Jump to content

Как се деинсталира виртуално устройство

Препоръчан пост

Имам две виртуални устройства и искам да ги премахна за в момента.Как се прави това.Пробвах от диспечера за устройства като им дам ънинстал и те за в момента изчезват.Но след ново стартиране на компа те пак се появяват на местата си.
Сподели другаде

dallaz, аз от близо година си мъкна едно виртуално и не знам как да го махна. Деинсталирал съм всичко, свързано с емулацията, но ... уви.

Прочетох препратката от Night_Raven, но въпреки това не успях да си отговора на въпроса "Как да си премахна останалото виртуално устройство " ?

Сподели другаде

Прочетох препратката от Night_Raven, но въпреки това не успях да си отговора на въпроса "Как да си премахна останалото виртуално устройство " ?

Да караме стъпка по стъпка тогава - с коя програма работиш?

Сподели другаде

Да караме стъпка по стъпка тогава - с коя програма работиш?

Направо ме затрудни. Преди година ... ама имам спомен или за Alcohol 120% или Daemon Tools. Тогава нещо не ми харесаха и ги деинстал, но понеже ги слагах една след друга и не съм убеден коя точно не си махна виртуалното. Но ако имаш желание - нека пробваме.

Сподели другаде

Virtual CloneDrive и Daemon Tools.Упътването съм го чел два пъти , но никъде не пише за дейнсталиране на устройство , а как се работи с него.Ако знаеш как - моля сподели.
Сподели другаде

Virtual CloneDrive и Daemon Tools.Упътването съм го чел два пъти , но никъде не пише за дейнсталиране на устройство , а как се работи с него.Ако знаеш как - моля сподели.

За Virtual CloneDrive ключа наистина е в статията и в тази картинка:

http://pics.softvisia.com/design/pics/1962/picture1522fc.jpg

Просто задай да бъде едно виртуалното устройство.

За Daemon Tools - не съм работил с нея, но бих направил следното - бих я инсталирал отново и бих й задал от самата нея да премахне виртуалните устройства.

Също така пробвайте да отидете в Device Manager-а и там да потърсите виртуалното устройство и да го махнете. Според мен това ще проработи.

Повече за Device Manager-a можете да прочетете в този наръчник.

Сподели другаде

За Daemon Tools -

1. Пуската самата програма и долу до часовника трябва да ви се появи тази иконка - http://pics.softvisia.com/design/pics/1962/1db93a3fd4.png ( или в червен цвят, зависимост Еmulation настройките са ON или OFF )

2. Десен бутон на иконката

3. Virtual CD/DVD ROM

4. Set numbers of devices

5. Disable ( за няма няма и някой цифра з да избереш броя им )

За Alcohol ( той си има и Български език вграден )

File -> Options... -> Virtual Drive -> Numbers of Virtula Drives: -> и от падащоот меню избираш 0

Сподели другаде

:blink: Въпроса ми не е точно па темата но моля някой да ми отговори ако може. Записвам имидж файла - iso на дадена игра на CD. Маунтвам го през Алкохол 120 и го инсталирам. Вадя СД-то от СД рома и стартирам играта, но ми излиза съобщение да поставя сд-то със записания iso файл. Защо го иска след като съм инсталирала играта през Алкохола и съм я заредила във виртуалното СД? Крак за играта нямам, данеби за това да ми търси СД-то да стои в СД Рома :bored:

P.S Извинявам се ако въпроса ми е тъп но не съм много компетентна по въпроса.

Сподели другаде

Здравей!

Не съм инсталирала повече от две игри, но ще се опитам да гадая.

Предполагам, че е така защото всъщност ти нямаш играта на твърдия диск. Мисля, че се случва следното:

Слагаш диска, маунтваш го, инсталираш го, но тъй като нямаш информацията на твърдия диск, след изваждането на CD- то играта не тръгва без него. Ако е така, би следвало като поставиш диска играта да тръгне. Пробвай и пиши.

Ако това е причината, просто прехвърли играта от диска на компютъра и тогава я инсталирай през Алкохол 120. Тогава няма начин да не тръгне.

Успех! :)

Сподели другаде

Възможно е да има отговор на твоя въпрос, но едно от правилата на форума е да не се споменават kr@ck, p@tch ... и други подобни .

Няма такова правило ;)

Правилата гласят, че не желаем да се разпространяват нелегални материали, а не, че не можете да споменавате тези думички. Е, не е желателно да се индексираме в Google с такива думички, но все пак.

Относно проблема - аз както danina препоръчвам да се инсталира играта от виртуалното устройство, като преди това се махне диска от реалното CD. Ако това не помогне, то тогава причината е в някаква доста по-дълбока защита на диска и може да се пробва с друга програма, защото съм чувал, че някои игри вече имат защита срещу някои програми за емулация.

Сподели другаде

В 99 % от случаите е необходимо да се презапише exe-то на играта с така нареченото No-CD Check.

Когато това е необходимо, то и съответния файл се намира на сваленото iso.

:peace:

Сподели другаде

Здравей!

Не съм инсталирала повече от две игри, но ще се опитам да гадая.

Предполагам, че е така защото всъщност ти нямаш играта на твърдия диск. Мисля, че се случва следното:

Слагаш диска, маунтваш го, инсталираш го, но тъй като нямаш информацията на твърдия диск, след изваждането на CD- то играта не тръгва без него. Ако е така, би следвало като поставиш диска играта да тръгне. Пробвай и пиши.

Ако това е причината, просто прехвърли играта от диска на компютъра и тогава я инсталирай през Алкохол 120. Тогава няма начин да не тръгне.

Успех! :)

:) Отсъствах малко затова сега отговарям. Да играта я имам само на СД. Точно така става - като извадя СД-то играта нетръгва без него, а като е в него си върви. Но направих както ми каза - прехвърлих играта от диска на харда и сега всичко е наред. :peace: Благодаря и на Tragedy.

B.E.L.F игрите са на Барби и за тях няма /или аз неможах да намеря/ "така нареченото No-CD Check" :peace:

Сподели другаде