Jump to content

Seedbox

Препоръчан пост

Здравейте!

Не съм сигурен дали идеята ми е осъществима и дали е правилно да се нарича seedbox. Възможно ли да е да накарам торент клиент да seed-ва файлове, които не са физически на моя компютър, но са достъпни в мрежата ми? Т.е. да речем USB памет закачена към рутера, към който съм свързан.

Сподели другаде

По принцип seedbox се използва за друга система изцяло, която не е в твоята мрежа, но да, това, което искаш да постигнеш е осъществимо. Зависи от рутера, но всеки рутер с USB порт трябва да може да сподели дадено USB устройство в съществувата му мрежа, за да може да се достъпи отвсякъде с \\именасподеленияресурс. Точно каква е процедурата зависи от самия рутер. С какъв разполагаш?

Сподели другаде

преди 12 часа, Night_Raven написа:

С какъв разполагаш?

AX20.

Аз знам как да споделя устройството. Но не знам как да накарам торент клиент (например qBittorrent) да seed-ва от него.

Сподели другаде

преди 12 часа, barca_b0y написа:

Но не знам как да накарам торент клиент (например qBittorrent) да seed-ва от него.

Просто в „Save at“ полето въвеждаш пътя до споделения ресурс: \\име\буква.
Името по подразбиране е „TP-LINK“. При мен по някаква причина използва буква G, нямам идея как я избира. Така че в моя случай пътят би бил: \\tp-link\g.
Ако искаш, можеш да монтираш този ресурс като буква в This PC: десен клик в This PC -> Add a network location -> Next -> Next -> пишеш пътя до ресурса и кликаш Next -> задаваш име и кликаш Next -> Finish. След това ще можеш да си го отваряш в Browse диалогов прозорец през торент клиента, ако не ти се пише ръчно.

Имай предвид, че USB паметта трябва да е с NTFS файлова система.

Сподели другаде