Evda Публикувано Септември 30, 2021 Report Share Публикувано Септември 30, 2021 В интерес на истината тя не е купувана от тък.. да, показва се като 256GB у-во, но никога не съм я запълвала, стигала съм до 220-230GB. Но по интересно ми е, защо не може да се форматира под NTFS а задължително трябва я ползвам под ExFat? Нещо което ми прави впечатление и каква е всъщност разликата между двата формата? Предполагам, че NTFS е с доста по-голяма функционалност, но оставям някой по-запознат да обясни. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 1, 2021 Report Share Публикувано Октомври 1, 2021 NTFS и exFAT са различни файлови системи. exFAT е предвидена и оптимизирана за ползване на преносими памети, т.е. да е по-„лека“ като FAT32, но без някои от нейните досадни ограничения (като например максималният размер от 4GB файл). exFAT не разполага с някои от допълнителните функции и възможности на NTFS, което я прави неподходяща за съвременни версии на Windows. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Уди Кълвача Публикувано Ноември 28, 2021 Report Share Публикувано Ноември 28, 2021 Но по интересно ми е, защо не може да се форматира под NTFS а задължително трябва я ползвам под ExFat? Не са те научили - може и в NTFS! Когато например паметта ти е форматирана от друго устройство, примерно кепчър за телевизор, файловата система става приспособена за форматиране само в този файлов формат! Затова се ползва допълнителен софтуер или вероятно команден ред, който да пригоди устройството да се форматира в специфичните за Windows системата формати.Относно моите флашки с постоянен банг попъп при включване в порта, намерих решение за елиминиране на проблема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост