SATOR Публикувано Януари 4 Report Share Публикувано Януари 4 Имам добра машина, но инсталирах Win10-за да си работя на него. Rскам и да пробвам Win11. Може ли да включа флашката с 11-ка в лаптопа, и избирам да се стартира от нея а не от операционната система на хард диска, после избирам да я инсталирам на друг дял (имам 2 ТВ на две NVMe плочки, разделени на 4-ри равни части и на едната ми е 10-ката). Когато инсталирам и другата операционна система, как ще избирам при включване коя се стартира? Дайте решение, нещо добре работещо и не много сложно за изпълнение. Знам че имате идеи, и ще мога да го изпълня това което съм намислил с двата Windows-a. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 5 Report Share Публикувано Януари 5 Няма вариант да стартираш Windows 11 директно от инсталационния носител, но би трябвало да можеш просто да я инсталираш нормално на самостоятелен дял и след първото рестартиране след инсталацията да избереш коя версия на Windows да ти е по подразбиране. Ако след време решиш да оставиш само една от двете, би трябвало да е достатъчно просто да заредиш желаната версия и да изтриеш дяла на другата. Не съм тествал тези процедури, така че не мога да гарантирам доколко работят. Ако просто искаш да разгледаш Windows 11, не да работиш продължително с нея, според мен е по-чисто просто да си създадеш виртуална машина. Рисковете нещо да се оплеска са по-малко, но пък има и неудобства разбира се. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Януари 6 Report Share Публикувано Януари 6 А направи ли си труда да потърсиш начин ? В нета има информация колкото щеш. Като ТАЗИ, например ... 1 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SATOR Публикувано Януари 8 Author Report Share Публикувано Януари 8 Много Благодаря, не го открих това. Много Благодаря! EaseUs OS2Go - задължително ли е да я ползвам, или може и с Rufus или Windows Media creation tool? И, още нещо са да питам: Направих си една флашка с Rufus, и не стана нсталацията и изписа ето това: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 9 Report Share Публикувано Януари 9 UEFI е настроен да работи само в стария BIOS (Legacy) режим, докато инсталационният носител използва съвреммения UEFI режим. Трябва да промениш настройката в UEFI да използва нужния режим или да си създадеш инсталационния носител със съответните настройки, които са изписани на екрана. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SATOR Публикувано Януари 9 Author Report Share Публикувано Януари 9 Благодаря, аз инсталирах една 10-ка. А тази флашка (с 11-ка) и помислих че е повредена.... Сега в UEFI ще направя да работи на UEFI режим и ще си инсталирам 11-ката от тази фрашка. Само да попитам, ще се отрази ли на вече качената 10-ка която се инсталира на стария BIOS (Legacy) режим? Имам две с Win11, едната беше направена на Windows Media Creation Tool, а другата с Rufus-най новия. Ще ги пробвам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 9 Report Share Публикувано Януари 9 преди 5 часа, SATOR написа: Само да попитам, ще се отрази ли на вече качената 10-ка която се инсталира на стария BIOS (Legacy) режим? Всъщност да, би трябвало. Нямам спомен да ми се е налагало да правя подобни промени, но подозирам, че ако конвертираш системното устройство от MBR в GPT, би трябвало UEFI да си го засече и да си зареди нормално, след което вече можеш да процедираш с инсталацията на Windows 11 също в UEFI режим. Конвертирането трябва да можеш да го направиш с програми като MiniTool Partition Wizard, AOMEI Partition Assistant и други подобни. Не мога да гарантирам, че всичко ще е 100% наред. Не съм си правил подобни експерименти, така че нямам личен опит в тази насока. 1 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SATOR Публикувано Януари 10 Author Report Share Публикувано Януари 10 Ще направя стартираща флашка с Win11 като ще се постарая да я разчете и нея в стария BIOS (Legacy) режим. Искам да я направя с Rufus, (ще търся опцията някъде да я чекна, не знам). Ето тук ако имате идея какво да избера: И вече като помислих реших да е така: Windows To Go - за да инсталирам като втора ОС на друг дял на харда. MBR - за моята настройка на BIOS-а (за да ми дареди както и 10-ката която вече качих). и по подразбиране ми стана на NTFS Мисля че съм на прав път. И още, това "Prevent Windows To Go From Accessing internal disks" -достъп до вътрешни дискове как да го разбирам и дали да го оставя чекнато? Моля, ако има нужда за корекция, споделете. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 11 Report Share Публикувано Януари 11 За инсталация избираш „Standard Windows installation“, а от долното падащо меню изнбираш „MBR“. 1 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SATOR Публикувано Януари 12 Author Report Share Публикувано Януари 12 За да инсталирам като втора ОС на друг дял на харда ползвам „MBR“.? Windows To Go само за използването на Windows от USB устройство ли е? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 12 Report Share Публикувано Януари 12 Трябва да използваш MBR, ако използваш BIOS/Legacy. Windows To Go ще създаде носител, от който можеш да заредиш операционната система директно от въпросния носител. Има обаче ограничения. Повече информация има тук. Не мисля, че ще ти свърши работа в случая. 1 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SATOR Публикувано Януари 12 Author Report Share Публикувано Януари 12 Благодаря! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост