vess Публикувано Април 13, 2020 Report Share Публикувано Април 13, 2020 Здравейте! Преди около година и половина ми трябваше бързо лаптоп, а и нямах мн пари, затова си взех един, които имаше много малко памет - 35 гб ссд. Много бързо разбрах, че е било голяма грешка. Много бързо се напълни, няма място за нищо, даже за последните ъпдейти на уиндоуса.Днес се хванах да разчистя. Преместих каквото можеше на флашка - около 6 гб ми показваше на трансфера, но после забелязах, че имам около 3,5 свобадна памет на C. Рестартирах и като го включих пак бяха около 1.5гб, по време на работа стигнаха до 0,5, пак рестартирах и сега са около 1гб свободни. Защо става така? Не съм записвала или трила нищо отново? лаптопа е Lenovo ideapad 120s-14IAP с Windows 10 Как мога да го ''пооправя'' без да слагам по-голям размер ссд или с външна памет. Има ли някаква опция за връщане към заводките настройки, както при мобилните телефони? И ако има какво става с уинодуса на лаптопа, след активирането и? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
naskobk Публикувано Април 17, 2020 Report Share Публикувано Април 17, 2020 Вземи си едно 120gb SSD за 35 до 40 лв. някъде и всичко ще ти върви гладко, само трябва да се сменистарото SSD с ново, с толкова малко памет Windows не може да работи бързо тъй като му трябва и буферна памет забраузъра и за самата операционна система, както и за офис пакета и неговите приложения, която този малък диск не може да осигури достатъчно свободна паметза да ти върви гладко системата Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 19, 2020 Report Share Публикувано Април 19, 2020 Трудно може да се каже с точност какво се случва. Възможно е операционната система да регулира размера на pagefile-а,а и е нормално програми да записват и изтриват информация. Разбира се обикновено се записва повече, отколкото се изтрива. Единственото реално решение на проблема е да се смени SSD. Може би не ти допада, но е грубата истина. 35GB е нищожен капацитет. Цените на SSD са достатъчно ниски, за да не си заслужава да се занимаваш да „кастриш“ системата и да се мъчиш с разни „оптимизации“. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост