djudjendjer Публикувано Септември 17, 2019 Report Share Публикувано Септември 17, 2019 Здравейте!Преди 1 седмица си взех лаптопа от сервиз с чисто нова преинсталация и твърд диск.Операционната система е Windows8.1Pro, 64 битова архитектура.На пръв поглед, всичко изглеждаше наред. Конфигурирах си настройките за интернет и се свързах към него. Когато, обаче, пуснах актуализациите за Windows, забелязах, че плъзгачът не помръдна от нулата. По сведения на зрящи хора край мен, скалата се движи, но реално не се свалят никакви ъпдейти. Пуснах програмата за диагностика на проблеми с актуализациите, която изтеглих от официалния сайт на Microsoft. Тя изведе съобщение за грешка 0x8000700490.Изчетох и изпробвах всичко описано по чуждестранните сайтове. Започнах със спиране на услугите, свързани с актуализациите, след което преименувах папката Software Distribution на Software Distribution.old. Отново пуснах услугите и рестартирах компютъра. Ефект – нулев. Пробвах и със сканиране за повреда на системните файлове sfc /scannow, възстанових системните файлове с командата за това и отново, и отново, нямаше никакъв ефект от всичко това. После, когато отново пуснах диагностичния инструмент на Microsoft, отново ми изведе грешка, този път с кодовото название 0x80070005. Отново изчетох всичко, де що пишеше из форумите. Повечето неща за отстраняване на грешката се припокриват с първоначално извършените действия, но отново ги направих. Като допълнително решение изключих и антивирусната, и защитната стена временно, но това също не оказа никакъв ефект върху проблема. Изтрих под безопасен режим папката Software Distribution, дадох разрешение за пълен контрол върху папката Local, включих услугата за Volume Shadow Copy, и след всичко направено вдигнах ръце…но само замалко, докато не реша да се обърна за помощ към вас, силно обезверен. Чудя се вече от тук накъде?И как е възможно при напълно чиста инсталация на Windows да има толкова сериозни проблеми като повреда на системните файлове?Актуализациите все така и не искат да се инсталират, а съобщението за грешка си е все същото… Какво още да направя? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Септември 17, 2019 Report Share Публикувано Септември 17, 2019 Остави го да постои с включен интернет няколко часа, без да правиш нищо на компютъра (и без да "заспива" и да се изключва, естествено). След това би трябвало да сработи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
djudjendjer Публикувано Септември 17, 2019 Author Report Share Публикувано Септември 17, 2019 Остави го да постои с включен интернет няколко часа, без да правиш нищо на компютъра (и без да "заспива" и да се изключва, естествено). След това би трябвало да сработи.Аз никога не си изключвам лаптопа. Цяла нощ седи включен. Когато излизам - също. Но... Същото си мислех - че в някакъв момент ще започне да ги изтегля и инсталира, обаче, не и не. Мъча го от дни вече. Не знам кой по-измъчен ще се окаже накрая от двама ни. Ето така изглежда състоянието на актуализация:Windows UpdateFile Edit View Tools HelpControl Panel Home Windows UpdateCheck for updatesChange settings Checking for updates...View update historyRestore hidden updatesMost recent check for updates: NeverUpdates were installed: NeverYou receive updates: For Windows and other products from Microsoft UpdateSee alsoInstalled UpdatesAdd features to Windows 8.10 items ComputerДоколкото се ориентирам, Windows изобщо се оказва неспособен да открие някакви актуализации, камоли да ги тегли и инсталира... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
djudjendjer Публикувано Септември 17, 2019 Author Report Share Публикувано Септември 17, 2019 Отново пуснах програмата за диагностика на проблеми с актуализациите. Този път не ми показва номер на грешка, а само това:Windows UpdateTroubleshooting has completedThe troubleshooter made some changes to your system. Try attempting the task you were tryingto do before.Problems foundService registration is missing or corrupt FixedProblems installing recent updates FixedClose the troubleshooterExplore additional optionsView detailed informationClose Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 18, 2019 Report Share Публикувано Септември 18, 2019 Опитай ръчно да инсталираш тази актуализация. Рестартирай, след което отново опитай да актуализираш операционната система по традиционния начин. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
djudjendjer Публикувано Септември 18, 2019 Author Report Share Публикувано Септември 18, 2019 Опитай ръчно да инсталираш тази актуализация. Рестартирай, след което отново опитай да актуализираш операционната система по традиционния начин.Това не е ли за 32-битова архитектура?А иначе като стартирам файла, ми излиза този прозорец със следното текстово съдържание:Windows Update Standalone InstallerSearching for updates on this computer...CancelИ така си седи без нищо да се случва. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 18, 2019 Report Share Публикувано Септември 18, 2019 Явно е моя грешката. Почти съм сигурен, че поставих линка към 64-битовата версия. Опитай този линк. По принцип трябва да си се инсталира актуализацията. Ако не се, значи има наистина по-дълбок проблем с Windows Update като цяло. Кажи ако е така, за да мислим други решения. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
djudjendjer Публикувано Септември 18, 2019 Author Report Share Публикувано Септември 18, 2019 Явно е моя грешката. Почти съм сигурен, че поставих линка към 64-битовата версия. Опитай този линк. По принцип трябва да си се инсталира актуализацията. Ако не се, значи има наистина по-дълбок проблем с Windows Update като цяло. Кажи ако е така, за да мислим други решения.Доколкото разбирам от появилото се съобщение, явно има нещо си, което пречи на опита за инсталиране: Когато стартирах файла ми изписа това:[Window Title]Windows Update Standalone Installer[Main Instruction]Windows Update Standalone Installer[Content]Only one instance of wusa.exe is allowed to run.[OK] Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 18, 2019 Report Share Публикувано Септември 18, 2019 Рестирай системата и опитай да го инсталираш отново. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
djudjendjer Публикувано Септември 18, 2019 Author Report Share Публикувано Септември 18, 2019 Рестирай системата и опитай да го инсталираш отново.Положението явно наистина е...Мамата си е*ало...Windows Update Standalone InstallerSearching for updates on this computer...CancelТака до болка вече познатото съобщение... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Септември 18, 2019 Report Share Публикувано Септември 18, 2019 Създай един нов потребителски профил с администраторски права, задай му някаква парола, влез в системата през този профил и опитай да провериш за актуализации. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
djudjendjer Публикувано Септември 18, 2019 Author Report Share Публикувано Септември 18, 2019 А файловете си, как да ги преместя в него и не е ли нужно да инсталирам пак програмите? Играчка ми изглежда това, но...Но ако пък не е нужно да правя тези упражнения с програмите и файловете, може да опитам и това.А паролата защо ми е?Мога ли след като създам втори администраторски акаунт да изтрия настоящия? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
djudjendjer Публикувано Септември 19, 2019 Author Report Share Публикувано Септември 19, 2019 Създадох нов акаунт, пуснах актуализациите и все същото. Не започва сваляне. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen_80 Публикувано Септември 19, 2019 Report Share Публикувано Септември 19, 2019 WSUS Offline? Питали ли сте този който е правил лаптопа ви дали не е взел мерки против ъпдейтването му? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
djudjendjer Публикувано Септември 19, 2019 Author Report Share Публикувано Септември 19, 2019 WSUS Offline? Питали ли сте този който е правил лаптопа ви дали не е взел мерки против ъпдейтването му?Не съм го питал, защото открих проблема в къщи. И честно казано не ми се ходи отново там. Току-виж следващият път се сдобия с още проблеми...Яд ме е, защото само за инсталация ми взеха 25 лева, инсталация, която можех да си направя и аз с нечия помощ, разбира се, но в момента съм в период на разрешаване на проблеми и не ми остава време. Както и да е. Разчитах на съвестна работа, обаче уви...П.П. Насоката Ви е добра. Сега ще тествам програмата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост