devil_may_cry Публикувано Октомври 1, 2006 Report Share Публикувано Октомври 1, 2006 Искам да попитам, за нещо свързано с Window Security Center, Windows Firewall и ICQ. Проблемът е, че не мога да осъществя Voice Chat през ICQ - то... Извежда ми съобщение, че работя under firewall... Обаче като деактивирам firewall - а на Norton Antivirus пак не става... Махнах цялата антивирусна и познайте - нищо! Разбрах че windows си има собсвен firewall, който се намира в security center. Познайте - нямам security center!!! Казаха ми, че ICQ търси security center за да направи такъв тип връзка... Тъй като не намерих нито firewall - a, нито security center се попритесних малко... Въпроса ми е дали това е проблема и този windows firewall е включен и ми пречи, или не е включен и изобщо го няма както и security center. Втория въпрос ми е дали мога да си инсталирам Security Center като компонент на windows... Помагайте хора Моля Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IVAN Публикувано Октомври 1, 2006 Report Share Публикувано Октомври 1, 2006 Start менюто -> Settings -> Control Panel -> Windows Firewall -> OFF Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
devil_may_cry Публикувано Октомври 1, 2006 Author Report Share Публикувано Октомври 1, 2006 Ами първото което ми дойде на ум беше това... Ама като погледнах Control Panel - нищо! Явно моя Windows ме мрази до толкова, че няма нито Security Center, нито Windows Firewall на мястото където би трябвало да са... :'( :'( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 1, 2006 Report Share Публикувано Октомври 1, 2006 Ами първото което ми дойде на ум беше това... Ама като погледнах Control Panel - нищо! Явно моя Windows ме мрази до толкова, че няма нито Security Center, нито Windows Firewall на мястото където би трябвало да са... :'( :'(Първо леко уточнение: Windows Firewall не се намира в Security Center. Там просто се извежда информация за състоянието на стената и има опции за контрол. Напълно е възможно да си спреш Security Center и пак да си имаш защитната стена. Те са си независими едно от друго.Ако нямаш нито защитна стена, нито Security Center, то е вероятно да си или със Service Pack 1, който е лишен от гореспоменатите екстри (което поне за мен си е плюс), или си с някой Windows самоделка, в който са орязани тези неща. С кой Service Pack си? Ако не знаеш как да провериш, избери Properties на My Computer и ще видиш коя версия е.Ако си със SP1, то значи нямаш стена и не би трябвало тя да е проблема.Друго, което ми хрумва, е че май ICQ изисква поне единият потребител да е с реално IP, за да се осъществи връзката. Ако и двамата сте с нереални IP адреси, е възможно да не стане. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
devil_may_cry Публикувано Октомври 2, 2006 Author Report Share Публикувано Октомври 2, 2006 (Редактиран) Пише ми Windows Professional... Доколкото знам това е Service Pack 2 ако не се лъжа де... Другият потребител (с когото искам да се свържа през icq) е осъществявал вече войс чат. Следователно проблема трябва да е в моя компютър. Конкретното съобщение което ми извежда е, че firewall пречи на връзката. Другото което ми казаха, но не знам дали е сигурно, е че icq търси Security Center за връзка и щом аз не мога да го намеря... Не знам дали то може да се оправи в моя комп Дадоха ми съвет да си намеря SP2 и да задам команда Repair или нещо от сорта или да преинсталирам SP2 каквото и да значи това... До сега не бях чувал, че конкретно SP може да се преинсталира... Бях чувал за преинсталация на windows както всеки... Възможна ли е такава операция? Съжалявам за тъпия въпрос Редактиран Октомври 2, 2006 от devil_may_cry Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
benzinn Публикувано Октомври 2, 2006 Report Share Публикувано Октомври 2, 2006 Я пробвай така: Чукни в/у мониторчетата долу вдясно в трея-> General-> Properties-> Advanced -> Settings -> OffПиши дали е станало Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
devil_may_cry Публикувано Октомври 2, 2006 Author Report Share Публикувано Октомври 2, 2006 Я пробвай така: Чукни в/у мониторчетата долу вдясно в трея-> General-> Properties-> Advanced -> Settings -> OffПиши дали е станалоНе става :'( Вече пробвах... Мерси все пак... Ако може да ми кажете къде точно се намира Security Center? Просто ми липсва. :'( :'( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
orion Публикувано Октомври 2, 2006 Report Share Публикувано Октомври 2, 2006 Ами ..... "Security Center" се намира в "Control Panel" според мен,или поне там трябва да бъде ако си със "Service Pack 2" а "Windows Professional" може да е и "SP1" Но съм почти сигурен че си с "SP1" щом ги няма там,колкото до Кюто за пръв път чувам да иска security center особенно вградената,според мен проблема е друг,жалко че повече не мога да помогна,успех! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 2, 2006 Report Share Публикувано Октомври 2, 2006 Ако в Properties на My Computer пише само Microsoft Windows XP Professional, без Service Pack X, то най-вероятно нямаш никакъв Service Pack инсталиран, което автоматично значи че НЯМАШ нито Windows Firewall, нито Security Center. За да ги имаш, трябва да си инсталираш Service Pack 2. И все пак съм осъществявал и Voice и Video Chat на Service Pack 1, където също няма Windows Firewal и Security Center. Престани да питаш за него.По всяка вероятност става въпрос за това, че си с нереален IP адрес или си зад рутер. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
devil_may_cry Публикувано Октомври 2, 2006 Author Report Share Публикувано Октомври 2, 2006 (Редактиран) Добре тогава как мога да си инсталирам СП2? Аз за секюрити центъра питах, защото мислех, че съм пропуснал нещо... Ако някой ми каже как се инсталира СП2 ще съм му дълбоко благодарен... Аз имам уиндоус СП2 ама е сложен на едно сиди и не е бутабъл... Има ли значение за СП-то само? Редактиран Октомври 2, 2006 от devil_may_cry Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 2, 2006 Report Share Публикувано Октомври 2, 2006 Microsoft Windows XP Service Pack 2 (266.1MB). Просто го теглиш и стартираш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
devil_may_cry Публикувано Октомври 3, 2006 Author Report Share Публикувано Октомври 3, 2006 Значи това е SP2 не цял windows така ли? И като го стартирам ще се инсталира само SP2 и файловете които са на компа ми няма да пострадат? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 3, 2006 Report Share Публикувано Октомври 3, 2006 Значи това е SP2 не цял windows така ли? И като го стартирам ще се инсталира само SP2 и файловете които са на компа ми няма да пострадат?Точно така. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Октомври 3, 2006 Report Share Публикувано Октомври 3, 2006 А какъв е тоя Voice Chat За Push-to-Talk ли става въпрос ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
devil_may_cry Публикувано Октомври 4, 2006 Author Report Share Публикувано Октомври 4, 2006 (Редактиран) А какъв е тоя Voice Chat За Push-to-Talk ли става въпрос ?Доколкото знам не е push to talk... Поне на тази версия, която имам аз има и видео чат, и войс чат... Тъй като не съм говорил до сега чрез айсикю не съм сигурен, но определено има и push to talk и отделно Voice Chat. И съм склонен да мисля, че е нещо като скайп, но като проверя ще Ви кажа. Проблема е, че незнайно какъв firewall ми блокира и push to talk и voice chat... За push to talk не е необходимо и двете страни да имат микрофон и могат да се пращат съобщения от типа уоки-токи. А като за войс чат са необходими 2 микрофона би трябвало да е като скайп... Редактиран Октомври 4, 2006 от devil_may_cry Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост