Jump to content

Проблем с Widows Firewall и ICQ

Препоръчан пост

Microsoft Windows XP Service Pack 2 (266.1MB). Просто го теглиш и стартираш.
Изтеглих го ама... Пак проблем. Екстрактва файловете и после извежда съобщението: The core system file (kernel) used to start this computer is not a Microsoft Windows File. The service Pack will not be installed. For more info. see Knowledge Base article Q27101 at http://support.microsoft.com Редактиран от devil_may_cry
Сподели другаде

Здравейте

От вчера по обяд ICQ-то ми прави проблеми. Искам да попитам само при мен ли е така или и някой друг има подобен проблем?

Става въпрос за следната ситуация: Както казах от вчера по обяд ICQ-то ми прави проблеми. Включвам го аз, дава ми Connecting, Starting и всичките там процедури. Стига до Loading Contact List и ми забива и не мога да продължа нататък. Дори не ми дава да го изключа - нито от х-чето нито с десен бутон и Close. Трябва да тормозя светата Троица - Ctrl+Alt+Del и така да го стопирам.

Мислех си че е някакъв проблем от връзката нещо... Знам ли и аз и късно вечерта пак пробвах и пак беше същата история. Не ще и не ще... Накрая вече ми кипна и викам ще го преинсталирам. Преинсталирах го аз и с 300 зора късно вечерта успях да се свържа. Оставих го включено цяла вечер и на сутринта пак беше забило и пак трябваше да го изключвам по гореспоменатия начин. След известно време сутринта и поредица от опити успях да се свържа. Отидох на лекции в 10:30 - 11:00 и отново го оставих включено И естествено като се върнах към 17:30 отново беше забило. :no:

Затворих го и сега за пореден път не ми дава да се свържа... :hmm:

Първоначално се стреснах да не е някъкъв вирус, но си пуснах антивирусната и за мое щастие нищо не откри. Някой има ли сведение, може ли да ми каже какво ставааа :crosseyes1:

Сподели другаде

krisku :yeah: Много ти благодаря за светкавичния отговор...

Абсолютно имах същите симптоми и аз, както и най - добрия ми приятел и мой колега имаше същия проблем. Всичко казано в статията се оказа ИСТИНА - за процесора, забиването и въобще всичко. Така както го описваха все едно за пореден път не можех да вляза в ISQ-то си. :blush: Оказа се също, че и двамата имаме в листите си човек който има такава картинка - общ приятел, който доколкото знам използва Мирандата като ICQ клиент. Махнахме го от листите си и сега и двамата влизаме без проблем :)

Много Много Благодаря още веднъж за помощта :)

Сподели другаде

Изтеглих го ама... Пак проблем. Екстрактва файловете и после извежда съобщението: The core system file (kernel) used to start this computer is not a Microsoft Windows File. The service Pack will not be installed. For more info. see Knowledge Base article Q27101 at http://support.microsoft.com
Правил ли си промени по системните файлове? Промяна на logon екрана, на Start бутона и др. (особено с Tweak програми) водят точно до този проблем. В support-a на Microsoft за тази грешка пише точно това - променени са системни файлове и затова инсталацията не може да продължи.
Сподели другаде

Правил съм промени с Tune - up Utilities... Това брои ли се? Как по точно - да продължа инсталацията? Трябва да сменя всичко на default ли? Редактиран от devil_may_cry
Сподели другаде

Правил съм промени с Tune - up Utilities... Това брои ли се? Как по точно - да продължа инсталацията? Трябва да сменя всичко на default ли?

Да не би да ползваш някой Windows XP самоделка (SP3, не-знам-си-какъв edition и подобни)?

Сподели другаде

Правил съм промени с Tune - up Utilities... Това брои ли се? Как по точно - да продължа инсталацията? Трябва да сменя всичко на default ли?
Ако помниш какво точно си пипал и ако има възможност да отмениш промените - добре, иначе става сложно. Ще трябва да кажеш какво си променял и да измислим нещо.
Сподели другаде

Ами... Като се замисля... Като се започне от boot screen,icon packages,самата тема(visual style) и...Welcome screen... Само това е... А относно windows-а не знам какъв е. Най-вероятно е не-знам-си-какъв-нелицензиран-боклук :bored: :) Защото, знаете, че почти никъде не слагат лицензиран :punish: Камшик за тези, които ми го инсталираха! Майтапче. Какво да се очаква от инсталация за 10лв. Предполагам, че съм с нещо което ужасно много ме дразни от тази страна... В смисъл, че когато искам да инсталирам програм, която ми е необходима не става. Или просто ми създава проблеми от типа за файър уол-а. Иначе не дава грешки и не ми създава други проблеми. С него съм от... Около 8 месеца, но смятам в най-скоро време да го сменям. Проблема е, че хардовете са разделени с Partitition Magic и не знам дали ще ми се изгуби цялата инфо. Да задам въпроса така: ще ми паднат ли хардовете при преинсталация на ОС, ако те са разделени след като ми беше инсталиран windows-а не от bios, а с програма? Редактиран от devil_may_cry
Сподели другаде

Върни си първоначалните Boot screen и Welcome screen, темите (Visual styles) не са проблем.

Относно въпроса: Windows не се интересува от начина, по който са създадени дяловете, стига да има достъп до тях. Нещо повече, в началото на инсталацията ще ти покаже наличните дялове и ще пита какво да прави; ще имаш възможност да изтриеш сегашните и да създадеш нови дялове или да инсталираш, без да променяш структурата на диска.

Сподели другаде