ivanotruse Публикувано Февруари 21, 2021 Report Share Публикувано Февруари 21, 2021 Здравейте група. Не знам какво става но от няколко дена вентилатора на процесора или не върти или ту върти много силно ту спира.Понякога цял ден не върти. Други дни ту върти ту спира.Не съм правил никакви хардуеърни промени. Върте е чисто откъм прах.Ако пусна някоя по-тежка програма например игра и започва да ускорорява, спира, пак ускорява , пак спира. https://drive.google.com/file/d/1F_9Z_dcj0aodfIYh5WP0t1aRLdXOAW77/view?usp=sharing Когато го включа в друг слот е същото. Понякога като пусна компютъра, завърта за малко и после спира. Вдигне ли се температурата на процерота и започва ту да ускорява ту спираНякой сблъсквал ли се е с нещо подобно. От какво може да е? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Evda Публикувано Февруари 22, 2021 Report Share Публикувано Февруари 22, 2021 Здравей, аз не съм от много разбиращите, но имах подобен проблем със старата ми машина и ти препоръчвам, да си замериш с мултицет захранването, защото при мен това това се оказа проблема. След като го подмених проблема се реши и вентилатора си работеше нормално! Възможно е някой от напреженията, да не отговаря на това което трябва да е по дефолт .. Успех ти желая! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 22, 2021 Report Share Публикувано Февруари 22, 2021 Каква е температурата на процесора? Има ли големи колебания? Опитай да заредиш настройките по подразбиране на BIOS. Ако не помогне, можеш да опиташ да го занулиш чрез джъмпера и/или премахване на батерията. Ако има по-нова версия, можеш дори да опиташ да го актуализираш. Ако проблемът продължи, кажи модела на дънната платка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
aldim Публикувано Февруари 23, 2021 Report Share Публикувано Февруари 23, 2021 Пр! Имам го този същият проблем на лаптоп с вентилатора / ASRock/ вече 2-3 месеца придружен понякога с загуба на картина.Не успях да вмъкна линк тук с мнението ми в раздела в който съм писал на 13.12.2020г!вж.темата : Забиване и загубване на картината на дисплея на лаптоп Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ivanotruse Публикувано Февруари 23, 2021 Author Report Share Публикувано Февруари 23, 2021 Нямам мултицет за да замеря и да имах не знам как се ползва.Дефолтните настройкти на BIOS не помогнахаПремахване на батерията също не оправи проблема. Вентилатора продължава да не се върти. Само при голямо натоварване като стигне 80, 90 градуса започва да върти и то не постоянно а ту ускорява, ту спира.Средната температура на процесора при нормална работа е около 30, 40 градуса. Това е информация за процесора и дънотоhttps://prnt.sc/104wt3s Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
aldim Публикувано Февруари 25, 2021 Report Share Публикувано Февруари 25, 2021 Това е много хубаво но не виждам какво ще помогне? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen_80 Публикувано Февруари 27, 2021 Report Share Публикувано Февруари 27, 2021 Влизаш в биос-а и гледаш какви настройки имаш за работата на охлаждането - ако не си сигурен какво пише или означава - снимаш и показваш. Да уточним - ако пуснеш теста на 7-zip и следиш температурата тя само се покачва - какво е движението на перката и спира ли отново? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
aldim Публикувано Февруари 28, 2021 Report Share Публикувано Февруари 28, 2021 Благодарsко! Лесно влизам и излизам в БИОС но ми е трудно да стигна до настройки до работата на охлаждането /за раздела в който се влиза/? След това е лесно предполагам Save Logs и Esc Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
aldim Публикувано Февруари 28, 2021 Report Share Публикувано Февруари 28, 2021 Благодарsко! Лесно влизам и излизам в БИОС но ми е трудно да стигна до настройки до работата на охлаждането /за раздела в който се влиза/? След това е лесно предполагам Save Logs и Esc ето един тест на Aida 64 за темп. /вж файл Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ivanotruse Публикувано Март 1, 2021 Author Report Share Публикувано Март 1, 2021 Проблема се реши като смених охладителя и вентилатора. Благодаря на Night_Raven за съдейстивето Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
aldim Публикувано Март 1, 2021 Report Share Публикувано Март 1, 2021 Да направих почистване механично и аз- на вентилатора и охладителната система като цяло.има известно подобрение в Т *, но при вкл. на Speedfan 4.52 се появява огънче с вариране на Т* от 49- 59-60* гр което дали е в лимит на темп.? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
aldim Публикувано Март 3, 2021 Report Share Публикувано Март 3, 2021 Да направих почистване механично и аз- на вентилатора и охладителната система като цяло.има известно подобрение в Т *, но при вкл. на Speedfan 4.52 се появява огънче с вариране на Т* от 49- 59-60* гр което дали е в лимит на темп.? segaa.pdf Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост