyboard (правя същата процедура и на другия комп там навсякъде има keyboard)

просто недоумявам какъв е проблема и ставам параноичен защото компа е гаранционен... и ме замотаха около месец... а аз вдигах скандали и чупих стоики в сервиза...

Revenge???

Сподели другаде

А имаш ли драйвери за тази клавиатура?

Между другото в Add Hardware клавиатурата е представена като "Standard 101/102-Key....", но предполагам, че това го имаш в предвид.

Ако я няма, но имаш драйвери, просто избери от същия списък "Add a new hardware device" и зареди драйверите, да видим какво ще стане.

Сподели другаде

купих си нова.....

най -странното е че и тя e PS/2 и тръгна от раз без нужда от инсталиране на драивери

на keyboarda си излязоха инсталирани драиверите "Standard 101/102-Key....", пак размених клавиатурите и пак иок!!!! ана другия комп бачка но.......

много странно

Все пак благодаря!!!!

Сподели другаде

• 11 months later...
Имам подобен проблем с клавиатура. При едни приоятели клавиатурата от време на време работи, после при рестарт няколко пъти си бачка, ама след още 1-2 рестарт или изключване и спира да работи. Махнах драйверите и сложих наново и мислехме, че се е оправило, но само за 1 ден се оправи. Клавиатурата е на PS/2.
Сподели другаде