kenshiro Публикувано Сряда в 09:47 Report Share Публикувано Сряда в 09:47 Здравейте! Наскоро си направих ъпгрейд на машината, като съответно смених и охлаждането, което се оказа доста големичко. Забелязах, че сякаш леко опира в прозрачния страничен капак и се запитах, дали това може да създаде проблем на процесора. Благодаря предварително. Ето я ситуацията. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Сряда в 09:58 Report Share Публикувано Сряда в 09:58 Ако монтираш страничния панел нормално (т.е. без особена съпротива от страна на охладителя), значи всичко е наред. Дори и горната част на топлинните тръби да докосват панела, това не е проблем. Каква точно е кутията? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kenshiro Публикувано Сряда в 10:11 Author Report Share Публикувано Сряда в 10:11 Кутията е Segotep, но не знам моделът. Старичка е. Купена през далечната 2017. Процесорът е Ryzen 7. Сякаш не усещам съпротива при слагането на капака, но като я сложа се усеща, че леко сякаш опира в някои от тия металните "чинчове" на радиатора, които съм оградил тъй, като те са най-издадената част. Ако е така, се запитах, дали това не натиска процесора към дъното. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Сряда в 10:25 Report Share Публикувано Сряда в 10:25 Ако можеш да монтираш капака, без да се налага да го натискаш допълнително и ако го погледнеш отпред/отзад и изглежда прав, значи всичко е наред. Дори и панелът да оказва някакъв натиск, т.е. да е леееко огънат, имаш по-голям шанс да навредиш на панела, отколкото на процесора. Охладителят вече така или иначе е притиснат много силно към процесора, така че дори някакъв „допълнителен натиск“ от страна на панела би бил нищожен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kenshiro Публикувано Сряда в 10:39 Author Report Share Публикувано Сряда в 10:39 Ясно. Не усещам съпротивление, като слагам панела. Когато го сложа, тогава се усеща на финалният етап, че леко е опрял в охладителя. Помислих, си, че това може да застраши пиновете на процесора, но явно съм грешал. Благодаря за отговорът! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост