Jump to content

Промени ми се търсачката :-(

Препоръчан пост

Здравейте.

Преди ден - два ми се случи нещо, с което не мога да се преборя от тогава. С Мозила съм. По подразбиране търсачката ми беше Google. Преди няколко дни по незнаен начин се промени и вече като напиша някаква фраза ми излиза ТОВА . Ще ви бъда много благодарен ако ми кажете как да си възстанова търсачката по подразбиране.

Предварително благодаря на отзовалите се :OK:

Сподели другаде

Доколкото разбирам, става въпрос за лента (toolbar), създадена с помощта на VMN Toolbar Wizard.

Единия вариант е да цъкнеш на Options Page - както пише на снимката, която си дал. Би трябвало да има настройка за изключване на пренасочването (Error redirection).

Другия вариант е да избереш в браузера Tools -> Extensions и да провериш какви допълнения имаш инсталирани. Намираш въпросния toolbar и му проверяваш настройките... или направо го деинсталираш.

Сподели другаде

Ето един вариант по, които може да се оправи този проблем.

Горе в десният ъгъл на програмата има нещо, като отделно поле на което може да си избираш в кои саит да ти търсе, когато напишеш определена дума. Трябва да го настроеш да ти е на гоогле и вместо да пишеш в лентата на адресите това което искаш да търсиш го пишеш там.

Дано да си ме рашбрал какво искам да ти кажа, защото и аз не знам точно как да ти го обесна.

Ето една снимка за да ме разбереш по добре.

http://pics.softvisia.com/design/pics/2247/10731077107910801084107oy2.th.jpeg

Сподели другаде

Там е работата, че този туулбар се инсталира заедно с някаква програма. Лошото е, че го деинсталирах, а той си седи. След като го деинсталирах рестартирах и почистих регистрите с две програми. Но явно нещо е останало. И не мога да го намеря къде.

Ванка, този вариант ми е ясен, но съм свикнал ... нали разбираш ...

Сподели другаде

Пробвай да го изтриеш с Simple File Shredder 3.2

Лиценз: Freeware

Изтриването на файловете чрез простото им преместване в кошчето не е сигурен метод за тяхното елиминиране дори и при неговото изпразване. Това е така, защото операционната система просто маркира конкретните сектори, заемани от избраните изтрити документи, като свободни за запис, но реално погледнато, данните все още са там.

Аналогично на шредерите за конфиденциални договори и друга документация, които се срещат в почти всеки по-голям офис, съществуват и софтуерни приложения за безвъзвратно заличаване на избраните файлове и документи, при които конкретните сектори от твърдия диск биват неколкократно презаписани с празни данни. Пример за такъв софтуер е Simple File Shredder, който заличава файловете така, че тяхното възстановяване е невъзможно дори и при използването на скъпо струваща техника.

Сподели другаде

Vankata, търсачката си е настроена, проблема е, че toolbar-а пренасочва заявките. vesodimov, какво става, като цъкнеш на Options Page - имаш ли достъп до настройките на този toolbar? Ако нямаш достъп до настройките, става сложно... ще трябва да инсталираш програмата/toolbar-а и да се опиташ да го настроиш. Мога да ти предложа и друг вариант - Sysinternals Autoruns + HijackThis, но трябва да пипаш внимателно... Редактиран от panevdd
Сподели другаде

До Vankata: инсталирах тази програма, но ми остана с празен прозорец.Пробвах търсена, но пак не ми откри нищо. :devil:

До panevdd: като цъкна на Options page ми дава възможност за промяна на настройките. Но не ги помни. Пробвах, но не става. А снощи след като си легнах докато заспя се сетих и това, което казваш - да го инсталирам отново и да търся по - сигурен начин за махане.

Ще ви държа в течение. ;)

Допълнение: инсталирах тоолбара отново. После го деинсталирах по указания в него начин. Резултатът не се промени. Всъщност проблемът е, че се променя търсачката. Но ...

Редактиран от vesodimov
Сподели другаде

Свали си Autoruns, стартирай го и след като състави списъка с приложенията и менюто View стане активно, от същото меню изключи настройките Incluide Empty Locations и Verify Code Signatures - всичко останало да бъде включено. След това направи 2 - 3 screenshot-а (списъка може да е дълъг) и ги публикувай тук да ги видим.
Сподели другаде

Установих, че Autoruns дава възможност да запише резултатите от сканирането. Та тези резултати заедно със снимки на Everything може да видите ТУК . Дано успея да дам необходимата информация, защото това нещо страшно ме дразни.
Сподели другаде

На 4-тата снимка се вижда, че имаш два зададени dll файла, които осигуряват стартирането а toolbar-а (в раздела Description си пише VMN Toolbar - редове 17 и 19). Така, както го показва Autoruns, цъкни с десен бутон върху него и избери Delete. Повтори процедурата за втория ред, където е показан VMN Toolbar. Рестартирай в Safe Mode, влез в папката C:\Program Files\vmntoolbar и преименувай dll файла (примерно на dl). След това би трябвало да няма проблеми.
Сподели другаде

Двата dll файла ги изтрих както ми каза. Но другите от директорията не ги преименувах, а направо ги изтрих. Рестартирах, прочистих регистрите и отново рестартирах. Но ... резултатът е същия. Т.е. промяна няма :'( Просто не мога да разбера от къде се командва това нещо ... Ужас !!!

Доколкото съм запознат ако в лентата на Мозилата се напише about:config излизат доста неща за пипане. Ама ме е страх ... Ако там намериш нещо ...

И така: с две думи - проблемът е решен. Но ще обясня точно как, защото и на друг може да се случи. Опцията, която съм споменал горе се оказа решаваща. Написах about:config , намерих keyword.URL и установих, че е променен и каквото и да напишеш те пренасочва към VMN. По - доло даже бяха излезли над 10 надписа , отнасящи се за VMN. Понеже не могат да се трият ги извиках и изтрих тяхното съдържание. Нямате си идея с колко трепет рестартирах Мозилата и пробвах и колко радост изпитах, когато видях, че се отваря Google.

Искам да изкажа искрени благодарности на отзовалите се и особено на panevdd :yes: без чиято помощ нямаше да се справя. Благодаря !

Ааа сетих се и още нещо: по подразбиране търсачката препраща директно към най - близкия сайт по нейна преценка. Ако желаете да премахнете това намерете keyword.URL и от http://www.google.com/search?btnI=I%27m+Feeling+Lucky&ie=UTF-8&oe=UTF-8&q= го променете на http://www.google.com/search?ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=. Това е.

Редактиран от vesodimov
Сподели другаде