Popeye Публикувано Септември 26, 2022 Report Share Публикувано Септември 26, 2022 Имам черно-бяла стара снимка на фотографска хартия, на мой близък човек с размери 4х5 см. Същата искам да я оцветя и да и направя цифрово копие в домашни условия, с помощта на компютър Дали е възможно това !? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Септември 26, 2022 Report Share Публикувано Септември 26, 2022 Първо трябва да я сканираш на плосък скенер с голяма оптична резолюция (колкото повече - толкова по-добре). След това можеш да опиташ някой сайт за автоматично оцветяване на снимки.Трудния начин да я оцветиш с някой фото редактор - Adobe Photoshop, GIMP, darktable... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Popeye Публикувано Септември 28, 2022 Author Report Share Публикувано Септември 28, 2022 Благодаря ви, за дадените напътствия ! Но след като проверих в няколко фотостудия открих такова, в което за услугата ми взеха само 8 лева, докато на други места ми искаха двойно по-голями суми. Затова платих на място и услугата ми я направиха в рамките на два работни дни. Сега смятам в същото студио да си поръчам да ми изработят керамичен медальон на снимката, който да го залепя на гранитна надгробна плоча. Какво лепило да използвам за тази цел, за да съм сигурен че под въздействието на студ, топлина, дъжд и сняг тази снимка няма да падне !? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Септември 28, 2022 Report Share Публикувано Септември 28, 2022 Не съм компетентен по въпроса; можеш да питаш в някоя фирма за изработване и монтаж на паметници и/или ремонтни дейности по фасадата на сградите.Има доста подходящи лепила на пазара, можеш да си избереш нещо. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vision of life Публикувано Септември 30, 2022 Report Share Публикувано Септември 30, 2022 Залепваш със силикон и няма да имаш проблеми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост