Jump to content

Въпрос за създаване на divX DVD

Препоръчан пост

Хора искам да си направя ДВД диск с меню, субтитрите да са избираеми (да не са вградени, ами да мога да ги махам ако искам) и филмчетата да са на DivX формат и да мога да ги гледам на DVD Player, който чете DivX и на компютър по възможност. Ето това ако можете да ми обясните как и с какви средства да стане, ще съм много благодарен! Просто филмчетата са към 20 и искам да ги събера на един ДВД диск, а това няма как да стане ако почна да ги конвертирам в ДВД формат. А и като са в DivX са точно около 4,2 GB - за едно ДВД. Благодаря на тези, които искат да ми помогнат
Сподели другаде

Хора искам да си направя ДВД диск с меню, субтитрите да са избираеми (да не са вградени, ами да мога да ги махам ако искам) и филмчетата да са на DivX формат и да мога да ги гледам на DVD Player, който чете DivX и на компютър по възможност. Ето това ако можете да ми обясните как и с какви средства да стане, ще съм много благодарен! Просто филмчетата са към 20 и искам да ги събера на един ДВД диск, а това няма как да стане ако почна да ги конвертирам в ДВД формат. А и като са в DivX са точно около 4,2 GB - за едно ДВД. Благодаря на тези, които искат да ми помогнат

Здравей!

Това, което искаш е перфектния вариант, но доколкото знам не може да се реализира.

Няма никакъв проблем да си запишеш филмите в DivX на DVD. За субтитрите- няма никакъв проблем да си ги пускаш или не- просто филмът върви avi файл+ файл със субтитрите/ srt, sub/. Домашният ти плеар би трябвало да зарежда субтитрите чрез маркирането им, така че ако искаш да ги пуснеш- маркираш, а ако неискаш- просто не ги маркираш и гледаш само видеото.

Въпроса за създаване на меню е по- сложен. На мен не ми е известно да има програма, която да прави меню на филми в DivX за жалост. Програми за направа на менюта на DVD има много, но такава, която ти трябва на теб незнам да има. Тъй като ако ги превърнеш в DVD размерът ще е значително по- голям и няма да можеш да ги събереш на един диск те съветвам да ги оставиш в DivX.

Ето какво бих направила аз в твоя случай:

1. Поставяш си всеки филм+субтитри към него в папка.

Така много лесно ще се ориентираш кой филм искаш да гледаш.

2. Записваш DVD- то с папките с филми.

3. Пускаш DVD- то на домашния плеар и отваряш папката с филма, който искаш да гледаш.

4. Ако искаш да е със субтитри- маркирам ги.

5. Ако искаш да няма субтитри, просто пускаш видеото.

Няма меню- поне не в буквален смисъл, но пък ориентирането между филмите става съвсем бързо и лесно. Нали в крайна сметка това е и целта на менюто, освен екстрите към него.

Мисля, че по този елементарен начин ще си свършиш работа без никакви усилия и ще ползваш един вид " меню без екстри". И ще можеш да ги гледаш и на DVD-то ти , и на компютъра.

За друг вариант не се сещам.

Ако намериш, непременно пиши!

Успех!

Сподели другаде