Jump to content

Проблем с настройката на РС - телевизор

Препоръчан пост

:bravo: Продължаваш да ме изумяваш, аз имах подчертавам имах проблем с този комп и ръководството го смени, сега всичко си е ОК, но как успя да свържеш темата с "изригването" не мога да кажа :cooldude: Песента е прекрасна на истина, но ИС-тата ни мисля нямат нищо общо :) Това че се мотая по форумите не е повод да ме отнесеш , към графа "нещастни". Просто си представи един работен ден от 08:00 до към 22:00 пред компа, И ТИ СИ ЧОВЕКА,КОЙТО ТРЯБВА ДА ОТГОВОРИ ЗАЩО ТОВА И ЗАЩО ОНОВА се случва. :crazy: В даденият случай не можах да им дам точният отговор, а и други се пробваха, пак не стана, и за това пуснах темата ( понеже получих нещо ,като ултиматум - оправяш го непременно) но не стана, и се принудиха да го сменят :crosseyes1: . Направи ми вуду магия ако искаш Shak, но комбинацията шибано захранване+5500. с това и други се съгласиха :haha: много си прав за комбинацията... Иначе може пак да си драснем два реда, ама по-късно понеже сега трябва да ходя до поликлиниката. Поболях се около тоя комп :bored: Хрема гърлобол и др. :bored: Но трябва да съм на работа въпреки това.

А, на другите се извинявам за Офф-а :blush: Чао за сега

Едит: дай ми по-конкретен линк за за този плъг-ин WinAmp PlugIn_mpc (in_mpc.dll), който просто добавяте в папка C:\Program Files\Winamp\Plugins. На тази страница не го намерих

Едит2: Оправих се с (in_mpc.dll)

Редактиран от Shak
Сподели другаде

• 4 months later...

Здравейте,

Реших да постна питането си тук, тъй като въпросите ми са сходни с тези на автора на темата.

Притежавам видеокарта GeForce 6200, 128 MB, 128 bit. Връзката между компа и ТВ съм направил с RCA ( видеокартата беше окомплектована с преходник позволяващ видео сигнала да се предава чрез S-Video, RGB и RCA букси ) тъй като 12г Panasonik има само такъв вход.

Видеокартата е с последните драйвъри на NVIDIA-93.71 .

Имам два въпроса:

Първият - Как да оправя качеството на картината на телевизора - на горната 1/3 от екрана излизат вълни и трептения, но не постоянно, като понякога се разпростират до половината на екрана. Снощи гледах два филма, като на първия проблемът не се появяваше толкова често, но на втория филм беше почти постоянен. Опитах всички PAL телевизионни формати - мисля, че почти няма разлика. Може би [Pal only] режима внесе незабележимо подобрение. NTSC сигналът е с ужасно качество затова няма да го коментирам. Използвам KMPlayer - изключих постпроцесинг-а ей така, за идеята и трептенията малко понамаляха ( или аз си внушавам !? ), но опитах и с BSPlayer - още по-зле. Преди седмица също съм гледал филми на ТВ-то, но това трептене беше незначително - възможно ли е причината да е в .AVI конвертирането на филма или ( сега ми хрумна ) в съотношението на картината ( и двата филма бяха 16:9, а телевизора ги показва 4:3 ).

Опитвал съм Dualview и Clone режими на монитора и телевизора - няма разлика.

Вторият- Какви настройки да използвам, така че ТВ-то да показва филма в оригиналния му екранен формат - например 16:9, а не 4:3.

Би трябвало да използвам Clone режима, но така половината от екрана на телевизора е вълнообразно изкривена наляво.

Току що изпробвах отново двата режима за предаване на видео сигнал към телевизора ( Clone и Dualview ). Не съм пуснал филм и картината ( горната половина на екрана на телевизора ) е ужасно изкривена наляво. Съвсем се обърках ! Май коментарите ми към Първия въпрос стават безсмислени.

До вчера тия номера ги правеше само когато гледах филми.

Благодаря за вниманието !

Надявам се някой да е минал по този път или да поназнайва нещичко за проблема .

Редактиран от artgun
Сподели другаде

:offtopic:

artgun, ще си позволя малък офтопик, но исках сърдечно да ти благодаря за начина, по който си поставил проблема си. На първо време си използвал съществуващата вече тема, вместо да създаваш нова и си обяснил мотивите си за това. После си обяснил достатъчно добре с каква видео карта си, как си свързал компютъра си и т.н. И накрая съвсем коректно и разбрано си поставил въпросите си.

По този начин поставен въпрос е много лесно и изключително приятно да бъде отговорено и съм невероятно щастлив, че имаме потребители като теб.

Благодаря ти!

:offtopic:

Сподели другаде

Тия неща нямат никакво отношение с видеокарта, драйвери и настройки. Проблемът е да се сложи качествен кабел и да се премахнат паразитните "маси" през кабелна, електромрежа "шуко". В темата отгоре съм написал. Кабелите под 5 лв са си китайски боклуци и с тях не може да постигнете резултат. Само им пълните гушите на жълтите и вносителите им.
Сподели другаде

• 3 weeks later...
Аз имам следния проблем и моля за помощ! Свързан ми е компютъра с телевизора всичко се вижда и е ок, но като пусна филм прозореца с филма е черен и няма картина, само субтитрите вървят, а на компа си върви и картина и всичко. Гледах настроики алабала но нищо не става. ПОМОЩ :)
Сподели другаде

Това ще да е заради overlay повърхността (обяснение що е то overlay има в този пост). Най-вероятно ползваш опцията за клониране на десктопа на телевизора и се ползва именно overlay режима, който може да е активен само на един дисплей, който в случая е мониторът. Той ти е основния дисплей и видео картата изобразява там филма с помощта на overlay, което и кара на телевизора да виждаш черен екран.

Решение #1: изключваш overlay режима и ще имаш еднакъв сигнал на двата изхода.

Решение #2: от настройките на дисплеите задаваш телевизорът да е основния (Primary) и тогава там ще виждаш картина, а на монитора няма да има.

Сподели другаде

• 5 months later...

Здравейте,

не съм чувал дори за подобен проблем, като този който има един приятел. Става въпрос за връзката между PC-то и телевизора, когато пусна сигнала до телевизора картината не излиза на целия екран, а на около 70% от телевизора, като е позиционирана в средата. Видеокартата е GeForce FX 5200, телевизора е BEKO 29 инча. Някаква идея за проблема?

Сподели другаде

• 11 months later...
Здравейте на всички ! Прочетох цялата тема и тъй като и аз имам проблем и немога да се оправя реших да пиша - видокартата ми е NVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X (64 MB) връзката ми към ти ви то е със скарт и си ИМАШЕ перфектна картина към телевизора до момента в който не преинсталирах компа и си сложих ПАК - Microsoft Windows XP Professional !!!!От тогава съм сменил кабела със скъп ,опитах поне 10-на драйвъра / в момента съм с версия 93,71 и доколкото си спомням и преди бях с тази /и нищо пак телевизора е черно бал !!!! :crosseyes1: Тивито е с два входа за скарт и съм ги пробвал и двата /на който и да сложа цифровата телевизия си е цветно а от компа -черно бяло / та не е телевизора !Кабела е скъп - около 25 лв. та се предполага че не е и той.Опитал съм всички настройки на драйварите за пал, за секам и други възможни и пак нищо!И най учудващо е че преди си работеше с един кобел който струваше 3 лв/още си го пазя/а сега е черно бяло ! ЩО Е ТО ???? ПОМАГАЙТЕ МОЛЯ !!!! :'(
Сподели другаде

Проблема се появи първо със стария кабел след преинсталацията и след като на много места прочетох че проблема е най-вече в кабела та затова купих скъпия ама нейсе пак черно бяло !!!! После направих това http://camp0s.altervista.org/sVideo/how_to.htm със стария кабел ама пак дърво - черно бяло- само се появиха две чарти в горния край на екрана на телевизора които пробласкват в някъкъв цват за части от секундата и това е !!!! :crosseyes1: Даваите някакви идеи !!! :punish:
Сподели другаде

Проблема се появи първо със стария кабел след преинсталацията и след като на много места прочетох че проблема е най-вече в кабела та затова купих скъпия ама нейсе пак черно бяло !!!! После направих това http://camp0s.altervista.org/sVideo/how_to.htm със стария кабел ама пак дърво - черно бяло- само се появиха две чарти в горния край на екрана на телевизора които пробласкват в някъкъв цват за части от секундата и това е !!!! :crosseyes1: Даваите някакви идеи !!! :punish:

Ето ти един линк, на мен ми беше помогнал. Настройките бяха на НТСЦ, когато ги преместих на ПАЛ Д и се оправи

ПП: Извинявам се не съм видял че си пробвал всички настройки на драйвера

Сподели другаде