Vanyna Публикувано Декември 1, 2019 Report Share Публикувано Декември 1, 2019 Използвах Subtitle Workshop за корекции на тайминга и някои грешки в субтитрите, но откак я инсталирах след refresh на Windows 10, програмата не работи. Срещнах проблем и при инсталацията - успях с версия 6е. След като я отворих и работих, накрая не успях да я затворя със запомняне на корекциите. Страхувам се, че нещо след преинсталацията (рефреша) на Windows не е активирано и програмката не може да се затвори, запомняйки промените! И така, след доста опити и неуспех, стигам до компетентното ви мнение и евентуална помощ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
eleena Публикувано Декември 2, 2019 Report Share Публикувано Декември 2, 2019 Не става ли с деинсталация и инсталация на Subtitle Workshop? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vanyna Публикувано Декември 2, 2019 Author Report Share Публикувано Декември 2, 2019 Не, пробвах го. Но инсталирах портативната версия и тя работи. Благодаря за включването в темата! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 2, 2019 Report Share Публикувано Декември 2, 2019 Стандартна препоръка в случая е и да се опита да се стартира приложението в режим на съвместимост с друга операционна система (най-вероятно Windows 7 в случая). Ще използвам случая и да препоръчам Subtitle Edit, която е съвременна алтернатива на Subtitle Workshop. Да, по-сложничка е, но възможностите и са в пъти повече и се разработва активно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vanyna Публикувано Декември 3, 2019 Author Report Share Публикувано Декември 3, 2019 Да, добре! Ще я пробвам. Преди време опитах, но ми се стори доста непознато всичко в нея. Имайки предвид, че аз не превеждам, не приготвям субтитри за филми и т.н, а само коригирам тайминга, когато има разминаване във филм, който съм изтеглила от едно място и субтитри - за друг релийз...Трябват ми най-простите действия - изместване на начало или/и край, засичайки първи и последни реплики. Понякога - няколко точки на подравняване. И понеже тези действия вече са ми познати от първата програма, ми се струва, че с тази може и по-трудно да се справя. Ноо - всичко тече, всичко се променя...И аз също! Благодаря за съвета! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vanyna Публикувано Декември 10, 2019 Author Report Share Публикувано Декември 10, 2019 Как се справих:1.Свалих отново инсталатора на Subtitle Workshop 6b. Този път инсталацията се извърши, стартирайки я като администратор;2.Коригирах настройките на програмата -Филм, видеорендиране от "по подразбиране" на "VMR9" 3.Коригирах настройките на K-Lite_Codec_Pack. Благодаря на всички, които се отзовахте! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост