Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте момчета! Пак съм аз, и съм бясна! Как може всички мъже около мене да са с две леви ръце!

"Дай диска да си прехвърля калкулациите че отивам на комисия?" Взе диска слага го в кадито - адаптора, и ...до там. Ето какво го е направил:

viber_изображение_2025-01-30_13-09-53-384.jpg

А на диска има един милион важни неща... Ще го очистя това IT дето е с 2 години трудов стаж и взима повече от мене.......👿 Как успя да го сътвори!

Помощ момчета!!!!  😞

Сподели другаде

преди 45 минути, ExaFlop написа:

Закачай му SATA кабели и го източвай

Какво искаш да кажеш?  Такъв кабел не става,  защото изпада.

89952.512x0@2x.jpg

Точно. Искам да го източа ама как. Сложих го внимателно в моята кутия, от другата тема. Закачи, откачи, закачи откачи и излезе надпис "Моля не изключвайте USB диска. Това ще доведе до загуба на данни" явно без тази пластмаса дето е строшена накрайниците и на кабела и на кутията не правят хубав контакт не се задържат хубаво

Помагайте хора?

п.п. Кадито не е мое...на оня е..... Тръгвам си. После ще пиша!

Сподели другаде

Явно не пазиш счупената част? Може би да намериш някой диск-донор, от който да си вземеш/отчупиш пластмасичката? За всеки случай изчакай да получиш по-хубави съвети.

Сподели другаде

преди 5 часа, barbuncela написа:

Здравейте момчета! Пак съм аз, и съм бясна! Как може всички мъже около мене да са с две леви ръце!

"Дай диска да си прехвърля калкулациите че отивам на комисия?" Взе диска слага го в кадито - адаптора, и ...до там. Ето какво го е направил:

viber_изображение_2025-01-30_13-09-53-384.jpg

А на диска има един милион важни неща... Ще го очистя това IT дето е с 2 години трудов стаж и взима повече от мене.......👿 Как успя да го сътвори!

Помощ момчета!!!!  😞

Като гледам нищо не ми идва на ум освен да прежалиш един SATA кабел който да запоиш към пиновете на хард диска и източваш информацията. Да ,не лесна задача ,но за друг метод не мога да се сетя.

Сподели другаде

преди 11 минути, Деф написа:

Като гледам нищо не ми идва на ум освен да прежалиш един SATA кабел който да запоиш към пиновете на хард диска и източваш информацията. Да ,не лесна задача ,но за друг метод не мога да се сетя.

Мда...С тебе винаги мислим еднакво...А и не вярвам че се ползват всички пинове...Преди време ми падна един разглобен беше, без кутия....изхвърлих го. Да съм знаела да го запаза...Някъде по нета дали има схема на пиновете...??

Сподели другаде

преди 8 минути, barbuncela написа:

Мда...С тебе винаги мислим еднакво...А и не вярвам че се ползват всички пинове...Преди време ми падна един разглобен беше, без кутия....изхвърлих го. Да съм знаела да го запаза...Някъде по нета дали има схема на пиновете...??

Виж тази схема дали ще ти е от полза.

Screenshot_2025-01-30-19-22-37-276.jpeg

Сподели другаде

преди 6 минути, Деф написа:

Виж тази схема дали ще ти е от полза.

Screenshot_2025-01-30-19-22-37-276.jpeg

Супер! Благодаря. 7 и 4 пин мисля да ги спестя, не вярвам да нямат връзка на платката... А и реших да извадя платката от кутията. На самата платка се пои по лесно от колкото на тия пластинки. Благодаря, мерси, тенкю грацие! :) Твоята помощ винаги ми е супер полезна! Събота ще го човъркам... Това естествено не значи че не приемам и други идеи! Благодаря на всички включили се!  :)

Сподели другаде

преди 10 минути, barbuncela написа:

Супер! Благодаря. 7 и 4 пин мисля да ги спестя, не вярвам да нямат връзка на платката...

И аз така мисля  ,но все пак провери ги с мултицета 7 и 4 дали са във верига с 1.

Сподели другаде

преди 7 минути, Деф написа:

И аз така мисля  ,но все пак провери ги с мултицета 7 и 4 дали са във верига с 1.

О,задължително! А и като извада платката то се вижда де! Та даже мисля дали да съкратя и 1...Не вярвам да не е свързан с  масата на другия конектор... Ама като го отворя ще видя!

Сподели другаде

преди 19 минути, Деф написа:

Уф...Добре че е Samsung че ги има едни....

Samsung HItaci

HDD-Board-Hitachi-Deskstar-250GB-0A90368-1024x768.jpg

Че ако ти се падне такъв....мммм

HDD-Board-Fujitsu-100GB-MHV2100BH-CA26338-B74104BA-1024x768.jpg

Късметлийка съм! Хихи!

Сподели другаде

YES YES YES!  Оправих се! Източих всичко! Сигурно ви е интересно как. Ами с това.

viber_изображение_2025-01-31_11-30-31-132.jpg

Една стара кутия за дискове 2.5. леко вдигнах контактните пластинки нагоре, внимателно я напъхах и стана!

Много много много благодаря на всички включили се с идеи! Чао и весел ден!

Сподели другаде

On 30.01.2025 г. at 1:32 PM, barbuncela написа:

"Дай диска да си прехвърля калкулациите че отивам на комисия?"

Хихи!  Оня убавец ли за когото се сещам?:giggle: Ако ще го душиш идвам да помагам...много мой човек е!:giggle:

Сподели другаде