barbuncela Публикувано Юли 23 Report Share Публикувано Юли 23 Здравейте момчета! Ами това чудо как се настройва? Казват че е за 300 скорост. Използвам Quick Setup но скороста на нета през рутера е 100 при положение че имам 300, а и компа го отчита 100 когато е включен през рутера. Иначе директно включен кабел е 285. Но мине ли през рутера скороста пада на 100, И безжичната хващана от лаптопа ми показва 100 Моля за помощ? Какво бъркам? Или не съм на ясно с настройките...ама менюто е на английски...а аз съм скарана с тоя език. Помоощ! Благодаря. п.п. Рутера е чисто нов! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 23 Report Share Публикувано Юли 23 преди 1 час, barbuncela написа: Иначе директно включен кабел е 285. Имаш предвид директно кабелът на доставчика в компютъра, без рутер? преди 1 час, barbuncela написа: Но мине ли през рутера скороста пада на 100 Това посредством кабел или Wi-Fi? Ако е Wi-Fi, на какво разстояние от рутера са компютърът и лаптопът? Как точно отчиташ скоростта? Къде виждаш тези "100"? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barbuncela Публикувано Юли 23 Author Report Share Публикувано Юли 23 преди 2 минути, Night_Raven написа: Имаш предвид директно кабелът на доставчика в компютъра, без рутер? Да! преди 3 минути, Night_Raven написа: Това посредством кабел или Wi-Fi? И двете! преди 4 минути, Night_Raven написа: Ако е Wi-Fi, на какво разстояние от рутера е лаптопът? 2 метра преди 5 минути, Night_Raven написа: Как точно отчиташ скоростта? Къде виждаш тези "100"? https://www.speedtest.net/it Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 23 Report Share Публикувано Юли 23 преди 1 час, barbuncela написа: И двете! Напълно нормално е по кабел през рутера да получиш максимум около 100 мегабита, защото WAN и LAN портовете на този рутера са 100 мегабитови. По Wi-Fi би трябвало да можеш да достигнеш по-висока скорост, но пак няма да са пълните 300 мегабита. Какъв точно е лаптопът и каква безжична мрежова карта използваш на настолния компютър? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barbuncela Публикувано Юли 23 Author Report Share Публикувано Юли 23 преди 47 минути, Night_Raven написа: Какъв точно е лаптопът Dell Vostro 3500 преди 47 минути, Night_Raven написа: безжична мрежова карта използваш на настолния компютър? Той е само с кабел! Dell Vostro 260 имам още един такъв в голямата стая, но там проблем няма. Кове 250 и с рутер и без рутер, и безжичната е с 220, ползвам я на лаптопа въпреки че рутера е през 4 стени в другата стая. Но там рутера е друг. Подариха ми го от А1 и беше настроен! Ето го! С него няма проблем ни по кабел ни по въздух! https://service-provider.tp-link.com/wifi-router/ex220/ Или другия рутер е сдал...?? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 23 Report Share Публикувано Юли 23 Объркан съм. Защо имаш два рутера? Каква е целта на занятието? Можеш ли да опишеш точно как е изградена мрежата? Колко компютъра има, кой къде се намира и как получава Интернет? EX220 моделът е доста по-съвременен и добър от WR840N. Напълно нормално е да се справя по-добре. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barbuncela Публикувано Юли 23 Author Report Share Публикувано Юли 23 преди 25 минути, Night_Raven написа: Защо имаш два рутера? Ами жилището е голямо и на ъгъл. В съседния живее вуйчо ми...пенсионер е, и реших да хваща моя нет, и кабелна отколкото да плаща...пенсионер е все пак. Това което е на рутера на А1 (въздушната) е гола вода 50 и толкова.Абе вече е слаб от няколко години. Но само А1 има достъп до него! Той ми дава и телевизията.Е тоя Много пъти се разправях с А1 но ми обясниха че нищо му нямало и не искат да го сменят. И за това реших да сложа два рутера. Единия за мене другия за вуйчо! Връската е такава. Първи изход за нет от тоя на А1 отива в моя компютър в хола, влиза в рутера и се включва към компа. Втората линия е същата от втория изход от рутера на А1 отива в рутера в малката стая( въздушната я ползва вуйчо, през стената.) и от рутера влиза в компа. ...Явно рутера не струва...35 лв.... А го дават до 300 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 24 Report Share Публикувано Юли 24 преди 14 часа, barbuncela написа: Първи изход за нет от тоя на А1 отива в моя компютър в хола, влиза в рутера и се включва към компа. Втората линия е същата от втория изход от рутера на А1 отива в рутера в малката стая( въздушната я ползва вуйчо, през стената.) и от рутера влиза в компа. Кой рутер кой е? В коя стая е EX220 и в коя е WR840N? Защо изобщо са нужни рутери, ако ще използваш само връзка по кабел и в двете стаи? преди 14 часа, barbuncela написа: Явно рутера не струва...35 лв.... А го дават до 300 Това не го разбрах. Използваш ли изобщо Wi-Fi? Ако да, кой рутер излъчва мрежата? Как изобщо вуйчо ти получава връзка по кабел, след като е в друго жилище? Пробита е стена? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barbuncela Публикувано Юли 24 Author Report Share Публикувано Юли 24 преди 51 минути, Night_Raven написа: Кой рутер кой е? В коя стая е EX220 и в коя е WR840N? Ами размених ги EX220 сега е в малката стая дето е до стаята на вуйчо. Работи идеално! преди 53 минути, Night_Raven написа: Защо изобщо са нужни рутери, ако ще използваш само връзка по кабел и в двете стаи? Ами вуйчо хваща с лаптопа си моята мрежа. Аз имам два лаптопа и два телефона...трябва въздушна! преди 56 минути, Night_Raven написа: Използваш ли изобщо Wi-Fi? Ако да, кой рутер излъчва мрежата? И трите излъчват! Тоя на А1 ,тоя дето нещо му има, и този новия EX220 дето ми го подариха от А1 когато отидох да си увелича скороста на нета. Бях на 50. преди 59 минути, Night_Raven написа: Как изобщо вуйчо ти получава връзка по кабел, след като е в друго жилище? Пробита е стена? Ами кабела минава през балкона и влиза в неговия. Но това е кабела само за телевизията. Нета му е въздушен, Моя го хваща през стената! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barbuncela Публикувано Юли 24 Author Report Share Публикувано Юли 24 преди 1 час, Night_Raven написа: Това не го разбрах. Е какво има да разбираш? За 35 лева купих явно боклук рутер! Разбра ли? За мене рутера дето купих не струва....Мислех да взема по скъп ама се направих на интересна за още 30-40 лева... Че и рекламата https://www.vali.bg/bezzicen-ruter-tp-link-tl-wr844n-24-ghz-300mbps-10100 300 MBPS дрън, дрън.... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 24 Report Share Публикувано Юли 24 Що се отнася до Wi-Fi, има много фактори, които могат да влияят. И двата рутера имат теоритичен максимум от 300 Mbps на 802.11n, използвайки 2.4 GHz лентата. Разбира се EX220 би трябвало да може да се доближи повече до този теоритичен максимум, защото разполага с по-добър процесор. И все пак няма как да се достигне пълният капацитет просто защото overhead-ът на Wi-Fi не го позволява. В твоя случай ограничаващият фактор не е Wi-Fi, а LAN портовете. Явно основното устройство (на снимката) разполага с гигабитови LAN портове, щом на EX220 получаваш адекватна скорост, така че там ограничение няма. LAN портовете на WR840N рутерът обаче са 100 мегабитови, така че там ти е спънката. Дори WR840N да ти беше примерно 600 мегабита, пак щеше да си ограничена на максимум 100, защото рутерът не може да получи повече по LAN. преди 7 часа, barbuncela написа: Е какво има да разбираш? За 35 лева купих явно боклук рутер! Извинявай, но за 35 лева какво очакваш? преди 7 часа, barbuncela написа: Че и рекламата https://www.vali.bg/bezzicen-ruter-tp-link-tl-wr844n-24-ghz-300mbps-10100 300 MBPS дрън, дрън.... Не виждам реклама. Споменати са техническите данни на рутера. Рутерът си разполага с 300 Mbps Wi-Fi, това не е лъжа. Да, може да е леко заблуждаващо, защото не може да се възползва напълно от тази скорост в повечето ситуации, но технически рутерът не е дефектен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barbuncela Публикувано Юли 24 Author Report Share Публикувано Юли 24 Ти го каза. Грешката е моя. преди 1 час, Night_Raven написа: Извинявай, но за 35 лева какво очакваш? Благодаря за всичко! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост