barbuncela Публикувано Декември 7 Report Share Публикувано Декември 7 Здравейте момчета! Преди време видях в алито една флашка дето се оказа глупост. А днес искам да ви попитам може ли да вярвам на този диск? Като цена а и качество де? Става дума за 3тб. Какво мислите? Благодаря! https://www.aliexpress.com/item/1005005496125498.html?spm=a2g0o.productlist.main.7.49ab59c16iKFC7&algo_pvid=42b2c179-f976-4c95-b64a-f138abc19ea0&aem_p4p_detail=202412070214436365408191993440009930751&algo_exp_id=42b2c179-f976-4c95-b64a-f138abc19ea0-3&pdp_npi=4%40dis!BGN!225.65!92.49!!!870.23!356.69!%40210390c217335664838955027eb239!12000033521152903!sea!BG!0!ABX&curPageLogUid=IKAWm4PHFmLX&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A&search_p4p_id=202412070214436365408191993440009930751_1 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 7 Report Share Публикувано Декември 7 Спрямо цените в България, тази в AliExpress е доста добра. Не се наемам да коментирам колко валидна е офертата. Би следвало да е, но за подобни артикули, лично аз не бих рискувал покупка от AliExpress. Не съм сигурен точно какво имаш предвид под „качество“. WD Purple са основно предвидени да се използва за наблюдение, т.е. на места, където записваната информация няма да е голяма като обем или скорост, но ще е доста честа или дори постоянна. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barbuncela Публикувано Декември 7 Author Report Share Публикувано Декември 7 преди 53 минути, Night_Raven написа: Не съм сигурен точно какво имаш предвид под „качество“. Ами съвсем скоро един хард ми замина просто гледах филм и замръзна. Харда повече го нямаше! Никаква програма не го намери, единствено биоса го виждаше! Беше една БАРАКУДА от 1тб. и си отиде безславно. Явно нещо електрониката отказа. Качество...ами да не ми направи същия номер. Въпреки, че ще го ползвам само за съхранение. Имам много филми, музика, снимки, програми и ОС. ако щеш - (инсталационни файлове) Та всичко това го качвам на диска и диска отива след това в гардероба да кажем. Просто като склад. Само някога като ми потрябва нещо и го включа да не взема да не иска да тръгне! Та за това се интересувам колко е качествен като фирма Не познавам тази фирма WD Purple Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ExaFlop Публикувано Декември 7 Report Share Публикувано Декември 7 преди 16 часа, barbuncela написа: тази фирма WD Purple WD - Western Digital, а Purple е продуктова линия на WD. Според реитингите и описанията им трябва да се стои далече от от този търговец, за да не изтеглиш късата клечка. Моделите се оказва, че са най-различни - чети отзивите с рейтинг 1 звезда Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barbuncela Публикувано Декември 7 Author Report Share Публикувано Декември 7 преди 19 минути, ExaFlop написа: за да не изтеглиш късата клечка Уфффф. Дай някаква препоръка? 2-3тб. ама до 150лева, повече не мога да отделя. п.п. Аз ли сътворих нещо или сайта? Твоя пост е дълъг 100км. Хихи! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 8 Report Share Публикувано Декември 8 преди 15 часа, barbuncela написа: Уфффф. Дай някаква препоръка? 2-3тб. ама до 150лева, повече не мога да отделя. Ако търсиш препоръка на търговец от AliExpress, такава не се наемам да дам. В български магазин няма 3 TB твърд диск за 150 лева, но виж, 2 TB ще се намери. Откъм производител е на практика невъзможно да се каже, защото е до огромна степен до бройка, как се използва и в какви условия. Средностатистически може би може да се каже, че (някои серии на) Seagate са малко по-рискови, но това не значи, че със сигурност ще имаш проблем. Лично аз използвам основно твърди дискове на Toshiba, основно защото успяват да поддържат по-добри цени за терабайт спрямо сериите/моделите на Western Digital, особено при по-големите капацитети. За 2 TB диск можеш да вземеш това или това. За жалост и двата използват SMR, така че скоростта на запис може да падне главоломно в дадени ситуации, но ако ще записваш веднъж/рядко, а основно ще се използва за четене, тогава няма проблеми. 2 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barbuncela Публикувано Декември 8 Author Report Share Публикувано Декември 8 преди 4 часа, Night_Raven написа: За 2 TB диск можеш да вземеш това или това. Ами супер! Благодаря. Защо не можах да ги намеря аз!? Не ме вълнува скоростта на запис. Просто ще седи изключен...като склад за данни! Благодаря! Точно такова търсех! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Декември 8 Report Share Публикувано Декември 8 Според мен преди всичко трябва да се направи анализ какъв е общият размер на важните файлове към момента и да се вземе впредвид колко ще нараства. И след това да се купува. Освен това е желателно важната информация да се дублира и на друго място, разбирай платена облачна услуга. Покрай цветните петъци имаше добри предложения. А по темата - https://www.jarcomputers.com/tvyrdi-diskove-vytreshni-cat-54.html?fprop[55][580]=580 ... примерно Въпрос на избор и "помощ от приятел". Успех ! 1 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ExaFlop Публикувано Декември 9 Report Share Публикувано Декември 9 Поначало купуване на дискове от китайците си е силно рисково. 1 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barbuncela Публикувано Декември 9 Author Report Share Публикувано Декември 9 Ок. Убедихте ме! Поръчах този. https://www.pazaruvaj.com/p/p300-3-5-2tb-sata3-hdwd320uzsva-pP871718262/#overviews/ Благодаря момчета! :) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Декември 10 Report Share Публикувано Декември 10 преди 23 часа, barbuncela написа: Ок. Убедихте ме! Поръчах този. https://www.pazaruvaj.com/p/p300-3-5-2tb-sata3-hdwd320uzsva-pP871718262/#overviews/ Благодаря момчета! Честито ! Със здраве да си го пълниш ! 2 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ExaFlop Публикувано Декември 13 Report Share Публикувано Декември 13 @barbuncela, пусна ли го вече? 1 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Декември 14 Report Share Публикувано Декември 14 преди 14 часа, ExaFlop написа: @barbuncela, пусна ли го вече? Не я притеснявай 😋 Заета е. Копира данни ... 2 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ExaFlop Публикувано Декември 15 Report Share Публикувано Декември 15 Тя е печена. Едно копиране няма да я отплесне... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barbuncela Публикувано Четвъртък в 10:18 Author Report Share Публикувано Четвъртък в 10:18 On 13.12.2024 г. at 10:48 PM, ExaFlop написа: @barbuncela, пусна ли го вече? Да. Даже прехвърлих всичко което имах. И обратно в кутията! А и хубава кутия са ми дали. Хихи! Ето! И се похвалих че си имам кутия! 1 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост