Jump to content

Дали ще се сработят паметите?

Препоръчан пост

Здравейте! Имам една плочка Рам на компютъра от 4 гигабайта ddr3 12800 1600mhz Kingston. Сега ми приятел ми подали същата марка същите характеристики, но е едностранна. А моята плочка е двустранна. Дали ще се сработят? 

Да не се повреди дъното ако опитам? Защото едната има чипове и от двете страни другата само от едната?

Сподели другаде

Според мен ще проработи без проблем но все пак е хубаво и @Night_Raven да сподели мнение.

Не можеш да навредиш на дъното ако поставиш плочката правилно.

Сподели другаде

преди 4 часа, georgi711220 написа:

Дали ще се сработят? 

Няма как да се каже със сигурност, преди да се тества. По принцип е работа на дънната платка да се „разбира“ с различни видове памети и ако се ползват различни такива, системата да работи безпроблемно. Можеш да провериш на страницата на производителя на дънната платка QVL списъка с поддържани памети. Ако подарената памет фигурира там, би трябвало да се сработи с текущата ти, макар гаранции да няма. Ако подарената памет не фигурира в QVL списъка, тогава е 50/50 дали ще се сработи с текущата.

преди 4 часа, georgi711220 написа:

Да не се повреди дъното ако опитам?

Не, това няма как да се случи. В най-лошия случай системата просто няма премине boot процедурата и дори няма да моожеш да влезеш в BIOS. Ако се случи нещо такова, премахването на подарената памет трябва да реши проблема. Обикновено проблемите са нестабилност и сини екрани (BSoD).

Сподели другаде

преди 15 часа, Night_Raven написа:

Няма как да се каже със сигурност, преди да се тества. По принцип е работа на дънната платка да се „разбира“ с различни видове памети и ако се ползват различни такива, системата да работи безпроблемно. Можеш да провериш на страницата на производителя на дънната платка QVL списъка с поддържани памети. Ако подарената памет фигурира там, би трябвало да се сработи с текущата ти, макар гаранции да няма. Ако подарената памет не фигурира в QVL списъка, тогава е 50/50 дали ще се сработи с текущата.

Не, това няма как да се случи. В най-лошия случай системата просто няма премине boot процедурата и дори няма да моожеш да влезеш в BIOS. Ако се случи нещо такова, премахването на подарената памет трябва да реши проблема. Обикновено проблемите са нестабилност и сини екрани (BSoD).

Стана. Работи независимо че еедната е двустранна а другата едностранна. Приятен ден! 🙂

Сподели другаде