Jump to content

Проблем с Win-a?

VIS

Препоръчан пост

Значи имам следния проблем, когато дам десен бутон на който и да е файл чакам по 5 сек докато отвори менюто,дори като ми е пуснат Winamp-a спира музиката за по няколко секунди, а незнам защо се получава така, ако някой може да ми помогне ще съм му много благодарен:)
Сподели другаде

Колко ти е RAM памета, процесора?

Това се получава при бавни компютри с много натоварена информация или при горе доло бързи, но пак с много натоварена информация.

Редактиран от Vankata
Сподели другаде

Ако само тогава се получават забавянията, то значи някоя програма, която се е интегрирала в контекстното меню, ти създава проблеми. Като за начало няма да е зле да деинсталираш програмите, които не ползваш, да сканираш за adware и spyware и да почистиш регистрите. Ако вече си го направил, направи шотче на контекстното меню и го покажи.
Сподели другаде

Ми имам 512 рам , 2,6 Гхз процесор.. мисля че не е от това.. незнам какво може да натоврва толко пс-то.. май Night_Raven е прав че някоя програма се е интегрирала с контекстното меню и за това става така. Изтрих всички ненужни програми, след малко ше дам Рес ше чекна с няколко програми и ше ви кажа какъв е резултата:)
Сподели другаде

Ми претърсих Пс-то, изтрих всички ненужни програми, и кои програми може да препокрият някои файлове с менюто.. и като дам Делете или Копи също става така..
Сподели другаде

Здравейте,

Компютърът на най - добрия ми приятел се развали и ме помоли ако мога да му погна. Аз естествено, от това което той ми обясни, не можах много много да му помогна. Никак даже. Затова се обръщам към вас.

Каза че при включването на компютъра му не можел нищо да направи. Дори и в BIOS-a си не можел да влезе за да провери дали има достъп до твърдия си диск. Абсолютно нищо. Компютъра му не спирал да пищи издавайки изключително неприятен звук, а освен това му исписвал следното съобщение:

" Windows could not start because the following file is missing or corrupt <Windows root\system32\ntsokrnl.exe

Please re-install a copy of the above file"

Очаквам предложения, как може да оправим проблема и да си му върви нормално.

Аз единственото което се сетих и му казах е да си намери boot-ващо CD и да намери въпросния файл който иска, но въпреки това не съм убедена че ще стане. :crosseyes1: :'(

Помагайте приятели :OK:

Сподели другаде

Кажи модела на дънната платка (може да се види в гаранционната карта например) и вида на пищенето. Като се знаят тези две неща, може да се каже в кой компонент е проблема. Обикновено звуковите сигнали показват проблем с паметта, видео картата, процесора (или неработещ вентилатор на процесора) или проблем със самото дъно.
Сподели другаде

Ами... идея си нямам каква му е дънната платка, ама ще попитам при първа възможност.

До колкото знам компютъра му не е от най-новите. Мисля че го има от 4-5 години.

И все пак ако още някой знае или предполага къде може да е проблема, да каже че в момента сме в един период в които са ни засипали с контролни и протоколи и компютъра ще му трябва.

Благодаря предварително...

Сподели другаде

benzinn, в предишно мнение беше обяснено, че компютъра не стартира и не може да се влезе в BIOS. При това положение няма как да се стартира от boot диск, още по-малко - да се поправя операционната система.

SURF_lady, кажи на твоя приятел да разгледа тази страница и да определи вида на сигнала и съответно - проблемния компонент.

Сподели другаде

ntoskrnl.exe е част от операционната система. Как така стига до това съобщение (което се появява по прицнип чак като започне да зарежда ОС), след като не може да премине началната фаза на инициализация? Логично е да я преминава по някакъв начин, но просто да уведомява за грешки и да продължава, а не да не може да стартира съвсем.
Сподели другаде

ntoskrnl.exe е част от операционната система. Как така стига до това съобщение (което се появява по прицнип чак като започне да зарежда ОС), след като не може да премине началната фаза на инициализация? Логично е да я преминава по някакъв начин, но просто да уведомява за грешки, а не да не може да стартира съвсем.
Предполагам, че е изписал съобщението еднократно, при възникване на проблема. След това се е изключил и оттогава не стартира.
Сподели другаде

Ами нека изчакаме SURF_lady да обясни по-подробно, защото нищо не можем да кажем за момента...

А пък и не си нося 1 кило боб, за да хвърля и да разгадая проблема :P :D

Сподели другаде

Благодаря на всички ви че се отзовахте. Много благодаря за съветите.

Значи дънната му платка е: tomato board pg133

процесора - 900 MHz AMD

памет - 256 SDRAM

Компютъра му е старичък, но въпреки това опитите продължават :)

Сподели другаде