Jump to content

Търся програма или съвет....

Препоръчан пост

Здравейте отново. Ами пак ще ви занимавам с мой проблеми. Вероятно знаете, че в службата за компа си имам мой диск външен. Защото преди време забелязах че въпреки паролата някой беше влизал в компа...Така че си направих USB диск. До сега всичко добре, ама от утре има изненада. След толкова години шефката е купила 4 настолни DELL. А моя проблем е че диска ми е на MBR, а тоя новия вижда само UEFI, Legacy не се поддържа от биоса...Имам една програма Hasleo WinToUSB дето с нея си направих диска, ама работи само на MBR. Новата Hasleo WinToUSB 9.2 мисля че беше прави диск с UEFI ама иска пари....или лекарство....

Някаква друга програма дето да ми помогне? 

Благодаря! :)  

p.p.  В пакета на Sergei Strelec има една папка с програми ISO to USB. Дали се отнася за iso то на Strelec или става и за операционна система?

Сподели другаде

И като си обърнеш външния диск на gpt в къщи няма да можеш да бутваш от мего.
Диска можеш да конвертираш в gpt и с mbr2gpt без загуба на данни:
mbr2gpt /convert /disk:N /allowfullos

където N е номерът на USB диска.
Можеш да конвертираш и с всеки по-нов инструмент за работа с дискове:  AOMEI Partition Assistant, Minitool Partition Wizard...

Сподели другаде

преди 9 часа, barbuncela написа:

p.p.  В пакета на Sergei Strelec има една папка с програми ISO to USB. Дали се отнася за iso то на Strelec или става и за операционна система?

Само за зареждане на iso файлове

Можеш да добавиш твоя WindowsToGo към Стрелец. Примерно с EasyBCD

Сподели другаде