Blue_Hulk Публикувано Януари 29, 2019 Report Share Публикувано Януари 29, 2019 Здравейте!Имам принтер DCP-1510 на Brother.Искам да ми препоръчате добра програма, която може сканира документите и да разпознае текст.Идеята ми е когато сканирам документ да мога да го запазя в цифров формат на компютъра и след ако се наложи да го принтирам, но с добро качество.Ще се радвам и на полези съвети от по-запознатите в тази сфера. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Януари 29, 2019 Report Share Публикувано Януари 29, 2019 Здравей,Аз използвам програмата NAPS2 за сканиране и базова обработка. Има и функция за разпознаване на текст. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 29, 2019 Report Share Публикувано Януари 29, 2019 По принцип ABBYY FineReader се води еталон в OCR бранша и не знам да има по-добро от нея. Проблемите са, че е обемиста (може би дори разплута) в новите си версии и е също така платена. За безплатна алтернатива можеш да хвърлиш око на това. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
eleena Публикувано Януари 29, 2019 Report Share Публикувано Януари 29, 2019 Здравейте!Имам принтер DCP-1510 на Brother.Искам да ми препоръчате добра програма, която може сканира документите и да разпознае текст.Идеята ми е когато сканирам документ да мога да го запазя в цифров формат на компютъра и след ако се наложи да го принтирам, но с добро качество.Ще се радвам и на полези съвети от по-запознатите в тази сфера.За последващо принтиране не ти трябва разпознаване на текст, а добро качество на сканираното . Софтуера на Братя(ControlCenter) върши перфектна работа за това. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Blue_Hulk Публикувано Януари 30, 2019 Author Report Share Публикувано Януари 30, 2019 Мерси за предложенията. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
androns Публикувано Януари 30, 2019 Report Share Публикувано Януари 30, 2019 lupi, кое от написаното не разбра? Искам да ми препоръчате добра програма, която може сканира документите и да разпознае текст.ABBYY Fine Reader е програмата, намира се по торентите /портативна версия ползвам аз/. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
eleena Публикувано Януари 30, 2019 Report Share Публикувано Януари 30, 2019 А ти кое не разбра от написаното Идеята ми е когато сканирам документ да мога да го запазя в цифров формат на компютъра и след ако се наложи да го принтирам, но с добро качествоТова, че иска да разпознава текст не означава, че иска точно това, защото после уточнява Идеята ми е когато сканирам документ да мога да го запазя в цифров формат на компютъра и след ако се наложи да го принтирам, но с добро качествоЯвно не знае какво точно иска. Ако е САМО за идеята му, ABBYY Fine Reader е напълно излишна. Тя трябва за други цели, когато иска да прави промени по съдържанието на текста. Явно случаят тук не е такъв. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Blue_Hulk Публикувано Януари 30, 2019 Author Report Share Публикувано Януари 30, 2019 Ще се опитам да се изясня по въпроса какво точно искам.Искам принтера не само да сканира, но и да разпознава текста, като за тази цел трябва да използвам добър софтуер, какъвто както вече разбрах е ABBYY Fine Reader.Тествах програма и наистина има доста опции и предлага различни формати за запазване на документите.Идеята ми е когато запазвам въпросния документ във PDF да мога да маркирам текста за по-голямо удобство, а не просто PDF, като изображение. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
eleena Публикувано Януари 30, 2019 Report Share Публикувано Януари 30, 2019 Ако става въпрос само за PDF файлове, PDF-XChange Editor върши нелоша работа за превръщане на снимка в OCR страница. Има и онлайн варианти. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост