barbuncela Публикувано Юни 13 Report Share Публикувано Юни 13 Здравейте! Пак съм аз.... Въпросът може и да е тъп...ама да попитам все пак. Не съм много на ясно... Първо да се изфукам! Купих си нов лаптоп Vostro 3500 Чисто нов! 3 години гаранция и т.н. Сложих му Windows 11 работи супер! Обаче...Няма оптика, и няма и място за втори хард... А неговия е 256.. Ето това чудо! https://www.pazaruvaj.com/p/sn530-256gb-m-2-pcie-sdbpnpz-256g-pP684222927/#overviews/ Та искам да попитам, ако си купя по-голям ще стане ли? Като този например? https://www.emag.bg/pamet-solid-state-drive-ssd-kingston-nv2-1tb-pcie-4-0-nvme-m-2-snv2s-1000g/pd/DDBZCLMBM/ Гледам че като контакти, платка са еднакви, ама все пак да попитам! Щото с такива SSD та още не съм се занимавала.А и някоя марка да ми препоръчате? Аз съм фенка по принцип на Western Digital, ама... Благодаря! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barbuncela Публикувано Юни 13 Author Report Share Публикувано Юни 13 И още един въпрос.Това SSD според Aida64 e 55 градуса. Нормално ли е? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barbuncela Публикувано Юни 13 Author Report Share Публикувано Юни 13 А пак ще питам...съжалявам. Гледах този клип. Значи ли това че има място за втори хард? В гаранция е..пломби не видях никъде...ако го отворя? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 13 Report Share Публикувано Юни 13 Ако лаптопът наистина има един M.2 слот и едно гнездо за 2.5" устройство, имаш 4 опции: 1) сменяш основното SSD с друго; 2) добавяш ново 2.5" SSD в съответното гнездо; 3) ако си в щедро настроение, правиш 1 и 2; 4) ползваш външен сторидж на USB. Не знам точно каква ти е идеята. Ако не ти трябва всеки гигабайт и не те бърка да се занимаваш с клониране/преинсталация, моят съвет е да се насочиш към опция №1 от горния списък. Само че не се спирай на NV2, че олеле... Като кажеш каква ти е целта като цяло, ще мислим конкретни предложения. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barbuncela Публикувано Юни 13 Author Report Share Публикувано Юни 13 преди 1 час, Night_Raven написа: Като кажеш каква ти е целта като цяло, ще мислим конкретни предложения. Целта ми е просто да има повече място за музика филми. Не ми се влачат външни дискове! Ако наистина има гнездо за хард, просто му слагам диска от стария лаптоп 1тб е, с целия ми бъркоч на него и приключвам. Няма изобщо да пипам M.2 слота. Да си седи на него О.С. и толкова! Ако няма...ще си купя едно NVME от 1 тб. Ще го цепна 60гб. на останалите и ще си прехвърля нещата в него! Е, една нова инсталация...никакъв проблем. Още повече папките ми с личните неща не седят на дял C а са на D. Имам много работи които ми трябва и за работа и не мога да мъкна външни дискове! Това ми е целта. Благодаря! Само кой да питам тази температура нормална ли е....? п.п. Нормална е. работна температура на М2 SSD Samsung 0 -70 градуса! Благодаря! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 13 Report Share Публикувано Юни 13 преди 1 час, barbuncela написа: Ако наистина има гнездо за хард Има, на клипа се вижда изваждането на вече монтиран диск от 3:45 до 4:10. И да, нормална е температурата за SSD. 1 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barbuncela Публикувано Юни 14 Author Report Share Публикувано Юни 14 Само да вметна за инфо. Vostro 3500 не върви добре с Windows 11 21H1 процесорът загрява жестоко! 86 градуса при отваряне на хромата например. Непрекъснато 86 - 65 по ниско не пада. M.2 ssd на 55- 60 гр. Сложих Windows10 22H1 Процесор 55 гр. по време на update ,M.2 ssd на 35 - 40 гр. Явно Windows 11 поне версия 21H1 не е за него! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост