djudjendjer Публикувано Септември 22, 2019 Report Share Публикувано Септември 22, 2019 Здравейте!Обръщам се към вас с една по-особена заявка. Тъй като съм незрящ и не ползвам екрана на лаптопа си, желая да мога да го изключвам и включвам перманентно, както преди преинсталацията на Windows. Това се налага по причината, че живея със зрящи хора и искам да мога да изключвам екрана вечер, когато например, те си лягат, а аз желая да върша работата си, без стаята да се осветява от монитора.Допреди, когато натиснех клавишите FN+F7, екранът изгасваше и се включваше единствено при повторно натискане на горепосочените клавиши. Сега, обаче, когато го изключа с помощта на функционалния клавиш и f7,, а след това натисна който и да е клавиш от клавиатурата на лаптопа, екранът веднага светва. Как мога да го изключа така, че след задействане на някакъв клавиш да не ми се включва отново?До сега не съм имал подобен проблем. На другия ми лаптоп също няма проблем, но в момента не е при мен, така че не мога да го използвам.С Windows8.1Pro съм, 64 битова архитектура. Лаптопът ми е Asus X550JK Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 26, 2019 Report Share Публикувано Септември 26, 2019 Доколкото намирам информация, най-вероятно ATK драйвърът оказва влияние. Във форума на ASUS потребител споделя, че с ATK драйвъра за Windows 8 дисплеят се включва при бутване на мишката, докато с ATK драйвъра за Windows 7 не се включва, докато не се натисне отново Fn+F7.Така че може би ще е добре да тестваш с различни версии на ATK драйвъра. Допускам, че е възможно и самият видео драйвър да влияе, така че може да се наложи и с различни негови версии да тестваш.Страницата с драйвърите за модела е тази. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
djudjendjer Публикувано Септември 26, 2019 Author Report Share Публикувано Септември 26, 2019 Доколкото намирам информация, най-вероятно ATK драйвърът оказва влияние. Във форума на ASUS потребител споделя, че с ATK драйвъра за Windows 8 дисплеят се включва при бутване на мишката, докато с ATK драйвъра за Windows 7 не се включва, докато не се натисне отново Fn+F7.Така че може би ще е добре да тестваш с различни версии на ATK драйвъра. Допускам, че е възможно и самият видео драйвър да влияе, така че може да се наложи и с различни негови версии да тестваш.Страницата с драйвърите за модела е тази.Здравейте и Ви благодаря за насоката!Пробвах с инсталация на ATK драйвера за по-стара версия на Windows, но няма промяна. На мен също ми мина през ума, че причината може да е в някой драйвер, но се чудя накъде да се насоча - към видеодрайверите ли, тези за дисплея, за мониторите? Хм... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
djudjendjer Публикувано Септември 27, 2019 Author Report Share Публикувано Септември 27, 2019 Изтеглих ето <a xhref="https://www.thefreewindows.com/14096/super-sleep-monitor-wake/">тази</a>програма. Но когато активирам клавишната комбинация за изключване на екрана, той започва да пресвятка отвреме на време, което не знам доколко е добре за него. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост