barca_b0y Публикувано Декември 29, 2020 Author Report Share Публикувано Декември 29, 2020 Не разбрах защо използваш DGIndex да обработваш MKV файл.В такъв случай ще опитам да резюмирам идеята: от DVDFab пристигат песните, разделени по .VOB файлове. На всяка песен е залепено "интро" в началото, в което има заглавието на песента, и продължава около 4-5 секунди. Това е интро, което би ме дразнило и в клип (ако си запазя клипа), и в аудио (ако си запазя аудиото). Т.е. логично е да го премахна веднага след DVDFab. И го направих (както ми препоръча) с Avidemux. В горния коментар описах, че ми позволи да си запазя само MKV. Т.е. вече имам MKV, но искам и аудиото от него. И тук идва DGIndex. Това е. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 29, 2020 Report Share Публикувано Декември 29, 2020 След като си изрязъл желания участък и си го запазил в MKV с помощта на Avidemux, мисля, че можеш да използваш същата, за да си извлечеш само аудиото от новосъздадения файл: зареждаш го и от меню Audio избираш Save audio. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barca_b0y Публикувано Декември 30, 2020 Author Report Share Публикувано Декември 30, 2020 Ще се цитирам: Реших да пробвам да си запазя аудиото още от Avidemux. Видях, че има "Save audio". Но и това не помогна. Създава ми някакъв повреден WAV файл, който не мога да отворя с нищо. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 30, 2020 Report Share Публикувано Декември 30, 2020 В такъв случай, след като вече имаш MKVToolNix, можеш да опиташ с MKVCleaver. Това е GUI за mkvextract, който част от целия MKVToolNix пакет. След като стартираш MKVCleaner, кликаш Locate MKVToolNix и посочваш папката на MKVToolNix. След това кликаш Open MKV files to process и посочваш MKV файла/файловете, от който/които искаш да извлечеш аудидио, или използваш drag-and-drop. Вдясно избираш аудио пътеката, във полето Filename options можеш да си направиш настройки, в поле Output directori посочваш изходящата папка и накрая кликаш Extract Tracks !. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barca_b0y Публикувано Декември 31, 2020 Author Report Share Публикувано Декември 31, 2020 Благодаря, вече се получи.Весело посрещане на новата година! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост