devil_may_cry Публикувано Октомври 2, 2006 Report Share Публикувано Октомври 2, 2006 Бях при един приятел днес... Какво да ви кажа... Побиха ме тръпки, като видях колко вируса има на компютъра си! Бяха му инсталирали NOD 32 в офиса на интернет доставчика му, с гаранция, че са му изчистили компютъра от вируси. Инсталацията е била преди около месец най - много... Като го посетих да видя, какъв е проблема направо се побърках... Казах му да си инсталира SpyWare Stormer поне да разбере с какво си има работа... Когато го пуснахме да сканира до 20 хил. от 40 хил. файла намери 912 вируса... Е не посмях да оставя програмата да сканира до край... Щеше да ми се скъса сърцето! :'( Знам, че SpyWare Stormer сканира само уиндоуса, поне така съм чувал де Както и да е. Пробвах да сложа друга антивирусна програма, защото както разбрахте NOD 32 не му е помогнал много много. Махнахме НОД32 и, това с което разполагах, беше адски тежкия Norton. Но компютъра беше толкова "изяден", че така забиваше...На всичкото отгоре в контрол панел стои едно поле, на което пише Panda Antvirus... Колко антивирусни е имал не знам. Махнахме Нортън и решихме да пробваме с Касперски... Така и не открих добра версия, която да помогне или да има поне едно .exe да я стартираме (тук ще изразя възмущението си от тези потребители, които качват такива файлове, които не могат да се използват. Според мен е ненужно да качиш, например, антивирусна програма която след инсталирането просто фигурира в program files и не може да се стартира.. Нета е пълен с такива програми които са неизползваеми!!!) След това пробвахме с AVAST, но уви не стана. Хора помагайте! Какво е най-добре да се направи... Да се преинсталира ли уиндоуса или има надежда да се махнат тези вируси с антивирусна и по спешния въпрос е - с коя? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Октомври 2, 2006 Report Share Публикувано Октомври 2, 2006 Привет!От вируси не разбирам, но при наличието на толкова много аз лично бих предпочела преинстал. С какъвто и антивирус да се пробва ще отнеме много време, нерви и в крайна сметка резултатът ще е неизвестен.Успех! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
devil_may_cry Публикувано Октомври 2, 2006 Author Report Share Публикувано Октомври 2, 2006 (Редактиран) Здрасти. Ами и аз така казах... Но моят познат не иска да преинсталира, защото няма доверие на фирмите, които се занимават с това. И с право.Чували сме за доста случаи, в които след преинсталацията някои хора намират други видеокарти в PC тата си или някоя друга част е сменена със стара :'( :'( А аз не се наемам с преинсталация, защото до сега не съм преинсталирал... Видях, че има една доста хубава темичка тук за преинсталация и смятам да я прегледам доста подробно :bye1: Редактиран Октомври 4, 2006 от Tragedy Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Октомври 2, 2006 Report Share Публикувано Октомври 2, 2006 Мисля си, че сте прекалили с инсталациите на антивирусни програми. Не знам дали е поправимо положението. Но след като сте инсталирали и деинсталирали антивирусни програми, които не се знае откъде и как са взети, работят ли, самите те да не са заразени с вируси (ако са свалени не от производителя с разни "лекарства"). devil_may_cry, SpyWare Stormer не е антивирусна програма. Обяснението, че е бил инсталиран NOD32 не е достатъчно. Дали е бил работоспособен, дали не е само пробна версия и после дали може или не може да се ъпдейтва и т.н. Какво е намерил SpyWare Stormer , мога само да предполагам. Но във всички случаи това може би не само "вируси", а рекламни, шпионски (spyware), троянци, разни лоши бисквитки oт браузъра или подобни. Понякога се намират и повече зарази, в сравнение с твоя случай. Но нека ти разкажа по-нататък:Скоро един приятел вече имаше сериозни зарази и то от вируси. Беше неактивна антивирусната програма Kaspersky, а в трея се мъдреше и още една подобна. Също неактивна. Разбира се, имаше и един торент клиент, с маса "заразени" и то от истински вируси файлове. От "Program Files" нямаше нещо, което да работи. Какво направих (Windows XP):1. Този приятел не искаше форматиране. Оставих му всичко, както си го е подредил, но му изтрих папките с торенти и програмата за торент.2. Рестартирах компютъра, като преди това сложих инсталационно CD на Windows.3. После през инсталатора на Windows избрах да премахне съществуващата инсталация на Windows.4. Инсталирах Windows XP.5. Изтеглих програма за системна кирилизация, антивирус (Avast Home в случая), инсталирах я. Тя си сканира, откри някакви вредни програми, после се рестартира и в терминален режим махна, каквото махна.6. Настроих защитната стена на Windows.7. Инсталирах a-squared free. Сканирах и махнах, каквото беше останало.8. После наново инсталирах една по една програмите, които имаше. Преди инсталация махах от "Program Files" това, което не му трябва. Е, вече месец работи без проблем! Но в никакъв случай не бива едновременно да има повече от една: антивирусна (или антишпионска) с активен скенер. Пречат си... Другата възможност по описанието ти е Format и наново инсталация на Windows. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mireto Публикувано Октомври 2, 2006 Report Share Публикувано Октомври 2, 2006 По-добре изобщо не се занимавайте с фирми, които ще ви "помогнат" за такива проблеми - в крайна сметка форумите са за това. Тук има достатъчно компетентни, отзивчиви и загрижени хора, за да ти помогнат. Аз на времето за една супер разпространена платена програма, само за да ми я инсталират платих 15 долара на подобна фирма, добре че беше когато купувах компютъра...май, че беше по-добре . Идея си нямам какво са ми слагали и за какво съм плащала...мошеници колко искаш, особено като се сетя за някои хора работещи в подобни фирми.... По същество: моят съвет е престарайте, за да не си губите времето; прочети преди това онова - сега вече има материали, питай, ако те притеснява нещо, помоли някой, който разбира повече да помогне физически (стига да има кой) и най-вече - не бързайте. Успех! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост