Jump to content

Малка кутия - голям охладител

Препоръчан пост

Здравейте! Наскоро си направих ъпгрейд на машината, като съответно смених и охлаждането, което се оказа доста големичко. Забелязах, че сякаш леко опира в прозрачния страничен капак и се запитах, дали това може да създаде проблем на процесора. Благодаря предварително. Ето я ситуацията.

20250416_123956.jpg

Сподели другаде

Ако монтираш страничния панел нормално (т.е. без особена съпротива от страна на охладителя), значи всичко е наред. Дори и горната част на топлинните тръби да докосват панела, това не е проблем.

Каква точно е кутията?

Сподели другаде

Кутията е Segotep, но не знам моделът. Старичка е. Купена през далечната 2017. Процесорът е Ryzen 7. Сякаш не усещам съпротива при слагането на капака, но като я сложа се усеща, че леко сякаш опира в някои от тия металните "чинчове" на радиатора, които съм оградил тъй, като те са най-издадената част. Ако е така, се запитах, дали това не натиска процесора към дъното.

20250416_123956.jpg

Сподели другаде

Ако можеш да монтираш капака, без да се налага да го натискаш допълнително и ако го погледнеш отпред/отзад и изглежда прав, значи всичко е наред.

Дори и панелът да оказва някакъв натиск, т.е. да е леееко огънат, имаш по-голям шанс да навредиш на панела, отколкото на процесора. Охладителят вече така или иначе е притиснат много силно към процесора, така че дори някакъв „допълнителен натиск“ от страна на панела би бил нищожен.

Сподели другаде

Ясно. Не усещам съпротивление, като слагам панела. Когато го сложа, тогава се усеща на финалният етап, че леко е опрял в охладителя. Помислих, си, че това може да застраши пиновете на процесора, но явно съм грешал. Благодаря за отговорът! :)

Сподели другаде