Jump to content

Досаден проблем с CD Drive

devil_may_cry

Препоръчан пост

Здравейте! Един приятел има досаден проблем с CD Drive - a си. То не е толкава проблем, колкото дразнещ фактор :bored: Когато си отвори My Computer и кликне върху CD Drive, отваря самия CD Drive в отделен прозорец. Ако може някой да ми каже как се отменя тази настройка и пак да се отваря в същия прозорец ще е добре :) Благодаря предвърително
Сподели другаде

My Computer -> Инструменти -> опции на папка... и в първата секция General доло, където пише Browse folders трябва да ти е : Open each folder in the same windows (Отваря всяка папка под същите прозорец) , а не Open each folder in its own windows (Отваря всяка папка в отделен прозорец)

http://img440.imageshack.us/img440/6789/10731077107910801084107rz1.png

Редактиран от Vankata
Сподели другаде

My Computer -> Инструменти -> опции на папка... и в първата секция General доло, където пише Browse folders трябва да ти е : Open each folder in the same windows (Отваря всяка папка под същите прозорец) , а не Open each folder in its own windows (Отваря всяка папка в отделен прозорец)

Благодаря за помоща. Той ми каза, че от там някъде е променил настройката... А пък аз не се сетих точно къде съм я виждал :blush:

Сподели другаде

• 3 weeks later...

Не ми се искаше да създавам отделна тема, затова ще питам тук. Проблема ми е следния при зареждане на диск в цд-рома пц-то умира за няколко секунди. Когато отварям цд и зареждам нянакви файлове от него то тогава отново много се товари компютъра и нищо не може да се прави. как мога да отстраня този досаден проблем?

Мерси предварително:)

Сподели другаде

Откога е този проблем? Само на конкретни дискове ли го прави или на всички?

Ами май си го има от самото начало този проблем. За дисковете не ми е правило впечатление - на всички така си прави. Примерно съм пуснала музика и разглеждам снимки от диск и при сменянето на снимка се получава заавяне в песента, т.е. пренатоварване на системата

Сподели другаде

Странно наистина. Макар на пръв поглед да няма връзка, няма да е зле да се сканира за гадинки с наличната антивирусна и с няколко antispy програми. Ето препоръки: Spybot - Search & Destroy 1.4, Ad-Aware SE Personal 1.06, AVG Anti-Spyware Free 7.5.0.50, a-squared Free 2.1.0.5 и XoftSpySE 4.29.211. Първите три би трябвало да са достатъчни, но да има изобилие. Не забравяй да ги ъпдейтнеш. ;)

Деинсталиране на ненужните програми също би било добра идея.

Почистване на регистрите мисля, че също би се отразило доста положително. Примерни чистачки: RegSupreme 1.4.0.46 (796KB), CCleaner 1.34.407, Absolute Uninstaller 1.7, Registry Mechanic 6.0.0.750.

Ако нещата не се оправят, кажи какво е дъното.

Сподели другаде

Аз имам едно друго предположение - http://www.softvisia.com/forums/index.php?showtopic=1560

Виж частта за PIO режима на CD-то

За това не се бях сетил. Много е вероятно да е точно то.

Сподели другаде

Аз пък се сетих за друго - може да има антивирусна програма, която да е настроена да сканира сменяемите (removable) носители - дискети, CD-та, USB устройства... Dark`Elf, кажи с каква антивирусна програма си или направо си прегледай настройките. Ако имаш Nero Burning Rom, отвори Nero Smart Start, бутона Configure и махни отметката от Launch the apropriate Nero applicattion when a disk is inserted.
Сподели другаде

Пробвах всичко, което сте казали. Проблемът си стои

panevdd, с Nod32 съм. Не ми е настрроено да сканира сменяемите носители

А може би е важно да отбележа, че става дума за лаптоп...

Редактиран от Dark`Elf
Сподели другаде

Ако има някакъв начин да разбереш дали запецва, пробвай в Safe Mode дали има този проблем. Там музика не може, защото няма драйвери, но ако има друго, по което да познаеш, ще е добре.
Сподели другаде

Едно уточняващо въпросче - това става когато си на батерия или и с включено захранване. Върти ми се из главата, че CD-то ти е настроено да спира да върти много бързо и при сменяне на песен, при зареждане, то първо завърта диска, от което се получава това забавяне.
Сподели другаде