barca_b0y Публикувано Неделя в 21:28 Report Share Публикувано Неделя в 21:28 Здравейте! Не съм сигурен дали идеята ми е осъществима и дали е правилно да се нарича seedbox. Възможно ли да е да накарам торент клиент да seed-ва файлове, които не са физически на моя компютър, но са достъпни в мрежата ми? Т.е. да речем USB памет закачена към рутера, към който съм свързан. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано вчера в 04:43 Report Share Публикувано вчера в 04:43 По принцип seedbox се използва за друга система изцяло, която не е в твоята мрежа, но да, това, което искаш да постигнеш е осъществимо. Зависи от рутера, но всеки рутер с USB порт трябва да може да сподели дадено USB устройство в съществувата му мрежа, за да може да се достъпи отвсякъде с \\именасподеленияресурс. Точно каква е процедурата зависи от самия рутер. С какъв разполагаш? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barca_b0y Публикувано преди 13 часа Author Report Share Публикувано преди 13 часа преди 12 часа, Night_Raven написа: С какъв разполагаш? AX20. Аз знам как да споделя устройството. Но не знам как да накарам торент клиент (например qBittorrent) да seed-ва от него. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано преди 51 минути Report Share Публикувано преди 51 минути преди 12 часа, barca_b0y написа: Но не знам как да накарам торент клиент (например qBittorrent) да seed-ва от него. Просто в „Save at“ полето въвеждаш пътя до споделения ресурс: \\име\буква. Името по подразбиране е „TP-LINK“. При мен по някаква причина използва буква G, нямам идея как я избира. Така че в моя случай пътят би бил: \\tp-link\g. Ако искаш, можеш да монтираш този ресурс като буква в This PC: десен клик в This PC -> Add a network location -> Next -> Next -> пишеш пътя до ресурса и кликаш Next -> задаваш име и кликаш Next -> Finish. След това ще можеш да си го отваряш в Browse диалогов прозорец през торент клиента, ако не ти се пише ръчно. Имай предвид, че USB паметта трябва да е с NTFS файлова система. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост