Jump to content

В търсене на бърз и сигурен безплатен прокси сървър ?

Препоръчан пост

Скоро преглеждах един дълъг списък на най-търсените прокси сървъри за 2026 година.
Но за съжаление 99,9 % от тях са платени.
Ценовата разлика е огромна (от 180$-1$ такса на месец).
След щателно претърсване открих 3 (три) от тях че са БЕЗПЛАТНИ !
До сега не съм ползвал подобна екстра (и ми е интересно да изпробвам някоя от тях), защото 
имам програми които в НАСТРОЙКИТЕ си имат подобна опция:

Proxynet

Wproxy.net

ProxySite.com

Мога ли да ползвам някой от тях и как е възможно да стане това . . .

Сподели другаде

Доколкото виждам, това са уеб-базирани проксита, т.е. можеш да си заредиш ръчно конкретна страница, но не можеш да ги използваш глобално за цялата система. Може и да бъркам, но така ми се струва.

Ако ти трябва нещо за цялата система, според мен ще е далеч по-удобно да използваш някакъв VPN. Има достатъчно безплатни.

Сподели другаде

За цялата система ползвам добър Vpn, но проблема ми е с интеграцията на моя qbittorrent v5.0.3 с Vpn (а) !?

От направената справка в Интернет, установих че има много оплаквания от потребители, свързани с този проблем:

Forum Qbittorrent

Там се споменава че ако твоята Vpn има опция за "разделно тунелиране", програмата qbittorrent трябва да се постави там,

за да се интегрира с Vpn. Докато всички други приложения и имена на хостове, ще използват настоящия ти IP address.

Когато се опитах да направя това, се сблъсках с друго "неочаквано" препятствие, тъй като .exe файла на qbittorrent

за да го интегрирам с Vpn (а), ще трябва преди това да го конвертирам в .JSON 

Това се оказа твърде голям проблем върху който работя и по настоящем, защото процедурата е много трудна.

Поради обстоятелството че всичко това трябва да се раздели на няколко етапа. Самият .exe файл директно не може

да се конвертира в .JSON, а преди това би трябвало да се конвертира, в някой от следните типа файлове:

IMAGE, jpeg, xml, txt или WEBM.

Ползването на онлайн конвертори е несигурна работа. От търсенията ми в Интернет, разбрах че подобна процедура

може да стане с хостинга SENDEYO. Но за да ползвам пълните му опции, трябваше да си направя регистрация в него.

Изтегли .exe файла от компютъра ми в .zip формат. Когато реших да го конвертирам, ми даде ГРЕШКА, защото е в този формат.

Така че все още съм в "небрано лозе" и не знам какво да предприема . . .

Сподели другаде

Останал съм с впечатление, че при използване на VPN не са нужни допълнителни стъпки що се отнася до qBittorrent (или който и да било торент клиент), но за жалост нямам опит в тази насока. Налагало ми се е да ползвам VPN много рядко, за кратко и само за отваряне на някой-друг уебсайт.

Сподели другаде

преди 3 часа, Night_Raven написа:

Останал съм с впечатление, че при използване на VPN не са нужни допълнителни стъпки що се отнася до qBittorrent (или който и да било торент клиент), но за жалост нямам опит в тази насока. Налагало ми се е да ползвам VPN много рядко, за кратко и само за отваряне на някой-друг уебсайт.

От няколко дни се занимавам с този въпрос, дори направих множество експерименти от които останових

(както и тези колеги от форума на qbittorrent), че интеграцията му с VPN е трудна, да не кажем ...невъзможна задача.

Работи единствено с прокси-сървър (и то един), на който не може да се има много доверие, относно АНОНИМНОСТТА на устройството !

Но тук във форума, все някой е конвертирал изпълнителен файл (.exe) в JSON. Както писах по-горе, пряк път за това няма.

Става на етапи. Това ме интересува, защото е свързано с темата !

Сподели другаде