Jump to content

Windows 10 Как да премахна BitLocker

Препоръчан пост

Здравейте! Наложи ми се да преинсталирам системата и естествено греда! С втория диск на компютъра. При всяко влизане ми обяснява че нямам достъп, натисни за да продължиш   

И така с всяка папка в диска, а те са много, и при всяко влизане.

000re-1.jpg

Тази удивителна я имаше и на диск С със старата операционна система, но нямаше проблем. Опитах се да изключа тая гадост, обаче в контролния панел намирам само това

11111e-1.jpg

А навсякъде ми обясняват

• Отворете Контролен панел.
  • Щракнете върху Система и сигурност.
  • Щракнете върху BitLocker Drive Encryption.
  • Изберете устройството, за което искате да деактивирате шифроването на BitLocker.
  • Щракнете върху опцията Изключване на BitLocker.

Аз система и сигурност нямам. Имам система!

222222e-1.jpg

После 3333333re-1.jpg

И това ми връща тази

11111e-1.jpg

От services я изключих също, но не помага. И това изключих

444441.jpg

Е не става!  Чака активация диска. И на всяко пускане на компа  "Достъпа отказан. Натисни за да продължиш" И тогава отваря Как по дяволите да махна тая гадост?

Имам много връзки на десктопа от тоя диск и не може всеки път да отварям всяка папка...Или не зная какво да натисна... И изобщо как се е включила тая гадост?

Благодаря!

Сподели другаде

Опитай да изпълниш следната команда от команден прозорец с администраторски привилегии:

manage-bde d: -off

Ако не проработи, опитай да включиш BitLocker за устройството и премини през съветника, като си запази ключа някъде, където ти е удобно.
Рестартирай (за всеки случай) и опитай да го изключиш отново по същия начин, по-който вече си се опитвала.

Сподели другаде

преди 17 часа, Night_Raven написа:

Опитай да изпълниш следната команда от команден прозорец с администраторски привилегии:

manage-bde d: -off

Ако не проработи, опитай да включиш BitLocker за устройството и премини през съветника, като си запази ключа някъде, където ти е удобно.
Рестартирай (за всеки случай) и опитай да го изключиш отново по същия начин, по-който вече си се опитвала.

Нищо не стана естествено. Форматирах диска и си заредих имиджа. Още една обица на ухото. След инсталация блок на апдейти , телеметрия и сега и на битлокера. Аман от "подобренията" на  Microsoft!

Благодаря ти!

Сподели другаде