Night_Raven Публикувано Август 27, 2020 Report Share Публикувано Август 27, 2020 Имам бонус въпрос: през колко време трябва да се смазват вентилаторите в компютъра? Питам, защото по принцип не бих отворил кутията специално за това, но пък сега ми е разглобена, докато си чакам хардуера. Нямам проблеми с шум на затворена кутия. Въпреки това не съм пипал нищо поне 3г. Има ли смисъл да правя нещо и ако да, кое ръководство да следвам?Ако нямаш оплаквания от вентилаторите, няма и нужда да ги смазваш. Някои вентилатори обаче не могат да бъдат смазвани, защото са напълно затворени. Пример за такива са вентилаторите от F-серията на Arctic, но допускам, че положението е същото и с останалите им (F Pro и P). Що се отнася до видео, можеш да погледнеш това и това. P.S. Имам това и това. Ще е хубаво, ако поне едното е подходящо.WD-40 определено не е подходящ. WD-40 е всъщност водоизместващ спрей (WD = water displacement), не смазка.Спреят за велосипед е по-подходящ, но също не е оптимален избор. За смазване на компютърни вентилатори е най-добре да използваш масло за шевни машини или машинки за подстригване, или високооборотна грес. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост