georgi711220 Публикувано Декември 27, 2018 Report Share Публикувано Декември 27, 2018 Значи, донесе ми братовчеда компютъра си. Старичък е с дъно MSI, едноядрен атлон и 2гб Рам, има инсталиран Уинодус 7. Имаше няколко антивирусни и ненужни програми. И почнах да го перинсталирам. Основната причина е че дял С беше само 30гб. Има още два дяла - Д е 100гб и Е е 120гб или нещо такова.Като почнах и стигнах до дяловете, видях че няма малък от 100мв. Както и да е, продължих какот си знам, изтрих С , изтрих и дял D , като мислех че инсталатора ще обедини двата изтрити дяла като общо незаделено пространство, ама НЕ.Исках да направя С 130гб и другия дял да си остане като D 120гб. Обаче първите два дяла като ги изтрих, не се обединиха, както очаквах. Показа ги 30гб незаделено и 100гб незаделено?!?!Създадох С , инсталатора тоя път си създаде 100мв. Рекох пак да създам другия дял който стои като незаделено пространство, но ми дава една грешка и не може. Нито мога да го зъддам пак, и да го форматирам.Защо така се е получило? Някой може ли да ми даде съвет? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ExaFlop Публикувано Декември 27, 2018 Report Share Публикувано Декември 27, 2018 но ми дава една грешкаАми да беше споделил каква грешка е върнало, та да може да се разсъждава какъв би могъл да бъде проблемът. Така трябва да се гадае. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
georgi711220 Публикувано Декември 28, 2018 Author Report Share Публикувано Декември 28, 2018 Ами да беше споделил каква грешка е върнало, та да може да се разсъждава какъв би могъл да бъде проблемът. Така трябва да се гадае.Ами не я записах точно грешката. Просто изтрих двата дяла, С - 30 гигабайта и D - 100 гигабайта, ама не ги сля в едно незаделено пространство. И натискам създаване на С - създава се дяла, обаче като натисна да създаде пак D не иска и дава тази грешка. И сега след преинсталацията тия 100гб ги няма. Аз мислех, че като ги изтрия С и D - 30 и 100гб, ще стане едно цяло незаделено пространство от 130гб и после ще го направя на С ама не стана. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ExaFlop Публикувано Декември 28, 2018 Report Share Публикувано Декември 28, 2018 Ако дял D е логически дял и е част от exteded контейнер така няма да се получи сливането. Ще трябва след инсталирането на Windows да ползваш продукт на трети страни за работа с диискове/дялове.Например Minitool Partition Wizard, Macrorit Partition Expert, AOMEI Partition Assistent Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
georgi711220 Публикувано Декември 29, 2018 Author Report Share Публикувано Декември 29, 2018 Ако дял D е логически дял и е част от exteded контейнер така няма да се получи сливането. Ще трябва след инсталирането на Windows да ползваш продукт на трети страни за работа с диискове/дялове.Например Minitool Partition Wizard, Macrorit Partition Expert, AOMEI Partition AssistentБлагодаря. Ще опитам Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост