Night_Raven Публикувано преди 2 часа Report Share Публикувано преди 2 часа преди 19 часа, barca_b0y написа: Из целия пазар има 2 субуфера, между които трябва да се колебая, и ти имаш и двата. Няма как да е по-удобно. За проткола, аз не ги препоръчвам, защото ги имам. Т.е. донякъде ги препоръчвам, защото ги имам, но... имам конкретно тези, защото прекарах много време в търсене на ревюта, мнения, информация и т.н., преди да се спра на окончателно SVS. Дори съм писал два пъти на SVS. Отзивчиви са. Така че в действителност ги препоръчвам, защото са добри и доказани, а това, че ги притежавам, е щастливо съвпадение. 🙂 преди 19 часа, barca_b0y написа: Какво мислиш за моментните цени и на двата (т.е. 1275лв и 1666лв)? Вече спомена, че има реална промоция на по евтиния модел. А другия? Виждал ли си ги по-ниски от сегашните? Питам, за да знам дали сега е правилния момент за покупка. Ако и при двата -15% са действителни, може би да. Предполагам, че си следил цените повече време от мен. И двете са реални промоции. Пълната цена на SB-1000 Pro беше 1500 лева, а на PB-1000 Pro — 1900 лева. Виждам, че пълната цена на първия е останала непроменена, докато на втория е завишена с 60 лева. Но да, и двете намаления са реални. Нямам идея колко време ще са активни намаленията. AVStore ги правят рядко, по мои впечатления. преди 19 часа, barca_b0y написа: И всъщност в момента по-евтиния не е наличен. Казаха, че в понеделник ще имат доставка. Но ако и двете промоции са истински и поради някаква причина понеделник все още го нямат, може би по-разумното решение ще е да взема по-скъпия модел. Лично аз на твое място, ако щях да използвам събуфъра единствено за музика, бих си спестил пари и бих взел по-евтиния модел. За тези нужди и двата събуфъра са повече от достатъчни, просто единият е по-евтин и компактен, което го прави по-практичен. Парите обаче са си твои, което значи, че и крайната преценка също е твоя. преди 19 часа, barca_b0y написа: По принцип нещата, които каза в полза на по-евтиния модел, са убедителни, но доколкото се познавам ще се озова точно в същата ситуация и ще се чудя дали не можеше да бъде и по-добре. "FOMO" май се нарича. Да, FOMO е. И съм съгласен, че е ефектът му може да е доста голям, но понякога трябва да се прояви малко воля. 🙂 Трудно е, аз не само не съм имунен на FOMO, но неведнъж съм бил въздействан от феномена, така че не мога да съдя други хора за това. И все пак правя опити понякога да се спра и замисля. преди 19 часа, barca_b0y написа: Правилно ли те разбрах, че идеята тук е да отворя няколко таба например и да пусна няколко тона едновременно? Всъщност имах предвид да използваш един тон, но нищо не пречи да опиташ това, което ти каза, на различни честоти. преди 19 часа, barca_b0y написа: Отново не знам дали говориш за трак или албум, но буквално всички имат разлики. Говорех и за двете. преди 19 часа, barca_b0y написа: Тук, тук, тук и тук например. Не места доста фрапантни. Като цяло напълно еднакви не открих. А това е доста странно, ако е утвърден алгоритъм и различните софтуери нямат опция за "творчество" по него. На снимките, от коя програма са горните стойности? Виждам, че долните са от Tag Editor-а на AIMP. Като цяло явно съм сгрешил и е възможно някои програми да имат леко различна имплементация на ReplayGain. AIMP например явно използва ReplayGain 1.0 според автора. foobar2000 използва ReplayGain 2.0. Така че, в твоя случай, след като ще използваш AIMP, все пак бих препоръчал изрично да премахнеш вписаните стойности или да не използваш опцията да се прескчат файловете, които вече имат вписани стойности, т.е. AIMP да си анализира всички файлове, без значение дали вече имат ReplayGain информация. преди 19 часа, barca_b0y написа: Иначе мисля, че ми просветна как работи "get album from tags". Тази опция би сработила, ако имам 100% от даден албум. Т.е. дори да липсва само една песен, ще изкара грешни резултати. Т.е. навярно това важи за всички "албумни" опции за анализ. Т.е. те биха насвяткали грешни стойности за албум навсякъде, освен ако наистина нямам целия албум физически. foobar2000 използва "Album Artist", "Date" и "Album" полетата в етикетите. Ако и трите полета имат еднакви стойности, foobar2000 счита файловете за част от един и същ албум. Точно кои полета трябва да съвпадат, може да се настрои в опциите на програмата. За AIMP не знам как стои положението. преди 19 часа, barca_b0y написа: Да. Това го спазих и не съм правил експерименти. Очаквах да кажеш, че е глупост. Не мисля, че е глупост. Доколкото имам представа, в това, което казват, има някаква логика. Ако обаче на теб ти харесва повече звука, ако колоните са насочени към теб, тогава ги ползвай така. Няма "грешен" начин на конфигурация в случая. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barca_b0y Публикувано преди 4 минути Author Report Share Публикувано преди 4 минути преди 2 часа, Night_Raven написа: На снимките, от коя програма са горните стойности? Виждам, че долните са от Tag Editor-а на AIMP. И двете са AIMP. Горната са предложените нови стойности след анализ. Долната е информация за съществуващата стойност. преди 2 часа, Night_Raven написа: foobar2000 използва "Album Artist", "Date" и "Album" полетата в етикетите. Ако и трите полета имат еднакви стойности, foobar2000 счита файловете за част от един и същ албум. Точно кои полета трябва да съвпадат, може да се настрои в опциите на програмата. За AIMP не знам как стои положението. Навярно е така. Но аз се опитах друго да кажа. Ако имаш физически цял албум и анализираш целия албум, ще имаш верни албум стойности. Ако имаш цял албум и анализираш 3 песни, ще имаш грешни стойности. И в заключение за мен албум стойностите са нерелевантни, защото (1) не ги ползвам и (2) няма как да ги попълня вярно. А днес доста посърнах... Слушах си музика, както обикновено (силно). Една от песните ми се стори като твърде тих запис. Изхитрих се и тук започнах леко да вдигам с цел да изкара по-силен звук. Вдигнал съм най-много 2-3dB (разбира се докато усилвателят си беше на 100% и без това). На следващата песен усетих аромат на изгоряло (или поне по-различен мирис от този, който обикновено издават работещи колони). После правих доста експерименти да видя дали нещо се е прецакало, но не откривам аномалии. Мерих съпротивлението и отчита еднакво и на двете колони - 4.3 ома. Да, изглежда ниско, но аз не съм го мерил преди този инцидент и не знам колко е било. Имаш ли идея за някакъв обективен начин да тествам дали нещо съм повредил и дали мога да продължа да ги ползвам нормално? Дори се замислям дали да не ги нося при търговец за инспекция преди да съм влошил нещата. Какво мислиш? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост