Jump to content

Как се прави дискета с драйвъри за SATA !

dimd

Препоръчан пост

Опитвам се да направя дискета с драйвъри за SATA ,защото при инсталиране на ХР SP2,идва момент,в който не ми разпознава хард-а !

Проблема обаче е , че на диска на дъното,има драйвъри за няколко модела дъна !

На повечето намирам папката на SATA,която трябва да копирам на дискетата,но точно на модела на който ми трябва,тези драйвъри нямат папка,а направо се инсталират !

Нямам много опит с преинсталирането,така,че може някъде да греша ! Очаквам помощ !

Дъното е Albatron Mainboard KX600S !

Сподели другаде

Обърнах я тази страница наопаки,но не ги намерих ! Благодаря ти за линка,но има отново проблем-не се свалят-явно са стари и ми дава грешка при запис !
Сподели другаде

Обърнах я тази страница наопаки,но не ги намерих ! Благодаря ти за линка,но има отново проблем-не се свалят-явно са стари и ми дава грешка при запис !

Свалят се. Този:

ftp://ftp.albatron.com.tw/product/it/mb/D..._SATA_V2.11.ZIP

тегля без проблем, 6.30 МВ.

Сподели другаде

ТУК ги намерих и ги свалих,но 6,3МВ,как се записват на дискета?

Май не разбирам нищо !

Да не би само папката SATA да трябва да кача на дискетата ?

Май разбрах-трябва да копирам папката Driver disk !

Редактиран от dimd
Сподели другаде

Ми на моето РС,примерно,имам такава дискета,и като ми излезе съобщение за хард-диска,пъхам дискетата и продължавам ! Със СД-как ще стане по време на инсталация?
Сподели другаде

Тези драйвъри кога ти ги иска инсталатора на Windows? Не можеш ли да дадеш CD по време на инсталацията? Вадиш Windows CD и слагаш CD със SATA драйвъри, когато Windows инсталатора ти ги поиска. Но дали е възможно при теб, не знам...

Според мен винаги можеш да посочиш откъде да Windows да си вземе драйвърите. Поне при мен е така, но наистина не помня как ставаше, че отдавна не съм правил инсталация.

Сподели другаде

Би трябвало да е цялата папка Driver Disk-на нея има същите файлове,който ги има и на моята дискета-за моето дъно !

Точно така стана ! Проблемът е бил,че инсталационният диск на ХР SP2,се е скапал нещо-сложих друг /оригинален,само че SP1/,и нещата заспаха !

След синият екран,натиснах F6,и сложих дискетата ! Преди следващият рестарт,я извадих !

Пак обърках нещо,все пак,защото /твърдият диск,е разделен/,буквите на твърдият диск,се смениха-диск С,стана Д,и обратното !

Сега се ровя и чуда,как да ги върна обратно ! :'( :blink:

Забравих да кажа,че твърдият диск и на двата компютра е една и съща марка !

Така сравних драйверите-оказаха се едни и същи !

Сподели другаде

• 3 years later...
А защо просто не превключиш режима на работа на SATA контролера в IDE? За целта влез в BIOS-a, секцията Peripherals, селектирай VIA OnChip IDE Device и натисни Enter. Би трябвало да се отвори подменю с опция SATA MODE, където трябва да избереш IDE (стандартно е RAID). След това записваш настройките и излизаш от BIOS-а.
Сподели другаде