Jump to content

Дайте съвет кой лаптоп да купя до 1200лв

Препоръчан пост

Здравейте

Искам да си взема нов лаптоп, цената да е до 1200лв. От този сайт, си харесах един от тия двата

https://laptop.bg/laptops-asus-Vivobook_16_X1605-asus_vivobook_16_x1605vamb588

или

https://laptop.bg/laptops-asus-Vivobook_15_X1504_13th_Gen-asus_vivobook_15_x1504vabq005

уж са с еднакви процесори и еднаква Рам и хард дискове а на различни цени? Защо е така?

А вашето мнение за машина до 1200 лева?

Ще се ползва за ютуб и фейсбук и филмечта да гледам.

Сподели другаде

преди 2 часа, georgi711220 написа:

Производителността на Intel i7-1355U е впечатляваща.

Сподели другаде

преди 7 минути, alliU написа:

Производителността на Intel i7-1355U е впечатляваща.

Значи ще взема Дел-а, нищо че няма подстветка на клавятурата.

Много благодаря

Сподели другаде

Няма нищо „впечатляващо“ в производителността на Intel i7-1355U. По-висока е от тази на i5-1335U, защото е по-висок клас процесор, но няма нищо забележително там. И двата процесора са предвидени да са оптимизирани за мобилни устройства, с по-ниска производителност спрямо H-моделите, но и с по-ниска консумация на енергия. i7 в случая разполага със същата конфигурация на ядра, просто има малко по-висока базова и boost честота, ефектът от което в ежедневни задачи е минимален.

В случая аз бих избрал все пак модела на Dell, защото е със 120Hz дисплей, което ще направи нещата доста по-плавни. По-мощният процесор няма да го усетиш за дейността, за която ще го ползваш. Батерията на въпросния лаптоп също е по-издръжлива.

Сподели другаде

преди 23 часа, Night_Raven написа:

Няма нищо „впечатляващо“ в производителността на Intel i7-1355U. По-висока е от тази на i5-1335U, защото е по-висок клас процесор, но няма нищо забележително там. И двата процесора са предвидени да са оптимизирани за мобилни устройства, с по-ниска производителност спрямо H-моделите, но и с по-ниска консумация на енергия. i7 в случая разполага със същата конфигурация на ядра, просто има малко по-висока базова и boost честота, ефектът от което в ежедневни задачи е минимален.

В случая аз бих избрал все пак модела на Dell, защото е със 120Hz дисплей, което ще направи нещата доста по-плавни. По-мощният процесор няма да го усетиш за дейността, за която ще го ползваш. Батерията на въпросния лаптоп също е по-издръжлива.

В так в случай по добре да взема този? https://laptop.bg/laptops-msi-Thin_15_B12U-msi_thin_15_b12ucx_9S716R8311467_16GB

процесора е Н СЕРИЯ.

Или да взема Дела, нищо че е U серия?

Сподели другаде

Хардуерът при лаптопите не ми е сила. На теория H-серията на Intel трябва да е по-добра, но според бенчмарковете на тази страница в някои случаи всъщност U-моделът е по-добър. Останал съм с впечатление, че NotebookCheck е сравнително добър ориентир.

За 1149 лева обаче въпросният модел на MSI изглежда като доста прилична оферта. Батерията му изглежда като да е по-слабичка спрямо тази на Dell-а.

За начина, по който ти ще го ползваш, не мисля, че ще усетиш разлика в процесорите, а отделната видео карта на модела на MSI може да се окаже също реално неизползвана, ако няма да играеш игри, така че може би икономичността на U-процесорите + по-добрата батерия може да са по-ценни, ако възнамеряваш да го ползваш по-често на път.

Сподели другаде