Jump to content

Въпрос относно IE ...както и за Opera

Препоръчан пост

Здравейте всички,

Въпросът ми е следния:

Доста често се случва да сбъркаме някой адрес или просто да се окаже ненужен, но въпреки всичко те остават в "посетените страници", ясно е че може да изтриваме всичко, но... въпроса ми е може ли да се изтрие само един посетен адрес по някакъв начин?

И ви благодаря.

Сподели другаде

За Opera: CTRL+ALT+H (History).

Привет отново,

Може би не съм формулирал правилно въпроса....

Става въпрос за изчистване на въведен адрес в лентата за адреси, не за посетени в history.

Сподели другаде

Аз нещо не разбрах много каква е целта на занятието :)

Жоре, ще пуснеш ли картинка?

Да разбира се:

От тази лента да махна само подчертаният адрес например

http://pics.softvisia.com/design/pics/2119/10th.gif

Това май не е възможно.

Ако не е - както вече и аз мисля,би било жалко.

Мисля че на всеки му се случва или да го напише грешно или там да има нещо ненужно а е жалко да триеш цялото history заради един два адреса.

От този бутон както знаем е възможно:

http://pics.softvisia.com/design/pics/2119/11th.gif

Сподели другаде

Нарочно ли на шота не се вижда нищо? :)

Доколкото се вижда това си е обикновен адрес. Такива могат да се махат в Opera. Сбъркани адреси не могат. Или поне не знам как.

Сподели другаде

Нарочно ли на шота не се вижда нищо? :)

Доколкото се вижда това си е обикновен адрес. Такива могат да се махат в Opera. Сбъркани адреси не могат. Или поне не знам как.

Извинявай, сега ще оправя картинката, не е нарочно, просто я направих по малка....

Как се махат в Опера че в мойта не става и каква е разликата дали адреса е сбъркан или не?

Редактиран от orion
Сподели другаде

• 1 month later...

Здравейте,

Колкото и да е странно, понеже рядко се отказвам и все гледам всичко да е подредено, та ... малко късно, но намерих решение на този проблем за "Опера" (засега) и реших да го споделя в случай че за някой от вас е полезно:

И така, отваряме C:\Documents and Settings\User\Application Data\Opera\Opera\profile\ и там има файл "Opera.dir" в който са записани въпросните адреси.

Отваряме го с текстов редактор, например с "Notepad" и изтриваме каквото искаме от там.

Това е в общи линии... само да спомена че за да видим папката Application Data трябва да са видими скритите файлове и папки, което става от Control Panel/Folder options/ в секцията View трябва да сложим отметка на Show hidden files and folders и да дадем ОК:

http://www.softvisia.com/orion/Drugi/20.png

За мен е приятна изненада че има решение, сигурен съм че и за IE ще се намери.

Това е от мен засега :)

Успех на всички!

Редактиран от orion
Сподели другаде

Привет, ми за IE аз преди време ползвах програмата IEPrivacyKeeper безплатна е и върши чудесна работа, когато едно РС се ползва от много хора.

IEPrivacyKeeper

Сподели другаде

Привет, ми за IE аз преди време ползвах програмата IEPrivacyKeeper безплатна е и върши чудесна работа, когато едно РС се ползва от много хора.

IEPrivacyKeeper

Благодаря Tihichko,

И аз мисля че ще е чудесна (работата дето ще върши), но не я знаех.

Ей сега си я взимам :)

Често се случва да има объркан или ненужен адрес според мен.

PS:

Вероятно има и решение без програма, все някъде са тези записи.

Редактиран от orion
Сподели другаде

Привет, IEPrivacyKeeper върши чудесна работа, особенно когато РС то се ползва от много хора, на работа, или в офиса... има хора който не са чак толкова напреднали и ползват IE да влезнат и да испратят било то писмо,снимки от мейла си.... тогава IE ги запитва да запамети ли паролата и юзера, доста хора правят неволно :) грешката да кажат Yes и тогава, става страшно, защот всеки който седне след него на РС то и случайно ако първата буква на мейла е същата като на предходният то тогава може да влезне спокойно в пощата му и да разглежда на воля.IEPrivacyKeeper се справя чудесно с този род проблеми. Поздрави!!!
Сподели другаде