barbuncela Публикувано Юни 3 Report Share Публикувано Юни 3 Здравейте хора! Препоръчайте ми вентилатор. 80х80 2200 об. 12v само с две жици. Зa ATX 500w захранване. Оригинала разбрах че не работи миналата година по жегите...кой знае от кога е спрял ама при жегите почна да изключва. Купих 3 по 5лв.... Раздрънкаха се доста бързо....После сложих един от 12.50...Ами от януари до сега....Ами и той започна...През деня не се усеща, ама вечер особено ако седна да работя....така се чува...всичко тихо...ритна го млъкне, ама пак подхваща след малко. Огледах кутията...нещо хлабаво...нестегнато...няма! Явно си е той. Отворих го, сложих му грес...помълча към един месец и пак подхвана. Не знам да ли има значение но оригинала беше на 2200 об. А тези дето продават на 3000 ?? А и друго си мисля да му пусна 7 волта? Защото до колкото забелязвам той никога не изкарва горещ въздух а хладничък...Ама май пак ще има жеги! Ами това е...Нещо качествено дето да не дрънка! Благодаря! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 3 Report Share Публикувано Юни 3 Ако настояваш да е с 2-пинов конектор, в общи линии е това. Ако все пак можеш да използваш 4-пинов конектор и искаш да е по-евтино, тогава може би това. Ако си склонна да дадеш повече пари и можеш да използваш 3-пинов конектор, тогава може би това. За "премиум експириънс" е това. Трябва да е най-тихият от всички и в аксесоарите има и два кабела с цел намаляване на максималната скорост на въртене, Noctua ги наричат "Low Noise Adapter" и "Ultra Low Noise Adapter". Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barbuncela Публикувано Юни 3 Author Report Share Публикувано Юни 3 преди 1 час, Night_Raven написа: За "премиум експириънс" е това. Ами този да е! То третия пин не ми трябва, жиците се запояват директно на платката! Предполагам, че ще си работи и без него. Дано да е тих, че нощно време като работя се чува много и става неприятно! Благодаря ти! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ExaFlop Публикувано Юни 3 Report Share Публикувано Юни 3 Да дам и аз моите 5 ст'инки: https://plasico.bg/ventilator-arctic-p8-max-80mm-acfan00286a-12871016.html Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 3 Report Share Публикувано Юни 3 преди 2 часа, barbuncela написа: Дано да е тих, че нощно време като работя се чува много и става неприятно! Е, "тих" е относително понятие, защото всеки има различни представи. И все пак, въпросният модел трябва да е най-тих от всичките. преди 1 минута, ExaFlop написа: Да дам и аз моите 5 ст'инки: https://plasico.bg/ventilator-arctic-p8-max-80mm-acfan00286a-12871016.html За теб не знам, но за мен 5000 оборота е много. Аз считам 2000 оборта за доста, камо ли 5000. 🙂 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barbuncela Публикувано Юни 3 Author Report Share Публикувано Юни 3 Момчета! @Night_Raven @ExaFlop Тоя фучи на 3000 а на 5000? А и не съм убедена че му трябват толкова оборота. Захранването е ATX но с марка DELL 400W . Видео карта няма. Процесора е I5 2700 95W един хард едно SSD и това е! А, и ми захранва тонколонките! DVD четеца никога не съм го ползвала... Ако прегря миналата година от високата температура и от това че вентилатора беше сдал багажа. Иначе нямаше и да го усетя! Обмислям усилено дали да му подам 7 V...? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 3 Report Share Публикувано Юни 3 P8 Max достига 5000 оборота, обикновеният P8 е до 3000. Не предложих първия точно защото го счетох за непрактичен. Сметнах, че и 3000 оборота е много, но е... по-поносимо, а и вентилаторът не е скъп. преди 17 минути, barbuncela написа: Обмислям усилено дали да му подам 7 V...? На Noctua NF-A8 FLX Low Noise Adapter-ите правят точно това -- смъкват подаваното напрежение. Само не знам дали LNA го смъква на 9 V или на 7 V и дали ULNA го смъква на 7 V или 5 V. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barbuncela Публикувано Юни 3 Author Report Share Публикувано Юни 3 преди 1 час, Night_Raven написа: Само не знам дали LNA го смъква на 9 V или на 7 V и дали ULNA го смъква на 7 V или 5 V. Мисля да го вържа директно към плюсовете на 12 и 5 волта, разликата е 7. Правила съм го, става! И не пречи на компа! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 3 Report Share Публикувано Юни 3 преди 6 минути, barbuncela написа: Мисля да го вържа директно към плюсовете на 12 и 5 волта, разликата е 7. Правила съм го, става! И аз съм го правил. 🙂 Просто споменах за адаптерите, защото са по-елегантно решение. Макар че не знам все пак доколко е приложимо в твоя случай. Може наистина да е по-оптимално да го свържеш директно. преди 7 минути, barbuncela написа: И не пречи на компа! Това не го разбрах. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barbuncela Публикувано Юни 3 Author Report Share Публикувано Юни 3 преди 31 минути, Night_Raven написа: Това не го разбрах. Ами някои казваха, че включен консуматор по този начин пречело на компютъра. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ExaFlop Публикувано Юни 3 Report Share Публикувано Юни 3 Хванахте се в оборотите, а някой погледна ли му нивото на шум? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 3 Report Share Публикувано Юни 3 преди 15 минути, ExaFlop написа: Хванахте се в оборотите, а някой погледна ли му нивото на шум? Да, погледнах го, но ми се стори малко оптимистично. Arctic не са мошеници, но статистически погледнато не са с най-надеждните официални технически данни. Не казвам, че вентилаторът е лош, P серията на Arctic предлага чудесно съотношение цена/качество, но в случая ми се струва малко нереалистично. 1 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barbuncela Публикувано Юни 4 Author Report Share Публикувано Юни 4 Благодаря ви момчета! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ExaFlop Публикувано Юни 4 Report Share Публикувано Юни 4 От години ползвам Арктици - нямам забележки... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост