dimd Публикувано Септември 24, 2006 Report Share Публикувано Септември 24, 2006 Опитвам се да направя дискета с драйвъри за SATA ,защото при инсталиране на ХР SP2,идва момент,в който не ми разпознава хард-а !Проблема обаче е , че на диска на дъното,има драйвъри за няколко модела дъна !На повечето намирам папката на SATA,която трябва да копирам на дискетата,но точно на модела на който ми трябва,тези драйвъри нямат папка,а направо се инсталират !Нямам много опит с преинсталирането,така,че може някъде да греша ! Очаквам помощ !Дъното е Albatron Mainboard KX600S ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Септември 24, 2006 Report Share Публикувано Септември 24, 2006 На тази страница на производителя има драйвърите точно за модел KX600S Pro.KX600S Pro DriversВиж първия драйвър: за SATA RAID*2*Support VIA VT8237 SATA RAID 0,1 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimd Публикувано Септември 24, 2006 Author Report Share Публикувано Септември 24, 2006 Обърнах я тази страница наопаки,но не ги намерих ! Благодаря ти за линка,но има отново проблем-не се свалят-явно са стари и ми дава грешка при запис ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Септември 24, 2006 Report Share Публикувано Септември 24, 2006 Обърнах я тази страница наопаки,но не ги намерих ! Благодаря ти за линка,но има отново проблем-не се свалят-явно са стари и ми дава грешка при запис !Свалят се. Този:ftp://ftp.albatron.com.tw/product/it/mb/D..._SATA_V2.11.ZIPтегля без проблем, 6.30 МВ. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimd Публикувано Септември 24, 2006 Author Report Share Публикувано Септември 24, 2006 (Редактиран) ТУК ги намерих и ги свалих,но 6,3МВ,как се записват на дискета?Май не разбирам нищо !Да не би само папката SATA да трябва да кача на дискетата ? Май разбрах-трябва да копирам папката Driver disk ! Редактиран Септември 24, 2006 от dimd Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Септември 24, 2006 Report Share Публикувано Септември 24, 2006 Kaто разархивирах, намерих две SATA папки за Windows XP:8237_SATA_V2.11\VIA6420V211\DriverDisk\SATA\Winxp8237_SATA_V2.11\VIA6420V211\SATA\DRIVER\WinxpМоже би това ти трябва? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimd Публикувано Септември 24, 2006 Author Report Share Публикувано Септември 24, 2006 Би трябвало да е цялата папка Driver Disk-на нея има същите файлове,който ги има и на моята дискета-за моето дъно ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Септември 24, 2006 Report Share Публикувано Септември 24, 2006 A защо на дискета? Не може ли да си направиш CD? По-лесно ще ти бъде, според мен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimd Публикувано Септември 24, 2006 Author Report Share Публикувано Септември 24, 2006 Ми на моето РС,примерно,имам такава дискета,и като ми излезе съобщение за хард-диска,пъхам дискетата и продължавам ! Със СД-как ще стане по време на инсталация? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Септември 24, 2006 Report Share Публикувано Септември 24, 2006 Тези драйвъри кога ти ги иска инсталатора на Windows? Не можеш ли да дадеш CD по време на инсталацията? Вадиш Windows CD и слагаш CD със SATA драйвъри, когато Windows инсталатора ти ги поиска. Но дали е възможно при теб, не знам...Според мен винаги можеш да посочиш откъде да Windows да си вземе драйвърите. Поне при мен е така, но наистина не помня как ставаше, че отдавна не съм правил инсталация. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimd Публикувано Септември 25, 2006 Author Report Share Публикувано Септември 25, 2006 Би трябвало да е цялата папка Driver Disk-на нея има същите файлове,който ги има и на моята дискета-за моето дъно !Точно така стана ! Проблемът е бил,че инсталационният диск на ХР SP2,се е скапал нещо-сложих друг /оригинален,само че SP1/,и нещата заспаха !След синият екран,натиснах F6,и сложих дискетата ! Преди следващият рестарт,я извадих !Пак обърках нещо,все пак,защото /твърдият диск,е разделен/,буквите на твърдият диск,се смениха-диск С,стана Д,и обратното !Сега се ровя и чуда,как да ги върна обратно ! :'( Забравих да кажа,че твърдият диск и на двата компютра е една и съща марка !Така сравних драйверите-оказаха се едни и същи ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
zombayo Публикувано Февруари 12, 2010 Report Share Публикувано Февруари 12, 2010 и аз съм същото дъно но при мен не става.Появява се синьото екране и ми показва среден пръст Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Февруари 12, 2010 Report Share Публикувано Февруари 12, 2010 А защо просто не превключиш режима на работа на SATA контролера в IDE? За целта влез в BIOS-a, секцията Peripherals, селектирай VIA OnChip IDE Device и натисни Enter. Би трябвало да се отвори подменю с опция SATA MODE, където трябва да избереш IDE (стандартно е RAID). След това записваш настройките и излизаш от BIOS-а. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
zombayo Публикувано Февруари 12, 2010 Report Share Публикувано Февруари 12, 2010 НИШТО НЕ СТАВА СПИРА НА 2-РА СТРАНИЦА И ТАМ СИ СТОИ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Февруари 12, 2010 Report Share Публикувано Февруари 12, 2010 Би ли обяснил по-подробно ситуацията? P.S.: Избягвай да пишеш с главни букви. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост