barca_b0y Публикувано Събота в 19:18 Report Share Публикувано Събота в 19:18 Здравейте! Имам няколко песни в колекцията, на които никога не е публикуван официален инструментал, а искам да имам поне някакъв. Искам да пробвам нещо, което да го направи автоматично без да се налага да се заигравам много. Моля за съвети. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Неделя в 16:48 Report Share Публикувано Неделя в 16:48 Отново с Audacity. Шок, знам. Увери се, че си с последната версия на Audacity. Изтегли последната версия на Intel OpenVINO от тук. По време на инсталация може да се наложи ръчно да посочиш папката на Audacity, ако ползваш портативната версия. От предложените компоненти трябва да ти е достатъчно да оставиш само Music Separation, за да не теглиш близо 2 GB данни. След инсталацията стартирай Audacity, Edit -> Preferences -> Modules, намери „mod-openvino“ и го разреши, след което рестартирай Audacity. Внасяш си желания файл чрез File -> Open или File -> Import -> Audio.... Маркираш пътеката с кликане в лявата ѝ част, след което кликаш Effect -> OpenVINO AI Effects -> OpenVINO Music Separation. Зa Separation Mode оставяш „(2 Stem) Instrumental, Vocals“. Ако разполагаш с видео чип на Intel, можеш от падащо меню „OpenVINO Inference Device“ да избереш него, за да се опиташ да ускориш процеса. Ако не разполагаш с поддържан видео чип, просто ще трябва да разчиташ на процесора да свърши работата. Кликаш Apply и чакаш, докато магията се случва. При мен с Ryzen 9 5900X за ~4-минутна песен това отнема около 40 секунди. В края ще имаш 3 пътеки: оригиналната, само инструментала и само вокала. Можеш да си ги преслушаш, като кликнеш Solo за дадена пътека и после Play. Премахваш нежеланите пътеки чрез X бутоните им, след което си изнасяш останлата пътека от File -> Export Audio. Играеш танца на радостта. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост