Jump to content

Проблем с Task Manager

SURF_lady

Препоръчан пост

• Отговори 140
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

При работа с компютри, както и при работа с доста други неща, е нужно да се и мисли малко. Без поне малко мислене нещата не стават.

Когато кликнеш на синята стрелка за сваляне...

http://i44.tinypic.com/2d6sent.png

ти се предлагат сървъри за сваляне, единият от които е мирър на Superhosting, т.е. наш мирър:

http://i40.tinypic.com/bheog8.png

Сподели другаде

При работа с компютри, както и при работа с доста други неща, е нужно да се и мисли малко. Без поне малко мислене нещата не стават.

Когато кликнеш на синята стрелка за сваляне...

http://i44.tinypic.com/2d6sent.png

ти се предлагат сървъри за сваляне, единият от които е мирър на Superhosting, т.е. наш мирър:

http://i40.tinypic.com/bheog8.png

аз ти обяснявам че въобще не ще да ми отвори тази страница

Сподели другаде

Пробвай направо от тук ESET SysInspector, или от тук ESET SysInspector

Между другото, до като дадеш лог файловете и ти се помогне, а и за напред ползвай Process Explorer. Не изисква инсталация.

Сподели другаде

Т.е. въобще не ти зарежда SoftVisia.com? А как тогава отваряш форума?

Ми не знам

GMER 1.0.15.14972 - http://www.gmer.net

Rootkit scan 2009-05-25 21:43:50

Windows 5.1.2600 Service Pack 3

---- System - GMER 1.0.15 ----

SSDT sptd.sys ZwEnumerateKey [0xF72FE84E]

SSDT sptd.sys ZwEnumerateValueKey [0xF72FEBEE]

---- Devices - GMER 1.0.15 ----

Device \FileSystem\Fastfat \Fat 871D11D8

AttachedDevice \FileSystem\Fastfat \Fat fltmgr.sys (Microsoft Filesystem Filter Manager/Microsoft Corporation)

AttachedDevice \Driver\Kbdclass \Device\KeyboardClass0 SynTP.sys (Synaptics Touchpad Driver/Synaptics, Inc.)

AttachedDevice \Driver\Kbdclass \Device\KeyboardClass1 SynTP.sys (Synaptics Touchpad Driver/Synaptics, Inc.)

---- EOF - GMER 1.0.15 ----

GMER 1.0.15.14972 - http://www.gmer.net

Rootkit scan 2009-05-25 21:52:51

Windows 5.1.2600 Service Pack 3

---- System - GMER 1.0.15 ----

SSDT sptd.sys ZwEnumerateKey [0xF72FE84E]

SSDT sptd.sys ZwEnumerateValueKey [0xF72FEBEE]

---- Devices - GMER 1.0.15 ----

Device \FileSystem\Fastfat \Fat 871D11D8

AttachedDevice \FileSystem\Fastfat \Fat fltmgr.sys (Microsoft Filesystem Filter Manager/Microsoft Corporation)

AttachedDevice \Driver\Kbdclass \Device\KeyboardClass0 SynTP.sys (Synaptics Touchpad Driver/Synaptics, Inc.)

AttachedDevice \Driver\Kbdclass \Device\KeyboardClass1 SynTP.sys (Synaptics Touchpad Driver/Synaptics, Inc.)

---- EOF - GMER 1.0.15 ----

SysInspector_VESKO_090525_2139.zip

Сподели другаде

Положението е сериозно. Пипнал си вируса Sality. Вирусът е упорит и е много труден за премахване. Няма гаранция, че ще бъде засечен всеки заразен файл. Тези файлове, които бъдат засечени, не е гаранция, че ще могат да бъдат излекувани и ще трябва да се изтрият. Дори и да бъдат файлове излекувани, не е гаранция, че ще бъдат излекувани пълноценно. Т.е. има голяма вероятност излекуваните файлове да се окажат безвъзвратно повредени.

Най-доброто, което можеш да направиш е следното:

- запазваш на дискове важни за теб файлове - картинки, видео файлове, аудио файлове, текстови документи, такива неща. Никакви програми и изпълними файлове.

- правиш преинсталация на Windows, като при избор на дял, на който да се инсталира Windows-а, изтриваш всички дялове и цепиш хард диска наново, след което си инсталираш операционната система.

Всичко това го правиш при изключен кабел на мрежовата карта. След инсталацията си инсталираш съвременна антивирусна и я поддържаш обновена.

Алтернатива на това е да сканираш в офлайн среда от спасителен диск. За целта сваляш Avira AntiVir Rescue System на ЧИСТ компютър (не на твоя) и записваш диск от ISO файла. След това стартираш от този диск и сканираш. Това може да свръши нелоша работа, но е напълно възможно да останат неоткрити файлове. Т.е. заразата да не се почисти напълно. Дори и да се почисти, е много вероятно много от файловете по твърдия ти диск да не работят.

Понеже почистването не е толкова сигурно и надеждно, ти препоръчах ново нацепване на целия твърд диск. Това е единствения сигурен начин да се отстрани вируса. Знам, че е кофти, но просто си си натресък коварна гадинка.

Ако тези неща ти изглеждат сложни, ще трябва да се обърнеш към познат/приятел, който е по-навътре в нещата.

Сподели другаде

М дааа ... явно ще трябва преинсталация както казваш. А windows-а ми е оригинален... . Ок мерси много ще вида какво ще направя.

А сигурен ли си че трябва преинсталация ?

Сподели другаде

Да, сигурен съм, че трябва. Преинсталация на практика е задължителна, независимо какво направиш. Ако решиш да сканираш и почистваш с антивирусна, не само може да останат заразени файлове, но и след това много ехе-та може да са повредени, така че ме съмнява да имаш въобще избор.

Затова ти препоръчах да си "изореш" целия хард диск, защото е най-сигурно. Но пак казвам: ако не си много наясно за какво точно говоря, по-добре се консултирай с някой познат, който може да ти помогне на място, защото е важно всичко да се направи както трябва, за да сме сигурни, че гадинката ще бъде елиминирана и че шансовете от завръщане ще са малки.

Сподели другаде

Здравейте.

Извинявам се, че така се намесвам. Прочетох във форума вече няколко теми за инфекции/спасяване от този вирус, който при всяко положение е доста сериозен. При различните ситуации, както изглежда, заразата се проявява с различни симптоми... Бих искал да попитам, какъв е източникът на точно тази зараза? В смисъл, трябва ли на машината да бъде свалено и стартирано инфектирано exe? И изобщо само екзета ли могат да са преносители в началната точка на заразата, или и други файлове, като снимки, документи и т.н.? Антивирусните, когато са редовно Update-вани, какъв приблизителен процент на защита дават срещо този вирус? Би трябвало, при такава висока степен на увреждане, тази гадинка да присъства в дефинициите на всеки антивирус и то с ГОЛЕМИ ЧЕРНИ БУКВИ.

Благодаря предварително за информацията и още веднъж се извинявам, защото питанията ми се явяват малко Off topic..., но просто тази гадинка пъква все в теми, чийто заглавия първоначално не са свързани с вирусна зараза.

Сподели другаде

Гадинката се спомнава в теми, чиито заглавия не предполагат сериозни заплахи, защото е гадинка, която се държи потайничко и е добре написана.

Тук има малко информация за него.

Зарязява всякакви изпълними файлове (exe), скрийнсейвъри (scr) и htm/html файлове, включително и файлове вътре в архиви. Затова и при създаване на резервни копия преди форматиране не бива да се правят копия на exe, scr, htm, html файлове или архиви.

Разпространява се основно през преносими памети, т.е. USB флаш устройства (т.нар. флашки).

Вирусът фиругира в базите от данни на всички известни антивирусни, които трябва да го засичат и евентуално предотвратят заразяването, но доколко добре се справят не мога да кажа. Почистването на вече заразена система обаче е на практика почти невъзможно заради бъговете в кода на вируса, заради които след почистване много файлове остават повредени.

Сподели другаде

Гадинката се спомнава в теми, чиито заглавия не предполагат сериозни заплахи, защото е гадинка, която се държи потайничко и е добре написана.

Тук има малко информация за него.

Зарязява всякакви изпълними файлове (exe), скрийнсейвъри (scr) и htm/html файлове, включително и файлове вътре в архиви. Затова и при създаване на резервни копия преди форматиране не бива да се правят копия на exe, scr, htm, html файлове или архиви.

Разпространява се основно през преносими памети, т.е. USB флаш устройства (т.нар. флашки).

Вирусът фиругира в базите от данни на всички известни антивирусни, които трябва да го засичат и евентуално предотвратят заразяването, но доколко добре се справят не мога да кажа. Почистването на вече заразена система обаче е на практика почти невъзможно заради бъговете в кода на вируса, заради които след почистване много файлове остават повредени.

Благодаря за информацията Night_Raven... Изчетох данните от линка, който си посочил... Предполагам, че ще ми трябва известно време да осмисля някои моменти от съдържанието им, но и от това което веднага сханах, направо ми се изправи косата... Това нещо (гадинката) е толкова сложно, че трябва да е измислено от някой могъщ и зъл ум и просто подкара ли се, предизвиква Armagedon-ефект за информацията на компютъра, след като бъде диагностицирано... Направо се сещам за една реплика, която се среща често из филмите "Ти си мъртъв, само дето още не го знаеш...". От такива неща, просто няма как човек да не почне да го гони параноята... Аз лично, откакто почнах да чета вирусната/антивирусната тематика из форума, не минава ден, през който да не съм сканирал компа с целия арсенал от антивирусен software, с който разполагам: Avira AntiVir Premium, Malwarebytes', SUPERAntiSpyware и Spybot S&D... (около 2h на ден). При такава гадинка, като Sality, която далеч не е единствената, това едва ли дава 100% защита (такава няма и сигурно никога няма да има), но какво да се прави... с Internet, човек трябва да се чувства малко като на война... И ми се струва (може да се лъжа, де), че от година на година, нещата стават все по-зле... Все повече и повече заплахи и от всякакъв характер... Добре, че има такива острови на знанието, като този форум, за да може човек да прочете какво се крие зад лустрото и неоновите реклами на сайтовете, които посещава...

Извинявам се, че се проточих... Ще продължавам да чета с интерес. Със здраве...

Сподели другаде

Sality не е най-опасната гадина до този момент, но определено е една от най-коварните в последно време, редом със семейството на Virut.

Sality е вирус, комбиниращ класически методи със съвременни такива, които заедно с бъговете в кода му го правят невъзможен за почистване. Наистина е проклета гадинка.

Предпазването от него и гадинките по принцип не е невъзможно. Дори е сравнително лесно, но потребителят трябва да има базови познания и да спазва "компютърна хигиена". Простички неща като спиране на Autorun функциите на флаш устройства и оптични такива и внимаване при отварянето на такива устройства могат да помогнат много. Ползване на съвременна операционна система - колкото се може по-нова, поддържането й обновена, както и софтуера също могат да се окажат изключително полезни и решаващи неща. Дори една обновена версия на Windows Vista с обновен софтуер и спрян autorun на гореспоменатите устройства може да е достатъчно за защита от повечето заплахи, ако зад клавиатурата седи разумен и мислещ потребител. Ако потребителят не е такъв, е добре да има и някакви защитни програми. Като цяло защитата на компютъра в повечето случаи не изисква задълбочени познания и тонове защитни програми. Това са неща, които определено помагат и в някои случаи са все пак задължителни, но е и факт, че дори и неспециалист може да се предпази доста лесно от доста проблеми, ако има базови познания, дисциплина и не бърза да клика наляво и надясно.

Работя по материал за начини за защита и предпазване от зловреден код, който обаче не съм сигурен кога ще завърша.

Сподели другаде

• 3 weeks later...
Изведнъж без никаква видима причина таск менажера ми се прецака.Ето и шот- http://www.pic-bg.net/files/s65jc9xpre16vtqufxnxw9yxhi81w1f7ki51poe1_thumb.jpg .Нищо ново не съм инсталирал,променял или влизал в съмнителни сайтове.С windows xp sp3 съм.
Сподели другаде