Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте.Искам да ви помоля да ми предложите тв тунер до 100лв и ако може линкове към сайта на фирмата,която ги предлага за да видя какъв е и колко пари е...Благодаря ви предварително... :bye1:

Ето този ми направи впечатление, но на изисвания пише 2.4GHZ Intel Pentium 4 или еквивалентен AMD 64bit. Моят процесор е АМД Семпрон 2800+ - съвместим ли е и с моя, незнам кой е еквивалентния на Интела АМД мин.?

Редактиран от Tragedy
Сподели другаде

Ами на страницата на JAR (към която си дал линк) пише:

Intel® Pentium® 4, 1.8 GHz or equivalent AMD® Athlon® XP

Т.е. според мен отговаряш спокойно на изискванията, а и не мисля, че при тунерите имат такова голямо значение, защото в повечето случаи те са универсални и изискванията са просто ориентировъчни.

Сподели другаде

Ако ще рипваш, препоръката ми е да си купиш тунер с хардуерен компресор (хардуерна подръжка на MPEG-2 ), понеже тогава няма да зависиш от мощността на процесора.

Иначе тунера, който си харесал е аналогов, по-добре си купи цифров или хибриден модел.

Но за сумата, която си приготвил (около 100 лева), мога да ти препоръчам, някой Gigabyte, не за друго, но поне ще можеш да се възползваш от цифровия сигнал, но няма хардуерен MPEG2.

Личното ми мнение е да си събереш още малко парички и да си купиш ето това:

БГ сайт:

http://www.vali.bg/?leftmenu=/group_tree.p...cle_content.php

Офиц. сайт:

http://www.hauppauge.com/pages/products/data_pvr150mce.html

В момента съм с него (HAUPPAUGE PVR 150 MCE) и съм изключително доволен, въпреки че е с чипа на конексант.

(от десетина тв-платки, които съм ползвал до момента, смятам че това е най-доброто решение поне за момента).

Ако държиш на Pinnacle, мога да ти препоръчам модела 110i. за който мога да кажа само хубави работи, въпреки че е аналогов модел.

Офи. линк:

http://www.pinnaclesys.com/PublicSite/uk/P...enna)/PCTV+110i

Успех в избора! :)

Сподели другаде

• 3 weeks later...
Ако имаш възможност първо го тествай на спокойствие: настрой ТВ каналите - виж как ще се държи компютъра, защото тв тунерите са доста капризни джаджи и не всяко дъно се сработва с тунера, ако си работи - взимай го. Добра му е цената.
Сподели другаде

• 1 month later...

Здравейте.

Понеже съм малко бос със този материал, искам да ми препоръчате ТВ Тунер.

Интересуват ме следните неща:

- Възможно най качествена картина и звука.

- Няма значение да ли ще е вътрешен или външен (до колкото съм разбрал външните са много по добри от вътришните)

- Давам до 200-250 евро

Със него най много ще се записва от антена която май че е отгоре на блока :) , намирам се във Испания.

За сега съм имал 2 тунера и те са:

- AVerTV GO 007 Plus/FM Plus

- AVerTV Studio 503

Първият който имах беше ''AVerTV GO 007 Plus/FM Plus'' и ми правише проблеми със софтуера и записваше когато си поиска и въобще не ми харесваше как го правише. Следващият го купих но не виждам голяма разлика от първият, хубавото е че не ми прави проблеми със софтуера.

Ето ми я и конфигурацията:

''MSI A8N SLI / АMD Athlon 64 3500 / 2GB. Kingston 400Mhz / XFX GF7600GT 256MB. / Seagata 75GB + Seagate 160GB + Seagate 200GB / Cooler Master Real Power 450 (RS-450-ACLY) / PHILIPS DVDR824DP (DVD+RW) / LG Flatron L1915S [19" TFT]''

Мерси предварително на всички писали във тази тема.

Сподели другаде

Искам да добавя че ще се купува от този магазин >>> http://www.alternate.es/html/builder/listi...p;source=periph и на едно друго място ми казаха че трябва да поддържа DVB, вярно ли е това?
Сподели другаде

Eто един примерен въпросник за това какъв точно искаш да бъде е тунера:

1. Аналогово ли само да е VideoIn (Analog composite или плюс SVHS видео вход)?
  2. Вграден ли да е във видеокартата?
  3. Да има ли поддръжка на цифрова ТВ от сорта на: DVB-S DVB-T DVB-C ATSC HDTV?
  4. Какви връзки да поддържа: DV / Firewire / IEEE 1394 / i.Link connection?
  5. Да има ли DV Converter (DV видео+конвертиране)?
  6. Да има ли MJPEG хардуерни функции?
  7. Да има ли MPEG1 (VCD) хардуерни функции?
  8. Да има ли MPEG1 (SVCD,DVD) хардуерни функции?
  9. Да има ли MPEG4 (DivX 4+, XviD) хардуерни функции?

Какъв тип да е ТВ тунера:

Вътрешен:

1. AGP
  2. PCI
  3. PCI Express
  4. PCMCIA

Външен:

1. USB 1/1.1
  2. USB 2
  3. FireWire / i.Link / IEEE1394

Сподели другаде

А за http://www.alternate.es/html/builder/listi...p;source=periph

Бих избрал марката "Hauppauge", като се насоча първо към аналоговите ТВ тунери. Може да е USB или PCI, прецени по възможностите точно какво ти трябва.

Сподели другаде