sporish7 Публикувано преди 7 часа Report Share Публикувано преди 7 часа Искам да споделя малко личен опит, защото скоро преминах през истински кошмар с покрива на къщата ми. Всичко започна с малко жълто петно на тавана в спалнята. Отначало си мислех, че е нещо станало от конденз или че не е нищо сериозно. Времето минаваше, а с всеки по-силен дъжд това петно растеше, докато накрая мазилката не започна да се лющи и да пада на парчета. Големият проблем беше, че водата излизаше на едно място, а самият проблем се оказа на съвсем различно място по покрива. Пробвах да се качвам сам, оглеждах керемидите, но така и не успях да разбера откъде точно прониква влагата. Покривът изглеждаше напълно здрав на пръв поглед, което ме подлудяваше. В такъв момент разбираш, че без професионална намеса просто няма как да се справиш, защото водата намира най-невероятните пътища да си сипе надолу. Започнах да търся майстори, но повечето предлагаха да сменят цялостно хидроизолацията без дори да са прегледали детайлно покрива, което щеше да ми струва огромна сума пари. За късмет попаднах на момчетата от покривни услуги, които се занимават професионално с тази дейност. Те направиха наистина подробен оглед и установиха къде е дефектът. Оказа се, че проблемът е бил в компрометирана ламарина около комина и няколко напукани керемиди, които отдолу пропускаха вода бавно, но сигурно. За всеки, който се сблъсква с подобно главоболие и се чуди откъде да започне, горещо препоръчвам първо да се направи професионално откриване на теч от покрив, преди да се купуват материали и да се започват излишни ремонтни дейности. С спестените нерви и пари от излишни ремонти определено си струва да се доверите на хора, които знаят какво правят. Надявам се моят опит да бъде полезен на някой от вас, който в момента се чуди как да реши такъв проблем у дома! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост